Robert Galbraith : The Silkworm : Cormoran Strike, andre bok – Lydbok – 17 timer og 16 minuttJeg leste den første boka om Cormoran Strike, og likte den sånn passelig godt. Godt nok til å ville høre bok to i alle fall.

Cormoran får besøk på kontoret av en anonym og sliten kvinne i femtiårene. Hun har ikke penger, men regner med at mannens litterære agent vil betale for Cormorans arbeid. Kvinnen vil at detektiven skal finne mannen hennes som har vært borte i 10 dager. Hun oppsøker ikke politiet fordi mannen har vært borte like lenge før, og da har hun fått kjeft fra ham fordi hun hadde blandet inn politiet. Men nå er hun blakk og hun har en funksjonshemmet datter hjemme, og hun trenger pengene og mannen – selv om hun mistenker at han er sammen med en annen kvinne.

Cormoran begynner å nøste i forfatterens nettverk og han oppdager at noen dager før forfatteren forsvant hadde den litterære agenten hans avvist hans siste arbeid som var et manus full av gruelige opplysninger og halvsanne hemmeligheter om både familie, elskerinner og andre forfattere. Dette manuset ville,  hvis det ble kjent , skade mange mennesker.

Så da gjetter du sikkert hva som så hendte? Joda, forfatteren blir funnet død – drept på en bestialsk måte av en som må ha lest manuset.

Politiet er som vanlig overbevist om at de har funnet morderen når de arresterer forfatterens kone, men heldigvis for henne har hun møtt Cormoran og han har liten tiltro til det arbeidet politiet utfører.

Karakterene blir vel karikerte, og jeg syns det er merksnodig at den smarte og tøffe Robin, Cormorans assistent forblir i et forhold med en uselvstendig og masete mann. Det er hevet over en hver tvil at Cormoran og Robin kommer til å bli sammen – kanskje i siste bok, men sammen blir de. Nå er jeg litt usikker på om jeg kommer til å prioritere bok tre i denne serien. Det ble veldig masete, og veldig detaljert, og som underholdning er det akkurat godkjent, men ikke så mye mer enn det. 

Kommentarer

 1. Jeg er helt enig i dette med at man vet hva som skal skje med Robin og Strike, det kom klart og tydelig fram allerede i første bok. Selv likte jeg denne som lydbok, og jeg lar meg fascinere av Strike.

  SvarSlett
  Svar
  1. Strike virker jo ganske kjekk da :-)

   Slett
 2. Jeg har ikke begynt med disse ennå, og liker ikke at dere sier det er masete og forutsigbart. Innbiller meg at forfatter-robert er så genial at alt hun gir er gull. Ikke ødelegg illusjonene mine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah - det er så vanskelig å være en illusjonsødelegger. Forfatter-Robert er flink hun, men ikke ufeilbarlig.

   Slett
 3. Nei, nei - jeg synes disse bøkene var riktig så gode! Leste begge i sommer. Jeg liker historien, og plottet og det britiske. Og så blir jeg litt gal av Strike som inneslutta detektiv og litt gal av kjæresten til Robin som er så søppel at Why lissom? men likevel synes jeg bøkene var underholdende, og ikke masete. Ingalill - prøv!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar