Gå til hovedinnhold

Storytel – en fantastisk lydboktjeneste

Flere av de beste lydbøkene jeg har hørt finnes på Storytel.no

Her er en liste med noen av de tusenvis av lydbøkene som finnes på Storytel pr. 2. januar 2015. Det kommer stadig nye lydbøker og ebøker. De bøkene jeg viser til er for det meste lydbøker jeg har skrevet om på bloggen min. Noen er favoritter - de uthever jeg! Enkelte forfattere har jeg tatt med selv om jeg ikke har skrevet omtale av bøkene deres på bloggen min. Det har jeg gjort fordi bøkene er gode, og det finnes jo uhorvelig mange bøker ute i verden jeg ikke får skrevet om, men omtale dem kan jeg jo. Hvis jeg ikke har skrevet omtale på bloggen har jeg lenket direkte til Storytel.no. Ps: Jeg har ingen avtaler med Storytel, og jeg får null og niks og nada for å snakke varmt om denne tjenesten. Jeg betaler mine 169 kroner i måneden med glede og håper så mange som mulig får øynene opp for denne fantastiske tjenesten. 

Det kan hende du trykker på lenken og kommer til en norsk utgave av en bok som bare finnes på engelsk eller svensk på Storytel. Det er fordi jeg lenker til bloggen min hvis det er mulig, og alle som vil kan søke på Storytel etter forfatter - det er veldig enkelt. Så når jeg tar med Tom Kristensen og viser til at han har en novelle på storytel, men viser til en annen bok/lydbok så er det forfatteren jeg viser til. De fleste lydbøkene som ikke er på Storytel er på lydbokforlaget.no - også det en kjempefin tjeneste, men for de av oss som hører lydbok mens man lager mat, går på tur og vasker, kan det fort bli en dyr fornøyelse. 

Brobyggerne av Jan Guillou – Elsket bok 1, likte 2 og 3 og elsket den  4., – alle finner du på Storytel – både på svensk og norsk.

 J.K. Rowling : Den tomme stolen – Finnes både på norsk og på svensk

Og samme forfatter – men med pseudonymet Robert Galbraith : Når gjøken galer og Silkemasken – finnes på Storytel – både på svensk og norsk.


Fredrik Backman : En mann ved navn Ole og Min mormor hilser og sier unnskyld + en tittel på svensk som ikke er kommet på norsk nå; Saker min son behøver veta om varlden.

Carsten Jensen : 1 lydbok – Vi, de druknede. Overskrifta på min omtale er : Herrejemini for en opplevelse! Og jeg mener det : Gå ikke glipp av denne, selv om den første timen kan være litt traurig å komme igjennom ifølge Ingalill.Kommentarer

 1. Jeg har også fått sansen for Storytel, selv om jeg ikke liker ebok-løsningen. Jeg har et par lydbøker å høre før jeg begynner å abonnere, men SÅ... Har nemlig testet i 14-dagers perioden. Veldig bra !!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke sjekket ut ebok-løsningen. Har mer enn nok med lydbøker og papirbøker. Men jeg tror på deg - ebokdronninga :-)

   Slett
 2. Jeg åpnet gratis prøveperiode på Storytel i går :-) Mye etter Elidas stadige berømmelse av tjenesten. Men også fordi jeg sliter med lesingen etter at jeg ble syk og tenker jeg kan høre lydbok mens jeg hviler. Det var full klaff med en gang, det var fantastisk å ligge med øynene igjen og en behagelig stemme i øret. Så nå lagrer jeg denne siden (etter å ha lagt 8 -10 bøker i bokhyllen) for senere å bruke den som oppslagsverk :-)
  Takk for flott oversikt!

  SvarSlett
 3. Takk for flott opplysning som jeg garantert vil bruke siden jeg betrakter meg selv som lydboknarkoman. Å sette seg i bilen uten en lydbok er nesten utenkelig!
  Dette skal jeg prøve ut med en gang, takk og Godt nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Værsågod og godt nyttår til deg også!

   Slett
 4. Så enig, så enig.
  Litt småknuff de kan fikse på men ellers har jeg trykket dem til mitt hjerte.
  Jeg har hørt ekstremt mange lydbøker iår og de fleste kommer fra storytel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er på tredje boka i Uvanrarne/Innvandrarna/Nybyggerne/Brevet hjem - og det er helt nydelig. Har også hørt masse lydbøker i år, masse svensk, og mange barne/ungdomsbøker. Har vært på reise med Jules Verne de siste månedene.

   Slett
  2. Ahhhh, er ikke Moberg - og ikke minst han innleseren fantastisk
   , spesielt når han ikler seg bondestemmen, ala Karl Oskar og Kristina.
   Jeg krever at du nå tar stafettpinnen og misjonerer til operasjonsarret blekner.

   Slett
  3. Og når Kristia sier: Gakk du Karl Oskar - så er det jo så fint. I dag har jeg hørt den gruelige hendelsen med oksen du vet.....

   Slett
 5. Mnjaaa... Jeg har prøvd å teste Storytell, men fikk det ikke til å funke! Uansett hva jeg gjorde, fikk jeg bare melding om at "forbindelsen er for dårlig" eller noe som ligna. Til slutt gav jeg opp hele prosjektet og avinstallerte app´en...

  SvarSlett
  Svar
  1. Så trasig da. Jeg laster alltid ned bøkene mens jeg er på wifi. Har ikke testa offline. Skjønner godt at man kan bli irritert hvis ting ikke funker. Har dårlig tålmodighet for slikt jeg.

   Slett
 6. Eg kan ikkje huske at eg har snakka så varmt om Storytel, eg har heller lagt den vekk etter 14 dagers prøvetid fordi appen fuska med kor i lydboka eg var.

  Idag har eg lasta ned appen på ny, og den skal få ein ny sjanse. Skal definitivt sjå nærmare på dette innlegget, Solgunn :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Apper som fusker liker vi jo ikke. Føler meg heldig som bare har hatt det fint med Storytel.

   Slett
 7. Bra utvalg der - men jeg tror jeg fortsetter med "biblioteklån" på lyd - fordelen med Storytel er vel at man laster ned direkte kanskje, og slipper å rippe lydbøkene selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det høres nesten litt latmannsaktig ut - men det er veldig deilig å slippe å rippe selv, og så er det noe med at tilbudet er så stort, og både norsk, engelsk og svensk.

   Slett
 8. Jeg hører mye på lydbok, men har ikke prøvd dette. Tror jeg må ta en titt på det i kveldingen :)

  SvarSlett
 9. Lastet ned i går, faktisk. Nå lyttes det til Amalie Skrams Constance Ring. Skulle bare ønske hun leste en smule raskere... Slik det ligger an blir det maaaaaaaange laaaaaaaaaaange gåturer på meg fremover. På glattisen. Med brodder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er du sikker på at ikke alt er din skyld, Constance?

   Slett
  2. Mange lange gåturer høres fint ut :-) Man må bare venne seg til lesehastigheten, eller øke den med 50 % :-)

   Slett
 10. :-O Går det an å øke?? 70-talls innleseren har dog sin sjarme...

  Ingalill: Constance er meget egoistisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ellikken : Mmm, du må se på displayet. Rett under den linja som viser hvor langt du er kommet i boka har du fire symboler. Den ene er for å sette telefon i sovemodus (det viste Ingalill meg i høst), den andre er for å sete bokmerke, det tredje er for å endre lesehastighet og det fjerde er for å eventuelt bruke appleTv - i hvert fall har jeg denne muligheten på min iphone.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…