Gå til hovedinnhold

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

    

Lørdagsunderholdning 

Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 

Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.

Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 

Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marlene, olabilkjører Tommy Rustad: 3 menn, 2 kvinner.

Program 4; anleggsgartner Alexander, curlingspillerne Thomas og Magnus, pingpongspiller Didrik, morellsteinspytting Hilde, flyttefolkene Jon Martin og Pascal, fluekaster Gard: 7 menn, 1 kvinne. 

Program 5;  Tømmerhogger Ole Ivar, Youtuberne Jonas og Henrik, Håndballkeeper Trond, og volleyballspillere Christian og Anders, alpinist Kjetil Andrè Aamodt, Paintballspiller Mina, Ole og Bjørn – to av rikets sterkeste menn; 9 menn, 1 kvinne. 

Program 6; Anders spiller minigolf, langrennsløper Marthe, tre brannmenn som heter Fredrik x 2 og Christoffer; 4 menn, 1 kvinne. 

Program 7; Andreas og Alexander som strever med å få yogaballer opp hoppbakken, Erik som sprang i vannhinderbane, Eirik som spilte lacrosse, Barton og Axel som hang opp klær, Eskil som spilte bordtennis og karatemannen Halvor: 8 menn – 0 kvinner. 

Jeg har talt opp og slik er tallenes begredelighet: 
Menn : 38 
Kvinner : 7 

Hvorfor er dette dumt? Jo, fordi NRK har mye makt, og det er fremdeles menn som oftest er i nyhetsbildet og som får mest spalteplass. Mitt spørsmål er hvorfor NRK ikke skjønner at også kvinner kan henge opp klær i en vindtunnel, spille bordtennis, slokke branner, hugge tømmer og spille minigolf?



Kommentarer

  1. Ikke sett dette programmet, og tviler på at det blir gjort.
    Takk for at du teller. 38-7 på aktiviteter der man sikkert kan finne begge kjønn, eller står såpass fritt i aktivitetvalg at det ikke hadde vært big deal å velge anderedes, er prolematisk.

    SvarSlett
  2. Ja, det er ganske spesielt, og den tellinga er jo morsom :)

    SvarSlett
  3. Jeg har sett programmet en gang eller to, men det er så dårlig at jeg orker ikke å bruke tid på det. Men at det er så mannsdominert overrasker meg ikke, men det er flaut av NRK å ikke tenke over det.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg liker programmet, har lasta ned appen, og sist helg kjørte vi facetime med en gjeng i Oslo, der vi diskuterte oppgavene, så konseptet er bra, det er bare det at kvinnene er glemt.

      Slett
  4. Hei Solgunn. Vi har lest og er ihvertfall nå blitt oppmerksom på dette takket være deg. Det er overhodet ikke bra nok og en ordentlig tankevekker. Redaksjonen vil virkelig se nærmere på dette. Tusen takk for innspill. Mvh Claus Wiese/Prosjektsjef sosiale medier NRK Underholdning.

    SvarSlett
  5. Takk for flott svar, fint at det nytter å engasjere seg litt :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i Alta og Bodø ordner

Therese Bakkevoll : Tallboy : Samlaget : 309 sider

Publisert i Altaposten 26. mai 2023   Elegant om Åsgård, Tirpitz og grenseoverskridelser   Det er 12. november og T er på jobb på akuttavdelinga på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø. Hun står ved vinduet og ser mot plassen der Tirpitz ble bombet på nøyaktig samme dag mange år tidligere. T er opptatt av dramaet på Tirpitz, hun har lest seg opp på historiene om skipet, hun kjente rutinene ombord. Hun kjenner navnene på mange av de unge mennene som var ombord på krigsskipet som ble senket av tallboybomber 12. november 1944. Farfaren til T jobbet med å sikre verdiene på skipet i årevis etter krigen, og han fant noen skatter han gjemte vekk, blant annet en ring. Nå ligger bestefaren for døden, og T drar for å besøke han på sykehuset, hun vil ha de siste historiene, de siste skildringene fra en som opplevde dramaet. Men T er sliten, og i jobben som miljøterapeut på Åsgård får hun lett tak i medisiner som hjelper på søvnløshet og uro. Hun trenger ikke å gå i noe medisinskap for å hente pi

Ingvild H. Rishøi : Stargate – en julefortelling : Gyldendal : 144 sider

Publisert i Altaposten 29. november 2021 Pikene med nålestikkene        Det er 10 år gamle Ronja som har fortellerstemmen i denne uforglemmelige julefortellingen.  Ronja  bor sammen med den 16 år  gamle storesøsteren   Melis sa og  den alkoholiserte  faren.  Til tross for at det er mye kjærlighet innad i familien bruker faren det meste av sin oppmerksomhet, sine penger og sin tid på  puben Stargate på Grønland.    Jentene spiser  H avrefras  med melk til de fleste måltidene, og det e r  Melissa som ringer til  farens kreditorer og lyver for å dekke over for ham. Ronja er full av håp om at faren en dag skal få seg en jobb, betale regninger, være sammen med dem, lage mat, og være en de kan stole på . Ronja drømmer om hytteturer der faren låser døra om kvelden og sier «i kveld skal ingen ut». Storesøster  Melissa har gitt opp håpet.      Jentene er livredde for barnevernet, både fordi de kjenner barn som er blitt henta på skolen og som de aldri har sett igjen, men også fordi de bodde på