Gå til hovedinnhold

Litteratur for ungdom

Noen av dere som kjenner til bøkene til Stephenie Meyer? Fikk et tips fra en ungdom på skolebiblioteket for noen uker siden, og nå har jeg lest to veldig spennende bøker. Det er allerede laget film av bok 1, Twilight eller Evighetens kyss som den heter på norsk. Jeg prøvde å legge traileren inn, og det ser ut som om jeg har lyktes med det - yippi!

Men tilbake til litteraturen......Evighetens kyss var så spennende at jeg ikke klarte å legge den fra meg. Det tok meg sånn sirkus femten sekunder å bli oppslukt, og der ble jeg..........halve natten (selv om jeg skulle på jobb dagen etter), jeg klarte bare ikke å legge den fra meg. Til slutt lå jeg og holdt for det ene øyet (var så trøtt) men jeg bare måtte, måtte.......selv om romanen inneholder skildringer av vampyrer og er helt virkelighetsfjern. Det blir nesten som Mamma Mia filmen; det skal egentlig ikke fungere, men likevel................

Kommentarer

 1. det va på tide lizom. dæm har enda ikke fått den her i t.heim noe som e irriteranes for en sånn bok burde man ikke ha i en månde bare fordi man kan, man burde levere den så den som e nestemann på lista kan låne den!! æ har nu vaska hele huset i dag! Torunn

  SvarSlett
 2. Jeg er heller ingen vampyrbokleser sånn i utganspunktet, men har reservert denne etter å ha lest anbefalingen... Pluss at jeg kom på en annen bok hvor jeg hadde samme erfaring som deg; bare måtte lese ferdig selv om det var sent-sent på natta..

  "La den rette komme inn" av John A. Lindqvist

  Vanvittig spennende! Og med vampyrer... :-o

  Som også filmatiseres :-)
  La den rette komme inn

  SvarSlett
 3. Takk for tips :-) Leste litt om den nå, har ikke hørt om boka før. Skal straksens bestille den/fjernlåne den hvis vi ikke har den!

  SvarSlett
 4. Heija -
  nu e æ inne på bloggen. Min ser nåkka ubrukt og kjedelig ut. hohoho.
  Din e kjempefin!
  Hilsen eatmoreturnips

  SvarSlett
 5. Fjernlån unødvendig, Solgunn, Lindqvist er på biblioteket:-)
  Melder meg bare for å si at nå har også jeg en blogg. Den er tynn enda, for å si det sånn, men den ER der, ihvertfall! Bente

  SvarSlett
 6. Så i avisa at det e et sånt rush av vampyr-skrekk-skummel-grøss filma som kommer på kino utover høsten. Film er best på kino! sir nu bare æ :-)
  Og: leste omtalen av Bisettelsen i Altaposten. Stolt!

  SvarSlett
 7. Hei Turnip :-)

  Takker og bukker - synes at min første bokanmeldelse var så fin :-) Nummer to kommer kanskje i dag, slet litt mer med den - men sånn er det jo noen ganger.
  Ja, vampyrfilmene kommer, det blir spennende. Nå har Torunn lest evighetens kyss og hun ble begeistret.....skal anmelde den for altaposten, men tenke jeg skulle vente til den blir sluppet på kino. E du i Oslo no?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …