Gå til hovedinnhold

Storytel – en fantastisk lydboktjeneste





Flere av de beste lydbøkene jeg har hørt finnes på Storytel.no

Her er en liste med noen av de tusenvis av lydbøkene som finnes på Storytel pr. 2. januar 2015. Det kommer stadig nye lydbøker og ebøker. De bøkene jeg viser til er for det meste lydbøker jeg har skrevet om på bloggen min. Noen er favoritter - de uthever jeg! Enkelte forfattere har jeg tatt med selv om jeg ikke har skrevet omtale av bøkene deres på bloggen min. Det har jeg gjort fordi bøkene er gode, og det finnes jo uhorvelig mange bøker ute i verden jeg ikke får skrevet om, men omtale dem kan jeg jo. Hvis jeg ikke har skrevet omtale på bloggen har jeg lenket direkte til Storytel.no. Ps: Jeg har ingen avtaler med Storytel, og jeg får null og niks og nada for å snakke varmt om denne tjenesten. Jeg betaler mine 169 kroner i måneden med glede og håper så mange som mulig får øynene opp for denne fantastiske tjenesten. 

Det kan hende du trykker på lenken og kommer til en norsk utgave av en bok som bare finnes på engelsk eller svensk på Storytel. Det er fordi jeg lenker til bloggen min hvis det er mulig, og alle som vil kan søke på Storytel etter forfatter - det er veldig enkelt. Så når jeg tar med Tom Kristensen og viser til at han har en novelle på storytel, men viser til en annen bok/lydbok så er det forfatteren jeg viser til. De fleste lydbøkene som ikke er på Storytel er på lydbokforlaget.no - også det en kjempefin tjeneste, men for de av oss som hører lydbok mens man lager mat, går på tur og vasker, kan det fort bli en dyr fornøyelse. 

Brobyggerne av Jan Guillou – Elsket bok 1, likte 2 og 3 og elsket den  4., – alle finner du på Storytel – både på svensk og norsk.

 J.K. Rowling : Den tomme stolen – Finnes både på norsk og på svensk

Og samme forfatter – men med pseudonymet Robert Galbraith : Når gjøken galer og Silkemasken – finnes på Storytel – både på svensk og norsk.






Fredrik Backman : En mann ved navn Ole og Min mormor hilser og sier unnskyld + en tittel på svensk som ikke er kommet på norsk nå; Saker min son behøver veta om varlden.









































Carsten Jensen : 1 lydbok – Vi, de druknede. Overskrifta på min omtale er : Herrejemini for en opplevelse! Og jeg mener det : Gå ikke glipp av denne, selv om den første timen kan være litt traurig å komme igjennom ifølge Ingalill.











Kommentarer

  1. Jeg har også fått sansen for Storytel, selv om jeg ikke liker ebok-løsningen. Jeg har et par lydbøker å høre før jeg begynner å abonnere, men SÅ... Har nemlig testet i 14-dagers perioden. Veldig bra !!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ikke sjekket ut ebok-løsningen. Har mer enn nok med lydbøker og papirbøker. Men jeg tror på deg - ebokdronninga :-)

      Slett
  2. Jeg åpnet gratis prøveperiode på Storytel i går :-) Mye etter Elidas stadige berømmelse av tjenesten. Men også fordi jeg sliter med lesingen etter at jeg ble syk og tenker jeg kan høre lydbok mens jeg hviler. Det var full klaff med en gang, det var fantastisk å ligge med øynene igjen og en behagelig stemme i øret. Så nå lagrer jeg denne siden (etter å ha lagt 8 -10 bøker i bokhyllen) for senere å bruke den som oppslagsverk :-)
    Takk for flott oversikt!

    SvarSlett
  3. Takk for flott opplysning som jeg garantert vil bruke siden jeg betrakter meg selv som lydboknarkoman. Å sette seg i bilen uten en lydbok er nesten utenkelig!
    Dette skal jeg prøve ut med en gang, takk og Godt nyttår!

    SvarSlett
    Svar
    1. Værsågod og godt nyttår til deg også!

      Slett
  4. Så enig, så enig.
    Litt småknuff de kan fikse på men ellers har jeg trykket dem til mitt hjerte.
    Jeg har hørt ekstremt mange lydbøker iår og de fleste kommer fra storytel.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er på tredje boka i Uvanrarne/Innvandrarna/Nybyggerne/Brevet hjem - og det er helt nydelig. Har også hørt masse lydbøker i år, masse svensk, og mange barne/ungdomsbøker. Har vært på reise med Jules Verne de siste månedene.

      Slett
    2. Ahhhh, er ikke Moberg - og ikke minst han innleseren fantastisk
      , spesielt når han ikler seg bondestemmen, ala Karl Oskar og Kristina.
      Jeg krever at du nå tar stafettpinnen og misjonerer til operasjonsarret blekner.

      Slett
    3. Og når Kristia sier: Gakk du Karl Oskar - så er det jo så fint. I dag har jeg hørt den gruelige hendelsen med oksen du vet.....

