De fire og Han Som Gjør Galt Verre

er en helt merkelig tittel, og for meg har det .........iiikk, ja må innrømme det, holdt meg borte fra å lese disse bøkene. Men nå, etter strålende kritikker har jeg bestemt meg for å ta med meg bok 1 og 2 hjem, og så skal jeg lese og ikke være fordomsfull.

Akkurat nå leser jeg 13 døgn i verdensrommet av Christer Fuglesang. Det er vanligvis ikke slike bøker jeg kaster meg over, men jeg syns det er så fantastisk at noen kan tørre å reise ut i verdensrommet! Så derfor leser jeg denne boken som er full av morsomme historier om romfart, personlige funderinger, samt masse nyttig informasjon om hvordan de forskjellige romfartøyene har endret seg gjennom historien. For ikke å glemme alle de små detaljene; hvordan gå på do, hva kan man spise, hvordan sover man, hvor lang tid bruker romferja på turen rundt jorda. (Der er svaret 90 minutter) Tenk det! soloppgang, solnedgang, soloppgang over hele verden på 90 minutter! Kanskje jeg kan bli astronaut? Nei, forresten jeg har altfor dårlig balanse til det. Jeg var en gang hos en ørespesialist, og da sa hun til meg at balansen min lå helt i yttergrensa for hva som var normalt, men det gjorde ingenting. Det eneste jeg aldri kunne gjøre var å reise i rommet! Min reaksjon på det var jo at det kunne jo ikke gjøre noe, men nå kjenner jeg at det var litt dumt. Det kan jo hende jeg blir mangemilliardær og ønsker å fyre av noen milliarder på en tur til en romstasjon. Men så kan jeg ikke det på grunn av en liten filleting som dårlig balanse...........

Kommentarer

  1. Eva Norderhaug7. mai 2009 kl. 12:11

    Så spennende at du leser boka vår "Djevelens datter". Sara og jeg har til nå fått to anmeldelser. Slakt i P2, jeg fikk vondt i magen av å høre på. Da gjorde det godt med en strålende kritikk i avisa "Gjengangeren". Ofte når jeg leser dårlige anmeldelser av norske bøker, tenker jeg på forfatteren som sikkert har brukt flere år på å skrive, og lagt hele sin sjel i dette arbeidet. Så, bang, kommer kniven. Det er nådeløst der ute!

    hilsen Eva Norderhaug

    SvarSlett

Legg inn en kommentar