Gå til hovedinnhold

Fredrik Skagen : Fritt Fall - Cappelen Damm, 224 siderSuperspennende
Dette er bok to i serien om Morten Martens. Det er i alt 8 bøker, så da avslører jeg jo ikke for mye når jeg sier at det gikk bra med han i første bok, og at det jo kommer til å gå bra med han i denne boken også. Eller bra og bra, alt er jo relativt.
Handlingen er lagt til England, det var hit Morten flyktet etter å ha isenesatt sin egen død. Til å begynne med lever han i visshet om at alle i Norge trur at han er død, og med kofferten full av falske penger føler han seg rik og fri. Men det er jo ikke slik at man er fri selv om man føler seg fri! Det går ikke lang tid før nettet snører seg sammen rundt ham, og det er fryktelig spennende.

Noe av det som er så morsom med disse bøkene er tidsbildene. F.eks var det ikke vanlig å reise til London fra Oslo tidlig på 1980 - tallet. Man måtte reise med Saga Solreiser, på chartertur, og turene gikk fra Fornebu. De varte en uke, og alle gjestene bodde på samme hotell i London.

Jeg har allerede startet å lese bok 3, føler meg litt hekta!

Kommentarer

  1. Disse bøkene høres kjempebra ut! Takk for tips :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…