Gå til hovedinnhold

Sommerpause

Nå tar jeg også sommerferie fra bloggen, og facebook! Håper på strålende sommervær i hele Norge og jeg ønsker alle en superduper sommer!

Kommentarer

 1. God sommer til deg også - ikke glem at det er lov å ombestemme seg angående bloggpauser :-)

  SvarSlett
 2. God Sommer Solgunn :-)

  Deilige multerbær du har spannet på bildet :-)

  SvarSlett
 3. God sommer! :) Håper du kommer frisk, uthvilt og mett på sol tilbake til bloggen og bokhøsten.

  SvarSlett
 4. God sommer til deg også :-)

  SvarSlett
 5. Riktig god sommer, Solgunn! Hvis du ræk innom disse kanter så må du ta kontakt :) Klem

  SvarSlett
 6. Önskar dig en riktigt skön sommar!

  SvarSlett
 7. Ah Molter! Som jeg savner molter du er heldig Solgunn! Ha en herlig sommer dag:)

  SvarSlett
 8. Tusen takk dere VIDUNDERLIGE damer :-)

  SvarSlett
 9. God ferie!

  Hilsner fra Riga:)

  SvarSlett
 10. God sommer :) Kos deg med ferie.

  SvarSlett
 11. Hei! Vi inviterer til bokbloggertreff i august, hyggelig hvis du ville være med! http://bokmerker.org/?p=6944 (Facebookevent her: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=102118659841381&ref=ts)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…