Gå til hovedinnhold

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

    

Lørdagsunderholdning 

Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 

Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.

Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 

Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marlene, olabilkjører Tommy Rustad: 3 menn, 2 kvinner.

Program 4; anleggsgartner Alexander, curlingspillerne Thomas og Magnus, pingpongspiller Didrik, morellsteinspytting Hilde, flyttefolkene Jon Martin og Pascal, fluekaster Gard: 7 menn, 1 kvinne. 

Program 5;  Tømmerhogger Ole Ivar, Youtuberne Jonas og Henrik, Håndballkeeper Trond, og volleyballspillere Christian og Anders, alpinist Kjetil Andrè Aamodt, Paintballspiller Mina, Ole og Bjørn – to av rikets sterkeste menn; 9 menn, 1 kvinne. 

Program 6; Anders spiller minigolf, langrennsløper Marthe, tre brannmenn som heter Fredrik x 2 og Christoffer; 4 menn, 1 kvinne. 

Program 7; Andreas og Alexander som strever med å få yogaballer opp hoppbakken, Erik som sprang i vannhinderbane, Eirik som spilte lacrosse, Barton og Axel som hang opp klær, Eskil som spilte bordtennis og karatemannen Halvor: 8 menn – 0 kvinner. 

Jeg har talt opp og slik er tallenes begredelighet: 
Menn : 38 
Kvinner : 7 

Hvorfor er dette dumt? Jo, fordi NRK har mye makt, og det er fremdeles menn som oftest er i nyhetsbildet og som får mest spalteplass. Mitt spørsmål er hvorfor NRK ikke skjønner at også kvinner kan henge opp klær i en vindtunnel, spille bordtennis, slokke branner, hugge tømmer og spille minigolf?



Kommentarer

 1. Ikke sett dette programmet, og tviler på at det blir gjort.
  Takk for at du teller. 38-7 på aktiviteter der man sikkert kan finne begge kjønn, eller står såpass fritt i aktivitetvalg at det ikke hadde vært big deal å velge anderedes, er prolematisk.

  SvarSlett
 2. Ja, det er ganske spesielt, og den tellinga er jo morsom :)

  SvarSlett
 3. Jeg har sett programmet en gang eller to, men det er så dårlig at jeg orker ikke å bruke tid på det. Men at det er så mannsdominert overrasker meg ikke, men det er flaut av NRK å ikke tenke over det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker programmet, har lasta ned appen, og sist helg kjørte vi facetime med en gjeng i Oslo, der vi diskuterte oppgavene, så konseptet er bra, det er bare det at kvinnene er glemt.

   Slett
 4. Hei Solgunn. Vi har lest og er ihvertfall nå blitt oppmerksom på dette takket være deg. Det er overhodet ikke bra nok og en ordentlig tankevekker. Redaksjonen vil virkelig se nærmere på dette. Tusen takk for innspill. Mvh Claus Wiese/Prosjektsjef sosiale medier NRK Underholdning.

  SvarSlett
 5. Takk for flott svar, fint at det nytter å engasjere seg litt :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…