Gå til hovedinnhold

Storytel – en fantastisk lydboktjeneste

Flere av de beste lydbøkene jeg har hørt finnes på Storytel.no

Her er en liste med noen av de tusenvis av lydbøkene som finnes på Storytel pr. 2. januar 2015. Det kommer stadig nye lydbøker og ebøker. De bøkene jeg viser til er for det meste lydbøker jeg har skrevet om på bloggen min. Noen er favoritter - de uthever jeg! Enkelte forfattere har jeg tatt med selv om jeg ikke har skrevet omtale av bøkene deres på bloggen min. Det har jeg gjort fordi bøkene er gode, og det finnes jo uhorvelig mange bøker ute i verden jeg ikke får skrevet om, men omtale dem kan jeg jo. Hvis jeg ikke har skrevet omtale på bloggen har jeg lenket direkte til Storytel.no. Ps: Jeg har ingen avtaler med Storytel, og jeg får null og niks og nada for å snakke varmt om denne tjenesten. Jeg betaler mine 169 kroner i måneden med glede og håper så mange som mulig får øynene opp for denne fantastiske tjenesten. 

Det kan hende du trykker på lenken og kommer til en norsk utgave av en bok som bare finnes på engelsk eller svensk på Storytel. Det er fordi jeg lenker til bloggen min hvis det er mulig, og alle som vil kan søke på Storytel etter forfatter - det er veldig enkelt. Så når jeg tar med Tom Kristensen og viser til at han har en novelle på storytel, men viser til en annen bok/lydbok så er det forfatteren jeg viser til. De fleste lydbøkene som ikke er på Storytel er på lydbokforlaget.no - også det en kjempefin tjeneste, men for de av oss som hører lydbok mens man lager mat, går på tur og vasker, kan det fort bli en dyr fornøyelse. 

Brobyggerne av Jan Guillou – Elsket bok 1, likte 2 og 3 og elsket den  4., – alle finner du på Storytel – både på svensk og norsk.

 J.K. Rowling : Den tomme stolen – Finnes både på norsk og på svensk

Og samme forfatter – men med pseudonymet Robert Galbraith : Når gjøken galer og Silkemasken – finnes på Storytel – både på svensk og norsk.


Fredrik Backman : En mann ved navn Ole og Min mormor hilser og sier unnskyld + en tittel på svensk som ikke er kommet på norsk nå; Saker min son behøver veta om varlden.

Carsten Jensen : 1 lydbok – Vi, de druknede. Overskrifta på min omtale er : Herrejemini for en opplevelse! Og jeg mener det : Gå ikke glipp av denne, selv om den første timen kan være litt traurig å komme igjennom ifølge Ingalill.Kommentarer

 1. Jeg har også fått sansen for Storytel, selv om jeg ikke liker ebok-løsningen. Jeg har et par lydbøker å høre før jeg begynner å abonnere, men SÅ... Har nemlig testet i 14-dagers perioden. Veldig bra !!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke sjekket ut ebok-løsningen. Har mer enn nok med lydbøker og papirbøker. Men jeg tror på deg - ebokdronninga :-)

   Slett
 2. Jeg åpnet gratis prøveperiode på Storytel i går :-) Mye etter Elidas stadige berømmelse av tjenesten. Men også fordi jeg sliter med lesingen etter at jeg ble syk og tenker jeg kan høre lydbok mens jeg hviler. Det var full klaff med en gang, det var fantastisk å ligge med øynene igjen og en behagelig stemme i øret. Så nå lagrer jeg denne siden (etter å ha lagt 8 -10 bøker i bokhyllen) for senere å bruke den som oppslagsverk :-)
  Takk for flott oversikt!

  SvarSlett
 3. Takk for flott opplysning som jeg garantert vil bruke siden jeg betrakter meg selv som lydboknarkoman. Å sette seg i bilen uten en lydbok er nesten utenkelig!
  Dette skal jeg prøve ut med en gang, takk og Godt nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Værsågod og godt nyttår til deg også!

   Slett
 4. Så enig, så enig.
  Litt småknuff de kan fikse på men ellers har jeg trykket dem til mitt hjerte.
  Jeg har hørt ekstremt mange lydbøker iår og de fleste kommer fra storytel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er på tredje boka i Uvanrarne/Innvandrarna/Nybyggerne/Brevet hjem - og det er helt nydelig. Har også hørt masse lydbøker i år, masse svensk, og mange barne/ungdomsbøker. Har vært på reise med Jules Verne de siste månedene.

   Slett
  2. Ahhhh, er ikke Moberg - og ikke minst han innleseren fantastisk
   , spesielt når han ikler seg bondestemmen, ala Karl Oskar og Kristina.
   Jeg krever at du nå tar stafettpinnen og misjonerer til operasjonsarret blekner.

   Slett
  3. Og når Kristia sier: Gakk du Karl Oskar - så er det jo så fint. I dag har jeg hørt den gruelige hendelsen med oksen du vet.....

   Slett
 5. Mnjaaa... Jeg har prøvd å teste Storytell, men fikk det ikke til å funke! Uansett hva jeg gjorde, fikk jeg bare melding om at "forbindelsen er for dårlig" eller noe som ligna. Til slutt gav jeg opp hele prosjektet og avinstallerte app´en...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så trasig da. Jeg laster alltid ned bøkene mens jeg er på wifi. Har ikke testa offline. Skjønner godt at man kan bli irritert hvis ting ikke funker. Har dårlig tålmodighet for slikt jeg.

   Slett
 6. Eg kan ikkje huske at eg har snakka så varmt om Storytel, eg har heller lagt den vekk etter 14 dagers prøvetid fordi appen fuska med kor i lydboka eg var.

  Idag har eg lasta ned appen på ny, og den skal få ein ny sjanse. Skal definitivt sjå nærmare på dette innlegget, Solgunn :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Apper som fusker liker vi jo ikke. Føler meg heldig som bare har hatt det fint med Storytel.

   Slett
 7. Bra utvalg der - men jeg tror jeg fortsetter med "biblioteklån" på lyd - fordelen med Storytel er vel at man laster ned direkte kanskje, og slipper å rippe lydbøkene selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det høres nesten litt latmannsaktig ut - men det er veldig deilig å slippe å rippe selv, og så er det noe med at tilbudet er så stort, og både norsk, engelsk og svensk.

   Slett
 8. Jeg hører mye på lydbok, men har ikke prøvd dette. Tror jeg må ta en titt på det i kveldingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir spennende å se hva du syns.

   Slett
 9. Lastet ned i går, faktisk. Nå lyttes det til Amalie Skrams Constance Ring. Skulle bare ønske hun leste en smule raskere... Slik det ligger an blir det maaaaaaaange laaaaaaaaaaange gåturer på meg fremover. På glattisen. Med brodder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er du sikker på at ikke alt er din skyld, Constance?

   Slett
  2. Mange lange gåturer høres fint ut :-) Man må bare venne seg til lesehastigheten, eller øke den med 50 % :-)

   Slett
 10. :-O Går det an å øke?? 70-talls innleseren har dog sin sjarme...

  Ingalill: Constance er meget egoistisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ellikken : Mmm, du må se på displayet. Rett under den linja som viser hvor langt du er kommet i boka har du fire symboler. Den ene er for å sette telefon i sovemodus (det viste Ingalill meg i høst), den andre er for å sete bokmerke, det tredje er for å endre lesehastighet og det fjerde er for å eventuelt bruke appleTv - i hvert fall har jeg denne muligheten på min iphone.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …