Gå til hovedinnhold

Knallgode svenske lydbøker - Terningkast 6 bøker fra Storytel

Jeg elsker Storytel og bruker egentlig ganske mye tid på å fortelle om dette strålende tilbudet. Det er blitt såpass ille at noen tror at jeg er betalt av Storytel for å fremsnakke dem, men det er bare tull og tøys. Jeg betaler mine 169 kroner i måneden som alle andre brukere, og jeg gjør det med stor glede. Det er ganske mange andre månedsabonnement som skulle røket før jeg måtte kutte Storytel for å si det slik. For en stund siden lagde jeg en diiiiiiger bloggpost med mange tips, og denne bloggposten tok så lang tid å lage at jeg gruet meg til å lage en ny. Men så gikk det plutselig et lite lys opp for meg. Jeg trenger jo ikke å gjøre nøyaktig det samme som jeg har gjort før, jeg kan dele opp mine anbefalinger i mindre bolker, og da ble det med en gang litt mer overkommelig. Så da kommer mine Storytelanbefalinger – del 2 her, og denne gang er det svenske 6er lydbøker: 


Mördarens apa av Jakob Wegelius : Lest av Harald Leander – 12 timer og 16 minutt

Vinneren av Nordisk Råds pris for barn og ungdom 2016 er en skikkelig røverhistorie, og en godt fortalt sådan.
Det er gorillaen Sally Jones som forteller historien som for det meste foregår i og rundt havnekvartalene i Lisboa. Sally Jones og hennes beste venn, sjømannen Chiefen havner i trøbbel, og Chiefen blir anklaget for mord og satt i fengsel. Hvordan skal Sally Jones redde sin beste venn?

Jeg storkoste meg mens jeg lyttet og kan anbefale denne til alle. Harald Leander leste bra.Jag heter inte Miriam : Majgull Axelsson : Lest av Katarina Ewerlöf – 16 timer og 35 minutt

På 85 årsdagen tror Miriams familie at hun er blitt dement. Hun forteller dem at hun ikke heter Miriam. De skjønner ikke hva hun tuller med. Klart hun heter Miriam! Men Miriam er ikke dement og den historien som langsomt brettes ut for oss er både grusom og fantastisk. Miriam var en helt annen som barn og ungdom, hun var en sigøyner som for å overleve tok navnet til en jødisk kvinne i Ravensbruck. Vi får hele hennes historie, fra hun som liten jente blir pyntet til hun som en gammel kvinne ser tilbake på et liv som har rommet noe av det verste et menneske kan bli utsatt for, og kanskje også noe av det beste. Alt er strålende fortalt. Katarina Ewerlöf leser godt og stemmen passer perfekt til denne historien.Jag är Zlatan : Zlatans egen berättelse : Zlatan Ibrahimovic og David Lagercrantz : Lest av Jonas Malmsjö – 12 timer og 23 minutt

Jeg hadde ingen forventninger til denne lydboka, og bryr meg ikke om fotball i det hele tatt. Zlatan hadde jeg jo hørt om og tenkt noen ganske stygge tanker om. Litt sånn: ”jajajajajaja – kan det ikke være nok Zlatan nå?”. Men likevel valgte jeg å høre denne boka – og jeg ble helt solgt. Jeg skjønner godt alt oppstyret rundt Zlatan og nå digger jeg fyren. Boka er godt skrevet og godt lest av Jonas Malmskjö.


Vilheim Moberg : Utvandrarna (9 timer, 51 minutt), Invandrarna (12 timer, 9 minutt) , Nybyggarna (11 timer, 35 minutt) , Sista brevet till Sverige (8 timer, 33 minutt) : Lest av Per Sjöstrand.

Disse bøkene finnes også som norske lydbøker, lest inn i 1981 – men jeg foretrekker den svenske utgaven.

Bøkene handler om flere familier som strever og sliter i Sverige og som til slutt forlater hjemlandet og emigrerer til Amerika. Bøkene ble først gitt ut i 1949, og har også blitt filmatisert. Her finner du kjærlighet, sult, drømmer, lengsel, og svik - alt fortalt på en uforglemmelig måte.David Lagercrantz : Det som inte dödar oss : 17 timer og 6 minutt – Lest av Stefan Sauk

Bok 4 om Lisbeth Salander – og en bok som mange elsker å hate.

Jeg digger Lisbeth Salander, og når det kom en fjerde bok om henne, Mikael Blomkvist og Millennium var jeg aldri i tvil om at jeg skulle lese/høre den. Så det gjorde jeg og jeg syns denne er like god som de tre første. Lisbeth er Lisbeth og hun er kulere, sterkere og tøffere enn noen gang før. Jeg hørte 7 timer i strekk, mens jeg tok hurtigtoget fra Paris til Barcelona og jeg var totalt oppslukt. Det skal komme flere bøker med Lisbeth og Mikael og jeg sier bare Hurra! Stefan Sauk leste bra!

Her en lenken til min første lange bloggpost med boktips fra Storytel - januar 2015

Kommentarer

 1. Heier på Zlatan jeg også, leste boka i papir. Hører lite lydbok for tiden, egentlig. Det går i perioder. Så derfor er ikke Stortel lønnsomt for meg.
  Har lånt A.J. Kazinskys Søvnen og døden, samt Katherine Webbs Det du ikke er på bib, som jeg skal laste inn på iPoden til ferien. Ha en fin sommer fortsatt Solgunn.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Leste nylig den siste til Katherine Webb - fin for oss som liker å reise :) god sommer til deg også Anita :)

   Slett
 2. Jeg også ELSKER Storytel! Faktisk knapt en dag uten ...men jeg liker ikke å lytte til svensk... De engelske og norske lydbøkene derimot, de har jeg på øret så ofte jeg kan. Lytter i snitt 3+ bøker i måneden, så det abonnementet der kommer til å leve med meg i uoverskuelig fremtid. Fantastisk bra utvalg, og veldig god månedspris!

  SvarSlett
  Svar
  1. Liker ikke å lytte til svensk du - hmm, merksnodig. Jeg liker svensk mye bedre enn engelsk, og fint vi er forskjellig. Hurra for Storytel!

   Slett
 3. Det er vel ingen hemmelighet at jeg er en svenskeelsker - og storytel storforbruker. Mobergserien er blant det ypperste svenskene kan tilbye. Hører du Marianne, der må du bare gi deg over.

  Zlatan har vært på trappene lenge og tar til meg tipset om Miriam, MEN, når det gjelder Salander er jeg dypt uenig. Absolutt ikke like god som original. Hadde lave forventinger men ble enda mer skuffet enn jeg hadde trodd. For meg var det ikke et snev av magi igjen og boka endte opp som en hvilken som helst annen middelmådig krim.

  (See me, skrive kommentarer på helvetestastaturet. Nå klarer jeg nesten 2 avsnitt før jeg må ta pause)

  SvarSlett
  Svar
  1. Regner med at du har fått teken på helvetestastaturet nå, siden det er en evighet siden du kommenterte, og jeg har vært supertreg å kommentere. Akk. Uenighet her bra, og jeg vet om flere som ikke var så begeistret for fjerde boka om Lisbeth & co, men for meg var det topp underholdning.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Intervju med Roy Jacobsen - om Rigels øyne, om Russland, om spekulasi og veldig mye annet

Publisert i Altaposten 25. september Jeg er på jorda for å skrive romaner
Roy Jacobsen har hatt en eventyrlig suksess med de to første bøkene fra Barrøy, De usynlige og Hvitt hav. Den første boka havnet på kortlisten til Man Booker 2017, en av de mest prestisjetunge litterære prisene i verden. Nå er han aktuell med den tredje boka fra Barrøy, Rigels øyne.
De to første bøkene i serien nærmer seg en kvart million solgte eksemplarer, noe Jacobsen er stolt av.
-Nå er det full rulle fra forlaget med Rigels øyne og det er jeg kjempeglad for. Jeg liker å snakke om bøkene mine og jeg liker at det jeg har skrevet blir lest. Og du vet, man vil jo være vesentlig, man vil at folk skal lese bøkene man har skrevet. Alle forfattere vil det, men det er mangesom vil være litt dydig. Jeg deltar ikke på alt jeg blir invitert på, men å reise rundt å ha forelesninger og snakke om bøkene mine – det gjør jeg mer enn gjerne. Jacobsen er en samfunnsengasjert forfatter, og han er opptatt av de historiene som …

Sommer er lydboktid og jeg har hørt noen fantastiske lydbøker (og noen ikke fullt så fantastiske)

Sommer er lydboktid – eller vent, for meg er egentlig alle årstider lydboktid, men denne sommeren har jeg nok likevel satt en skikkelig personlig rekord i konsumering av lydbøker. Jeg hører lydbøker når jeg rydder i hagen, når jeg kvister og bærer bort, når jeg luker og når jeg går tur med hundene. Nå har vi fire store huskyer, og en liten innehund som trenger trim, så det blir en del muligheter for lydbokkos. Her har jeg skrevet om noen av lydbøkene jeg har hørt.
Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…