Gå til hovedinnhold

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

    

Lørdagsunderholdning 

Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 

Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.

Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 

Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marlene, olabilkjører Tommy Rustad: 3 menn, 2 kvinner.

Program 4; anleggsgartner Alexander, curlingspillerne Thomas og Magnus, pingpongspiller Didrik, morellsteinspytting Hilde, flyttefolkene Jon Martin og Pascal, fluekaster Gard: 7 menn, 1 kvinne. 

Program 5;  Tømmerhogger Ole Ivar, Youtuberne Jonas og Henrik, Håndballkeeper Trond, og volleyballspillere Christian og Anders, alpinist Kjetil Andrè Aamodt, Paintballspiller Mina, Ole og Bjørn – to av rikets sterkeste menn; 9 menn, 1 kvinne. 

Program 6; Anders spiller minigolf, langrennsløper Marthe, tre brannmenn som heter Fredrik x 2 og Christoffer; 4 menn, 1 kvinne. 

Program 7; Andreas og Alexander som strever med å få yogaballer opp hoppbakken, Erik som sprang i vannhinderbane, Eirik som spilte lacrosse, Barton og Axel som hang opp klær, Eskil som spilte bordtennis og karatemannen Halvor: 8 menn – 0 kvinner. 

Jeg har talt opp og slik er tallenes begredelighet: 
Menn : 38 
Kvinner : 7 

Hvorfor er dette dumt? Jo, fordi NRK har mye makt, og det er fremdeles menn som oftest er i nyhetsbildet og som får mest spalteplass. Mitt spørsmål er hvorfor NRK ikke skjønner at også kvinner kan henge opp klær i en vindtunnel, spille bordtennis, slokke branner, hugge tømmer og spille minigolf?Kommentarer

 1. Ikke sett dette programmet, og tviler på at det blir gjort.
  Takk for at du teller. 38-7 på aktiviteter der man sikkert kan finne begge kjønn, eller står såpass fritt i aktivitetvalg at det ikke hadde vært big deal å velge anderedes, er prolematisk.

  SvarSlett
 2. Ja, det er ganske spesielt, og den tellinga er jo morsom :)

  SvarSlett
 3. Jeg har sett programmet en gang eller to, men det er så dårlig at jeg orker ikke å bruke tid på det. Men at det er så mannsdominert overrasker meg ikke, men det er flaut av NRK å ikke tenke over det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker programmet, har lasta ned appen, og sist helg kjørte vi facetime med en gjeng i Oslo, der vi diskuterte oppgavene, så konseptet er bra, det er bare det at kvinnene er glemt.

   Slett
 4. Hei Solgunn. Vi har lest og er ihvertfall nå blitt oppmerksom på dette takket være deg. Det er overhodet ikke bra nok og en ordentlig tankevekker. Redaksjonen vil virkelig se nærmere på dette. Tusen takk for innspill. Mvh Claus Wiese/Prosjektsjef sosiale medier NRK Underholdning.

  SvarSlett
 5. Takk for flott svar, fint at det nytter å engasjere seg litt :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sååååå mange lydbøker - Del 2

I den første delen av dette oppsummeringsprosjektet skrev jeg om åtte lydbøker, så for balansens skyld, blir det like mange i dette innlegget.

The Water Cure av Sophie Mackintosh, lydboka er på 7 timer og 10 minutter og handler om tre søstre som bor på en øde øy sammen med sine foreldre. Jentene er hjernevasket til å tro at resten av verden er vond. En dag forsvinner faren, og tre menn dukker opp. Er de der for å hjelpe, eller har de vonde hensikter? The Water Cure er spennende og litt overraskende - så den anbefales!

The Rules of Magic av Alice Hoffman, lydboka er på 11 timer. Alice Hoffman er en av de forfatterne jeg alltid er spent på, og jeg liker det aller meste av det hun skriver, og jeg likte denne boka også. Dette er en løs oppfølger til Magi i praksis, og det vil si at du gjerne kan lese denne, selv om du ikka har lest den første. Men uansett, det handler om tre søsken som plutselig skjønner at de har evner andre ikke har - og at de reglene de har satt for seg selv, og andre h…

Venus - Norske kvinner sett nedenfra av Frida Kahlisto og Eva Mohn

Intimkirurgi – unødvendig og ødeleggende
De siste årene har det stadig dukket opp nye kirurgiske trender som særlig kvinner kaster seg over. Kroppen du er født med er ikke god nok, og dermed skal det fylles på i lepper, i pupper og i rumper, og det skal suges vekk fra mage, hals, armer og lår. Rumpehull skal blekes, og nå tror mange unge jenter at det er noe feil med underlivet - de tror at de ser feil ut. Men det finnes ikke noe fasit på hvordan et underliv skal se ut, og hvis fasiten til disse jentene er retusjerte og opererte pornoskuespillere så er det veldig trist.
For dere som så første episode av Innafor med Emma Clarie Gabrielsen er temaet kjent, men for dere som ikke har sett episoden så ligger den ute på NRK sine nettsider. Episoden handler om intimkirurgi, og Emma har sett at mange veldig unge norske jenter ønsker å operere de indre kjønnsleppene sine. Hun bestiller time hos en intimkirurg for å få en vurdering om hun selv burde ta en slik operasjon, en tanke som da hun begyn…