Gå til hovedinnhold

Litteratur for ungdom

Noen av dere som kjenner til bøkene til Stephenie Meyer? Fikk et tips fra en ungdom på skolebiblioteket for noen uker siden, og nå har jeg lest to veldig spennende bøker. Det er allerede laget film av bok 1, Twilight eller Evighetens kyss som den heter på norsk. Jeg prøvde å legge traileren inn, og det ser ut som om jeg har lyktes med det - yippi!

Men tilbake til litteraturen......Evighetens kyss var så spennende at jeg ikke klarte å legge den fra meg. Det tok meg sånn sirkus femten sekunder å bli oppslukt, og der ble jeg..........halve natten (selv om jeg skulle på jobb dagen etter), jeg klarte bare ikke å legge den fra meg. Til slutt lå jeg og holdt for det ene øyet (var så trøtt) men jeg bare måtte, måtte.......selv om romanen inneholder skildringer av vampyrer og er helt virkelighetsfjern. Det blir nesten som Mamma Mia filmen; det skal egentlig ikke fungere, men likevel................

Kommentarer

 1. det va på tide lizom. dæm har enda ikke fått den her i t.heim noe som e irriteranes for en sånn bok burde man ikke ha i en månde bare fordi man kan, man burde levere den så den som e nestemann på lista kan låne den!! æ har nu vaska hele huset i dag! Torunn

  SvarSlett
 2. Jeg er heller ingen vampyrbokleser sånn i utganspunktet, men har reservert denne etter å ha lest anbefalingen... Pluss at jeg kom på en annen bok hvor jeg hadde samme erfaring som deg; bare måtte lese ferdig selv om det var sent-sent på natta..

  "La den rette komme inn" av John A. Lindqvist

  Vanvittig spennende! Og med vampyrer... :-o

  Som også filmatiseres :-)
  La den rette komme inn

  SvarSlett
 3. Takk for tips :-) Leste litt om den nå, har ikke hørt om boka før. Skal straksens bestille den/fjernlåne den hvis vi ikke har den!

  SvarSlett
 4. Heija -
  nu e æ inne på bloggen. Min ser nåkka ubrukt og kjedelig ut. hohoho.
  Din e kjempefin!
  Hilsen eatmoreturnips

  SvarSlett
 5. Fjernlån unødvendig, Solgunn, Lindqvist er på biblioteket:-)
  Melder meg bare for å si at nå har også jeg en blogg. Den er tynn enda, for å si det sånn, men den ER der, ihvertfall! Bente

  SvarSlett
 6. Så i avisa at det e et sånt rush av vampyr-skrekk-skummel-grøss filma som kommer på kino utover høsten. Film er best på kino! sir nu bare æ :-)
  Og: leste omtalen av Bisettelsen i Altaposten. Stolt!

  SvarSlett
 7. Hei Turnip :-)

  Takker og bukker - synes at min første bokanmeldelse var så fin :-) Nummer to kommer kanskje i dag, slet litt mer med den - men sånn er det jo noen ganger.
  Ja, vampyrfilmene kommer, det blir spennende. Nå har Torunn lest evighetens kyss og hun ble begeistret.....skal anmelde den for altaposten, men tenke jeg skulle vente til den blir sluppet på kino. E du i Oslo no?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…