Deborah Harkness : Alle sjelers natt, Pax, 655 sider

Magisk vampyrbok for voksne - Publisert i Altaposten 14. desember 2011

Jeg elsket Twilightbøkene og har lett etter lignende bøker i flere år, men har ikke funnet vampyrbøker som har vært i nærheten av å fange interessen min. Men så dukker altså denne boka opp. Forlaget skriver at boka er ”uunnværlig lesning på tvers av alle sjangre”, ”like magisk som Harry Potter og Twilight…en uimotståelig historie om heksekunst, vitenskap og forbudt kjærlighet”.

Og ja, dette er boka som er bedre enn Twilight og mye mer spennende enn Harry Potter.

Forfatteren Deborah Harkness er professor i historie og har forsket på magi og vitenskap. Under et forskningsopphold i Oxford for noen år siden stilte hun seg spørsmålet: Hvis det virkelig finnes vampyrer, hva jobber de med da? Svarene hun ga seg selv var så spennende at hun bestemte seg for å skrive en bok om vampyrer, hekser og demoner.

Hovedpersonen er Diana Bishop. Hun er alkymiforsker ved universitetet i Oxford og er spesielt opptatt av gamle dokumenter. Hun er en heks, men har aldri benyttet seg av fordelene det kan gi henne. En dag får hun et forhekset manuskript i hendene, og hun åpner boka selv om hun skjønner at den er full av magi.

Dagen etter at Diana åpnet manuskriptet dukker professor Matthew Clairmont opp. Diana skjønner at han er en vampyr. Det oppstår en farlig tiltrekning mellom dem og snart må de kjempe både for hverandre og for verden i denne vellykkede vampyrromanen.

Jeg koste meg usedvanlig mye mens jeg leste! Og da jeg oppdaget at dette var første bok i en planlagt trilogi danset jeg en jubeldans mens jeg styrtet til macen for å sjekke utgivelsesdato på neste bok.

Noe negativt er det jo nesten alltid og denne gangen var det oversettelsen. Men jeg hadde det så travelt med å sluke boka at jeg ikke noterte meg annet enn at oversetterne ikke kan forskjell på da og når – og det er jo både irriterende og elendig. Men ellers – les og kos deg!

Terningkast 5


Kommentarer

 1. Aldri hørt om før. Men etter å ha lest om den her; KJØPT OG BESTILT! På engelsk! A discovery of witches. Det ble juleboka! Hurra!

  SvarSlett
 2. Da blir dette min neste bok! :-) Holder på med "Kunzelmann & Kunzelmann" nå (etter at jeg leste anmeldelsen din på den).... Takk for tipset;-)

  SvarSlett
 3. Så fin tittel på boka :-)

  Takk for en hyggelig kommentar på bloggen Solgunn, ha en riktig fin jul du også :-)Jeg har pakket kofferten og reiser hjem i morgen!!

  SvarSlett
 4. Jeg er helt enig med deg, har lest den men ikke kommet meg til å anmelde den enda, men den er veldig god!

  SvarSlett
 5. Umulig å motstå.
  , men det blir engelsk på meg også. Vet du ikke at det er forbudt å lese vampyrbøker på norsk?

  Sier også god jul med det samme, hvem vet når man neste gang kommer på nett.

  SvarSlett
 6. God lesejul og godt nyttår Solgunn. "Sees" i 2012.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar