Gå til hovedinnhold

Knallgode svenske lydbøker - Terningkast 6 bøker fra Storytel

Jeg elsker Storytel og bruker egentlig ganske mye tid på å fortelle om dette strålende tilbudet. Det er blitt såpass ille at noen tror at jeg er betalt av Storytel for å fremsnakke dem, men det er bare tull og tøys. Jeg betaler mine 169 kroner i måneden som alle andre brukere, og jeg gjør det med stor glede. Det er ganske mange andre månedsabonnement som skulle røket før jeg måtte kutte Storytel for å si det slik. For en stund siden lagde jeg en diiiiiiger bloggpost med mange tips, og denne bloggposten tok så lang tid å lage at jeg gruet meg til å lage en ny. Men så gikk det plutselig et lite lys opp for meg. Jeg trenger jo ikke å gjøre nøyaktig det samme som jeg har gjort før, jeg kan dele opp mine anbefalinger i mindre bolker, og da ble det med en gang litt mer overkommelig. Så da kommer mine Storytelanbefalinger – del 2 her, og denne gang er det svenske 6er lydbøker: 


Mördarens apa av Jakob Wegelius : Lest av Harald Leander – 12 timer og 16 minutt

Vinneren av Nordisk Råds pris for barn og ungdom 2016 er en skikkelig røverhistorie, og en godt fortalt sådan.
Det er gorillaen Sally Jones som forteller historien som for det meste foregår i og rundt havnekvartalene i Lisboa. Sally Jones og hennes beste venn, sjømannen Chiefen havner i trøbbel, og Chiefen blir anklaget for mord og satt i fengsel. Hvordan skal Sally Jones redde sin beste venn?

Jeg storkoste meg mens jeg lyttet og kan anbefale denne til alle. Harald Leander leste bra.



Jag heter inte Miriam : Majgull Axelsson : Lest av Katarina Ewerlöf – 16 timer og 35 minutt

På 85 årsdagen tror Miriams familie at hun er blitt dement. Hun forteller dem at hun ikke heter Miriam. De skjønner ikke hva hun tuller med. Klart hun heter Miriam! Men Miriam er ikke dement og den historien som langsomt brettes ut for oss er både grusom og fantastisk. Miriam var en helt annen som barn og ungdom, hun var en sigøyner som for å overleve tok navnet til en jødisk kvinne i Ravensbruck. Vi får hele hennes historie, fra hun som liten jente blir pyntet til hun som en gammel kvinne ser tilbake på et liv som har rommet noe av det verste et menneske kan bli utsatt for, og kanskje også noe av det beste. Alt er strålende fortalt. Katarina Ewerlöf leser godt og stemmen passer perfekt til denne historien.



Jag är Zlatan : Zlatans egen berättelse : Zlatan Ibrahimovic og David Lagercrantz : Lest av Jonas Malmsjö – 12 timer og 23 minutt

Jeg hadde ingen forventninger til denne lydboka, og bryr meg ikke om fotball i det hele tatt. Zlatan hadde jeg jo hørt om og tenkt noen ganske stygge tanker om. Litt sånn: ”jajajajajaja – kan det ikke være nok Zlatan nå?”. Men likevel valgte jeg å høre denne boka – og jeg ble helt solgt. Jeg skjønner godt alt oppstyret rundt Zlatan og nå digger jeg fyren. Boka er godt skrevet og godt lest av Jonas Malmskjö.






Vilheim Moberg : Utvandrarna (9 timer, 51 minutt), Invandrarna (12 timer, 9 minutt) , Nybyggarna (11 timer, 35 minutt) , Sista brevet till Sverige (8 timer, 33 minutt) : Lest av Per Sjöstrand.

Disse bøkene finnes også som norske lydbøker, lest inn i 1981 – men jeg foretrekker den svenske utgaven.

Bøkene handler om flere familier som strever og sliter i Sverige og som til slutt forlater hjemlandet og emigrerer til Amerika. Bøkene ble først gitt ut i 1949, og har også blitt filmatisert. Her finner du kjærlighet, sult, drømmer, lengsel, og svik - alt fortalt på en uforglemmelig måte.



David Lagercrantz : Det som inte dödar oss : 17 timer og 6 minutt – Lest av Stefan Sauk

Bok 4 om Lisbeth Salander – og en bok som mange elsker å hate.

Jeg digger Lisbeth Salander, og når det kom en fjerde bok om henne, Mikael Blomkvist og Millennium var jeg aldri i tvil om at jeg skulle lese/høre den. Så det gjorde jeg og jeg syns denne er like god som de tre første. Lisbeth er Lisbeth og hun er kulere, sterkere og tøffere enn noen gang før. Jeg hørte 7 timer i strekk, mens jeg tok hurtigtoget fra Paris til Barcelona og jeg var totalt oppslukt. Det skal komme flere bøker med Lisbeth og Mikael og jeg sier bare Hurra! Stefan Sauk leste bra!

Her en lenken til min første lange bloggpost med boktips fra Storytel - januar 2015

Kommentarer

  1. Heier på Zlatan jeg også, leste boka i papir. Hører lite lydbok for tiden, egentlig. Det går i perioder. Så derfor er ikke Stortel lønnsomt for meg.
    Har lånt A.J. Kazinskys Søvnen og døden, samt Katherine Webbs Det du ikke er på bib, som jeg skal laste inn på iPoden til ferien. Ha en fin sommer fortsatt Solgunn.:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Leste nylig den siste til Katherine Webb - fin for oss som liker å reise :) god sommer til deg også Anita :)

      Slett
  2. Jeg også ELSKER Storytel! Faktisk knapt en dag uten ...men jeg liker ikke å lytte til svensk... De engelske og norske lydbøkene derimot, de har jeg på øret så ofte jeg kan. Lytter i snitt 3+ bøker i måneden, så det abonnementet der kommer til å leve med meg i uoverskuelig fremtid. Fantastisk bra utvalg, og veldig god månedspris!

    SvarSlett
    Svar
    1. Liker ikke å lytte til svensk du - hmm, merksnodig. Jeg liker svensk mye bedre enn engelsk, og fint vi er forskjellig. Hurra for Storytel!

      Slett
  3. Det er vel ingen hemmelighet at jeg er en svenskeelsker - og storytel storforbruker. Mobergserien er blant det ypperste svenskene kan tilbye. Hører du Marianne, der må du bare gi deg over.

    Zlatan har vært på trappene lenge og tar til meg tipset om Miriam, MEN, når det gjelder Salander er jeg dypt uenig. Absolutt ikke like god som original. Hadde lave forventinger men ble enda mer skuffet enn jeg hadde trodd. For meg var det ikke et snev av magi igjen og boka endte opp som en hvilken som helst annen middelmådig krim.

    (See me, skrive kommentarer på helvetestastaturet. Nå klarer jeg nesten 2 avsnitt før jeg må ta pause)

    SvarSlett
    Svar
    1. Regner med at du har fått teken på helvetestastaturet nå, siden det er en evighet siden du kommenterte, og jeg har vært supertreg å kommentere. Akk. Uenighet her bra, og jeg vet om flere som ikke var så begeistret for fjerde boka om Lisbeth & co, men for meg var det topp underholdning.

      Slett
  4. Jeg vil bare si...har forelsket meg helt i Denis Rudberg..vet de første bøkene er litt husmorsporno,men en dåg!!! Krim serien er behagelig og spennende ..vi stekt anbefalte de..

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i Alta og Bodø ordner

Gro Dahle : Hvem som helst, hvor som helst : Cappelen Damm, 154 sider

  Lekent og spenstig - Publisert i Altaposten 14. desember 2009 Gro Dahle er kanskje mest kjent for barnbøkene hun har gitt ut sammen med ektemannen Svein Nyhus, men hun har skrevet nær 50 bøker, deriblant flere diktsamlinger, prosabøker og novellesamlinger. Hvem som helst, hvor som helst inneholder 19 noveller, der 6 er delvis bearbeidede utgaver av tidligere publiserte noveller. Å lese tekster som Gro Dahle har skrevet gjør meg rett og slett glad. Slik var det også denne gangen. Språket er nydelig og temaene er allmenngyldige og viktige. Utdraget under er hentet fra novellen ”Du kan kalle meg hva du vil”, som tar for seg et vanskelig mor – datter forhold. ”Jeg så henne aldri når hun ikke hadde ansiktet på seg. Jo, én gang. Da hadde hun sittet i stuen fullstendig oppløst i tanker. Da var hun så naken i ansiktet at jeg så rett inn gjennom panseret av muskler og hud og skinn. ” Dahle har en skrivestil som til tider grenser til det naive, samtidig som bildene og temaene repeteres.

Steffen tar sin del av ansvaret / Christian Valeur

Christian Valeur : Steffen tar sin del av ansvare t ; Aschehoug, 261 s./ Publisert i Altaposten Seig samtidsroman Det er mulig underbevisstheten min tenkte følgende da jeg valgte ut denne boken: Nå har jeg lest så mange gode utenlandske bøker at det er på tide med en middelmådig norsk roman. Forfatteren er en ung debutant, 23 år gamle Christian Valeur. Han tar for seg det temaet som har vært mest beskrevet i den norske skjønnlitteraturen de siste årene. Nemlig en ung umoden halvstudert mann på jakt etter meningen med livet. Valeur har sine egne kreative metoder for å gjøre stoffet til sitt eget, men når boken er ferdig lest er jeg langt fra fornøyd. Hovedpersonen er Steffen Schiøtz, han er også 23 år gammel og sliter med de fleste aspekter i voksenlivet. Han blir veldig opptatt av miljøet, og stiller de underligste spørsmålene til seg selv og andre. Hva er det mest miljøvennlige alternativet når man skal tørke hendene, papir eller lufttørker? Redder man miljøet når man spiser opp gam