Gå til hovedinnhold

Storytel – en fantastisk lydboktjeneste

Flere av de beste lydbøkene jeg har hørt finnes på Storytel.no

Her er en liste med noen av de tusenvis av lydbøkene som finnes på Storytel pr. 2. januar 2015. Det kommer stadig nye lydbøker og ebøker. De bøkene jeg viser til er for det meste lydbøker jeg har skrevet om på bloggen min. Noen er favoritter - de uthever jeg! Enkelte forfattere har jeg tatt med selv om jeg ikke har skrevet omtale av bøkene deres på bloggen min. Det har jeg gjort fordi bøkene er gode, og det finnes jo uhorvelig mange bøker ute i verden jeg ikke får skrevet om, men omtale dem kan jeg jo. Hvis jeg ikke har skrevet omtale på bloggen har jeg lenket direkte til Storytel.no. Ps: Jeg har ingen avtaler med Storytel, og jeg får null og niks og nada for å snakke varmt om denne tjenesten. Jeg betaler mine 169 kroner i måneden med glede og håper så mange som mulig får øynene opp for denne fantastiske tjenesten. 

Det kan hende du trykker på lenken og kommer til en norsk utgave av en bok som bare finnes på engelsk eller svensk på Storytel. Det er fordi jeg lenker til bloggen min hvis det er mulig, og alle som vil kan søke på Storytel etter forfatter - det er veldig enkelt. Så når jeg tar med Tom Kristensen og viser til at han har en novelle på storytel, men viser til en annen bok/lydbok så er det forfatteren jeg viser til. De fleste lydbøkene som ikke er på Storytel er på lydbokforlaget.no - også det en kjempefin tjeneste, men for de av oss som hører lydbok mens man lager mat, går på tur og vasker, kan det fort bli en dyr fornøyelse. 

Brobyggerne av Jan Guillou – Elsket bok 1, likte 2 og 3 og elsket den  4., – alle finner du på Storytel – både på svensk og norsk.

 J.K. Rowling : Den tomme stolen – Finnes både på norsk og på svensk

Og samme forfatter – men med pseudonymet Robert Galbraith : Når gjøken galer og Silkemasken – finnes på Storytel – både på svensk og norsk.


Fredrik Backman : En mann ved navn Ole og Min mormor hilser og sier unnskyld + en tittel på svensk som ikke er kommet på norsk nå; Saker min son behøver veta om varlden.

Carsten Jensen : 1 lydbok – Vi, de druknede. Overskrifta på min omtale er : Herrejemini for en opplevelse! Og jeg mener det : Gå ikke glipp av denne, selv om den første timen kan være litt traurig å komme igjennom ifølge Ingalill.Kommentarer

 1. Jeg har også fått sansen for Storytel, selv om jeg ikke liker ebok-løsningen. Jeg har et par lydbøker å høre før jeg begynner å abonnere, men SÅ... Har nemlig testet i 14-dagers perioden. Veldig bra !!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke sjekket ut ebok-løsningen. Har mer enn nok med lydbøker og papirbøker. Men jeg tror på deg - ebokdronninga :-)

   Slett
 2. Jeg åpnet gratis prøveperiode på Storytel i går :-) Mye etter Elidas stadige berømmelse av tjenesten. Men også fordi jeg sliter med lesingen etter at jeg ble syk og tenker jeg kan høre lydbok mens jeg hviler. Det var full klaff med en gang, det var fantastisk å ligge med øynene igjen og en behagelig stemme i øret. Så nå lagrer jeg denne siden (etter å ha lagt 8 -10 bøker i bokhyllen) for senere å bruke den som oppslagsverk :-)
  Takk for flott oversikt!

  SvarSlett
 3. Takk for flott opplysning som jeg garantert vil bruke siden jeg betrakter meg selv som lydboknarkoman. Å sette seg i bilen uten en lydbok er nesten utenkelig!
  Dette skal jeg prøve ut med en gang, takk og Godt nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Værsågod og godt nyttår til deg også!

   Slett
 4. Så enig, så enig.
  Litt småknuff de kan fikse på men ellers har jeg trykket dem til mitt hjerte.
  Jeg har hørt ekstremt mange lydbøker iår og de fleste kommer fra storytel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er på tredje boka i Uvanrarne/Innvandrarna/Nybyggerne/Brevet hjem - og det er helt nydelig. Har også hørt masse lydbøker i år, masse svensk, og mange barne/ungdomsbøker. Har vært på reise med Jules Verne de siste månedene.

   Slett
  2. Ahhhh, er ikke Moberg - og ikke minst han innleseren fantastisk
   , spesielt når han ikler seg bondestemmen, ala Karl Oskar og Kristina.
   Jeg krever at du nå tar stafettpinnen og misjonerer til operasjonsarret blekner.

   Slett
  3. Og når Kristia sier: Gakk du Karl Oskar - så er det jo så fint. I dag har jeg hørt den gruelige hendelsen med oksen du vet.....

