Gå til hovedinnhold

Min lesehøst

Bokhøst er fantastisk fint og fryktelig stressende på samme tid. Det er så mange bøker jeg vil lese og det er så mange bøker jeg innser at jeg ikke får tid til å lese!

Nå er jeg ferdig med tre nye anmeldelser som skal til Altaposten. Jeg skal gjøre deg så lykkelig av Anne B. Ragde, Sirile gentlemenn søkes av Karin Brunk Holmqvist og Kadaverdoktoren av Lene Kaaberbøl.

Anmelderbøker som ligger i lesebunken er:
Alle sjelers natt av Deborah Harkness
Haren med øyne av rav av Edmund de Waal
Skadedyr av Gøhril Gabrielsen
Spill av Sigrid Combüchen

Og så er det noe med å jobbe på et bibliotek. Jeg er omgitt av fristelser hele tiden, og hyllene våre strutter av gode bøker. Det er som om man skulle ha plassert en alkoholiker på et vinmonopol - det hadde ikke vært så helt enkelt for den alkoholikeren, og det er ikke så enkelt for meg heller. Jeg må snakke hardt til meg selv for å ikke laste ryggsekken med bøker som virker fristende. Akk!Kommentarer

 1. Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan du får tid til å lese alle bøkene....

  SvarSlett
 2. Nå jobber ikke jeg på et bibliotek men jeg tar med meg familien på vårt lokale bibliotek titt og ofte. Den følelsen du beskriver høres helt riktig ut, jeg tar alltid med meg et lite lass med bøker og jeg rekker så og si aldri å få lest mer enn et par av dem.

  SvarSlett
 3. Så sant som det er sagt... Jeg kan av og til komme opp i skikkelig leseknipe hvor det blir altfor masse bøker på gang. Da må man kutte ut noen bøker selv om det er tøft. Jeg kan også låne mer bøker enn jeg får lest. Da gjelder det å snakke hardt til seg selv og innse at det er ikke alle bøker man får lest.

  SvarSlett
 4. Gleder meg fremdeles til Ragde omtalen!!

  SvarSlett
 5. Leser Barbara Trapido nå og skal snart lese "The Tigers wife" av Tea Obreht. Altfor liten tid til å lese alle de bøkene jeg ønsker å lese. Ha en herlig lese høst Solgunn:)

  SvarSlett
 6. Fru Tunheim: Jeg leser overalt, og så ser jeg aldri på TV :-)

  Mari : Sånne lånerne liker vi!

  Askeladden: Snakke hardt til seg selv kan være helt nødvendig noen ganger!

  Ingalill: Og i dag kom den!

  Kristin: Tusen takk :-)

  SvarSlett
 7. Je er spent på omtalen av Sirile gentlemen. Har ikke lest den ennå, men likte de to forrige bøkene godt.
  Flere av elevene mine har funnet bøker de ønsker å lese i forbindelse med fordypningsoppgaven sin gjennom bloggen din :)

  SvarSlett
 8. Regner med at Sirile gentlemenn kommer i avisa snart, og jeg blir så glad når noen leser bloggen min og bruker den til noe fornuftig :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…