      Slett
  5. Mnjaaa... Jeg har prøvd å teste Storytell, men fikk det ikke til å funke! Uansett hva jeg gjorde, fikk jeg bare melding om at "forbindelsen er for dårlig" eller noe som ligna. Til slutt gav jeg opp hele prosjektet og avinstallerte app´en...

    SvarSlett
    Svar
    1. Så trasig da. Jeg laster alltid ned bøkene mens jeg er på wifi. Har ikke testa offline. Skjønner godt at man kan bli irritert hvis ting ikke funker. Har dårlig tålmodighet for slikt jeg.

      Slett
  6. Eg kan ikkje huske at eg har snakka så varmt om Storytel, eg har heller lagt den vekk etter 14 dagers prøvetid fordi appen fuska med kor i lydboka eg var.

    Idag har eg lasta ned appen på ny, og den skal få ein ny sjanse. Skal definitivt sjå nærmare på dette innlegget, Solgunn :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Apper som fusker liker vi jo ikke. Føler meg heldig som bare har hatt det fint med Storytel.

      Slett
  7. Bra utvalg der - men jeg tror jeg fortsetter med "biblioteklån" på lyd - fordelen med Storytel er vel at man laster ned direkte kanskje, og slipper å rippe lydbøkene selv.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det høres nesten litt latmannsaktig ut - men det er veldig deilig å slippe å rippe selv, og så er det noe med at tilbudet er så stort, og både norsk, engelsk og svensk.

      Slett
  8. Jeg hører mye på lydbok, men har ikke prøvd dette. Tror jeg må ta en titt på det i kveldingen :)

    SvarSlett
  9. Lastet ned i går, faktisk. Nå lyttes det til Amalie Skrams Constance Ring. Skulle bare ønske hun leste en smule raskere... Slik det ligger an blir det maaaaaaaange laaaaaaaaaaange gåturer på meg fremover. På glattisen. Med brodder.

    SvarSlett
    Svar
    1. Er du sikker på at ikke alt er din skyld, Constance?

      Slett
    2. Mange lange gåturer høres fint ut :-) Man må bare venne seg til lesehastigheten, eller øke den med 50 % :-)

      Slett
  10. :-O Går det an å øke?? 70-talls innleseren har dog sin sjarme...

    Ingalill: Constance er meget egoistisk.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ellikken : Mmm, du må se på displayet. Rett under den linja som viser hvor langt du er kommet i boka har du fire symboler. Den ene er for å sette telefon i sovemodus (det viste Ingalill meg i høst), den andre er for å sete bokmerke, det tredje er for å endre lesehastighet og det fjerde er for å eventuelt bruke appleTv - i hvert fall har jeg denne muligheten på min iphone.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i Alta og Bodø ordner

Gro Dahle : Hvem som helst, hvor som helst : Cappelen Damm, 154 sider

  Lekent og spenstig - Publisert i Altaposten 14. desember 2009 Gro Dahle er kanskje mest kjent for barnbøkene hun har gitt ut sammen med ektemannen Svein Nyhus, men hun har skrevet nær 50 bøker, deriblant flere diktsamlinger, prosabøker og novellesamlinger. Hvem som helst, hvor som helst inneholder 19 noveller, der 6 er delvis bearbeidede utgaver av tidligere publiserte noveller. Å lese tekster som Gro Dahle har skrevet gjør meg rett og slett glad. Slik var det også denne gangen. Språket er nydelig og temaene er allmenngyldige og viktige. Utdraget under er hentet fra novellen ”Du kan kalle meg hva du vil”, som tar for seg et vanskelig mor – datter forhold. ”Jeg så henne aldri når hun ikke hadde ansiktet på seg. Jo, én gang. Da hadde hun sittet i stuen fullstendig oppløst i tanker. Da var hun så naken i ansiktet at jeg så rett inn gjennom panseret av muskler og hud og skinn. ” Dahle har en skrivestil som til tider grenser til det naive, samtidig som bildene og temaene repeteres.

Steffen tar sin del av ansvaret / Christian Valeur

Christian Valeur : Steffen tar sin del av ansvare t ; Aschehoug, 261 s./ Publisert i Altaposten Seig samtidsroman Det er mulig underbevisstheten min tenkte følgende da jeg valgte ut denne boken: Nå har jeg lest så mange gode utenlandske bøker at det er på tide med en middelmådig norsk roman. Forfatteren er en ung debutant, 23 år gamle Christian Valeur. Han tar for seg det temaet som har vært mest beskrevet i den norske skjønnlitteraturen de siste årene. Nemlig en ung umoden halvstudert mann på jakt etter meningen med livet. Valeur har sine egne kreative metoder for å gjøre stoffet til sitt eget, men når boken er ferdig lest er jeg langt fra fornøyd. Hovedpersonen er Steffen Schiøtz, han er også 23 år gammel og sliter med de fleste aspekter i voksenlivet. Han blir veldig opptatt av miljøet, og stiller de underligste spørsmålene til seg selv og andre. Hva er det mest miljøvennlige alternativet når man skal tørke hendene, papir eller lufttørker? Redder man miljøet når man spiser opp gam