   Slett
 5. Mnjaaa... Jeg har prøvd å teste Storytell, men fikk det ikke til å funke! Uansett hva jeg gjorde, fikk jeg bare melding om at "forbindelsen er for dårlig" eller noe som ligna. Til slutt gav jeg opp hele prosjektet og avinstallerte app´en...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så trasig da. Jeg laster alltid ned bøkene mens jeg er på wifi. Har ikke testa offline. Skjønner godt at man kan bli irritert hvis ting ikke funker. Har dårlig tålmodighet for slikt jeg.

   Slett
 6. Eg kan ikkje huske at eg har snakka så varmt om Storytel, eg har heller lagt den vekk etter 14 dagers prøvetid fordi appen fuska med kor i lydboka eg var.

  Idag har eg lasta ned appen på ny, og den skal få ein ny sjanse. Skal definitivt sjå nærmare på dette innlegget, Solgunn :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Apper som fusker liker vi jo ikke. Føler meg heldig som bare har hatt det fint med Storytel.

   Slett
 7. Bra utvalg der - men jeg tror jeg fortsetter med "biblioteklån" på lyd - fordelen med Storytel er vel at man laster ned direkte kanskje, og slipper å rippe lydbøkene selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det høres nesten litt latmannsaktig ut - men det er veldig deilig å slippe å rippe selv, og så er det noe med at tilbudet er så stort, og både norsk, engelsk og svensk.

   Slett
 8. Jeg hører mye på lydbok, men har ikke prøvd dette. Tror jeg må ta en titt på det i kveldingen :)

  SvarSlett
 9. Lastet ned i går, faktisk. Nå lyttes det til Amalie Skrams Constance Ring. Skulle bare ønske hun leste en smule raskere... Slik det ligger an blir det maaaaaaaange laaaaaaaaaaange gåturer på meg fremover. På glattisen. Med brodder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er du sikker på at ikke alt er din skyld, Constance?

   Slett
  2. Mange lange gåturer høres fint ut :-) Man må bare venne seg til lesehastigheten, eller øke den med 50 % :-)

   Slett
 10. :-O Går det an å øke?? 70-talls innleseren har dog sin sjarme...

  Ingalill: Constance er meget egoistisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ellikken : Mmm, du må se på displayet. Rett under den linja som viser hvor langt du er kommet i boka har du fire symboler. Den ene er for å sette telefon i sovemodus (det viste Ingalill meg i høst), den andre er for å sete bokmerke, det tredje er for å endre lesehastighet og det fjerde er for å eventuelt bruke appleTv - i hvert fall har jeg denne muligheten på min iphone.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Sååååå mange lydbøker - Del 2

I den første delen av dette oppsummeringsprosjektet skrev jeg om åtte lydbøker, så for balansens skyld, blir det like mange i dette innlegget.

The Water Cure av Sophie Mackintosh, lydboka er på 7 timer og 10 minutter og handler om tre søstre som bor på en øde øy sammen med sine foreldre. Jentene er hjernevasket til å tro at resten av verden er vond. En dag forsvinner faren, og tre menn dukker opp. Er de der for å hjelpe, eller har de vonde hensikter? The Water Cure er spennende og litt overraskende - så den anbefales!

The Rules of Magic av Alice Hoffman, lydboka er på 11 timer. Alice Hoffman er en av de forfatterne jeg alltid er spent på, og jeg liker det aller meste av det hun skriver, og jeg likte denne boka også. Dette er en løs oppfølger til Magi i praksis, og det vil si at du gjerne kan lese denne, selv om du ikka har lest den første. Men uansett, det handler om tre søsken som plutselig skjønner at de har evner andre ikke har - og at de reglene de har satt for seg selv, og andre h…

Venus - Norske kvinner sett nedenfra av Frida Kahlisto og Eva Mohn

Intimkirurgi – unødvendig og ødeleggende
De siste årene har det stadig dukket opp nye kirurgiske trender som særlig kvinner kaster seg over. Kroppen du er født med er ikke god nok, og dermed skal det fylles på i lepper, i pupper og i rumper, og det skal suges vekk fra mage, hals, armer og lår. Rumpehull skal blekes, og nå tror mange unge jenter at det er noe feil med underlivet - de tror at de ser feil ut. Men det finnes ikke noe fasit på hvordan et underliv skal se ut, og hvis fasiten til disse jentene er retusjerte og opererte pornoskuespillere så er det veldig trist.
For dere som så første episode av Innafor med Emma Clarie Gabrielsen er temaet kjent, men for dere som ikke har sett episoden så ligger den ute på NRK sine nettsider. Episoden handler om intimkirurgi, og Emma har sett at mange veldig unge norske jenter ønsker å operere de indre kjønnsleppene sine. Hun bestiller time hos en intimkirurg for å få en vurdering om hun selv burde ta en slik operasjon, en tanke som da hun begyn…