Gå til hovedinnhold

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!


 Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som starter klokka 18.00.
Det jeg ikke får med meg er arrangementet med Simon Stranger klokka 12 – det rekker jeg ikke, selv om flyet går 07.30 fra Alta. Med mellomlanding i Tromsø, og flybytte i Oslo kan jeg ikke regne med å være i Stavanger før ca. 14.00. Men da skal jeg være klar. Hadde planlagt å reise lett, med kun handbagasje, men værmeldinga akkurat nå viser mørke regnskyer over Stavanger, og jeg vil bli kjent med byen- noe som betyr at jeg må pakke med meg regnjakke og støvler også - så da blir det stor koffert, med plass til mange nye bøker....


Ps: Alle bildene har jeg tatt på en supertrivelig bokbar på Skiathos, og de representerer stemningen jeg regner med Stavanger byr på :) 


Fredag og lørdag er det også mange arrangement jeg ønsker å få med meg – men da er de andre bokbloggerne på plass, og jeg vet at mye avhenger av hva for eksempel Ingalill, Marianne, Anita, MonikaElisabeth (og enda mange flere) har lyst til – festival er morsomst med venner!

Kommentarer

 1. Jeg gleder meg også veldig.:) Både til selve Kapittel, bokbloggertreff, treffe deg og de andre. Plutselig er tiden der, gitt.. (så fine stemningsfulle bilder du har tatt )

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det var en fantastisk stemningsfull bokbar. Når kommer du til Stavanger?

   Slett
  2. Drar fredag tidlig morgen fra Værnes.. er vel der på formiddagen, eller morgen, siden flyet går direkte.

   Slett
  3. Virker veldig greit å kunne ta fly direkte til Stavanger - enklere enn Lillehammer i hvert fall (kanskje), men dit kan du jo kjøre.... Alt virker egentlig ganske usentralt i forhold ti Alta :) - ja, bortsett fra Hammerfest, Kautokeino og Tromsø da

   Slett
  4. Ja, veldig kjekt. Men det er greit å ta tog til Lillehammer også. Trondheim er ganske greit sånn sett, midt i landet. (selv om vi ikke kan velge og vrake i direkte fly til utenlandske destinasjoner, men må via hovedstaden eller Køben/Amster- men det kan jeg jo strengt tatt ikke klage på mtp dere langt i nord.

   Slett
 2. Jeg misunner dere litt som skal til Stavanger på bokbloggertreff, det blir sikkert kjempefint og gjengen der har lagt opp til et fint opplegg. Jeg kommer til å følge med dere på sosiale medier :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Synd du ikke kommer Gro, jeg hadde gledet meg til å skravle litt med deg. Du har jo hatt det så travelt som arrangør de siste årene, så nå kunne du endelig slappe litt av. Men kanskje til neste år? Vi snakket jo om å prøve å spre arrangementet rundt omkring i landet, tror både Bergen og Trondheim ymtet frempå om at de ville "ha" det neste treffet.

   Slett
 3. Inspirerende om Kapittel dette - det er noe å glede seg til - Kapittel er alltid topp, og Stavanger er en flott by, til og med når det regner

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, regner med at du også tar med deg utstyr slik at du får skrittene dine :) Nå leder du med 8 000 for denne uka :)

   Slett
  2. He.He. Har ikke fulgt med så godt i det siste, men lurer av og til på hvordan du får til å fylle på så mye - gåing er lesetiden min, og jeg går ofte mellom 10 og 20 km hver dag - likevel blir jeg slått av deg. (Men det er nok lange avstander å gå der oppe i nord.)

   Slett
  3. Hehe - jeg har ikke klart å slå dere i gåing ennå. Men bare vent, kanskje ser jeg lyset på åpningsforedraget til Renberg, kaster krykkene og går dere alle ned i støvlene! tjohei
   Når det er sagt så har jeg fått gå-forbud fra fysiosadisten min. Max 4500 pr dag, til gjengjeld har hun gitt meg skikkelig heftige øvelser... jaja. Kommer sterkt tilbake :) Gleder meg til dere kommer! Ser at skrivekurset er ferdig kl 21:00. Vil du ha selskap da, er det bare å gi lyd. Inga og jeg er ihvertfall i byen torsdagskvelden.

   Slett
  4. Regner med at du kommer sterkt tilbake ja Marianne :) og Randi er jo helt rå - er veldig happy de ukene jeg har slått henne, men da må jeg ofte opp i 120 000 skritt - nytter ikke med mindre.

   Slett
  5. Tar kontakt på torsdagen Marianne :) - har helt sikkert veldig lyst til å være sosial! Og veldig fint at du er på plass :)

   Slett
 4. Ble faktisk litt inspirert til å sjekke programmet. Har vært litt dorsk. Første gang for meg i Stavanger, så får vel ta med fullt joggestash så man får sett litt. Hvis jeg tør. (hotellet har heldigvis mølle)..

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan jo ta med joggetingene dine, men vi kan jo også ta oss lange gåturer - det stemmer jeg for.

   Slett
  2. Jeg 'går' for mølla! Da kan jeg se på når dere går, men likevel være sosial - HAHA ;)

   Slett
  3. Jeg har funnet en fin trimtur - til de sverdene :) Det skal ta litt over en time hver vei ifølge google, så det er jo en mulighet. Da kan du jo kjøre følgebil (taxi Marianne :) )

   Slett
 5. Reiser lett jeg også, selv om det regner, håper på stemning a la bildene dine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men du som er fra Bergen er sikkert vant til å kle deg lett i regnvær - her oppe i Alta regner det så lite at det er som et rart påfunn å ha regnjakke. Men jeg har - en fin og gul og flott en :)

   Slett
 6. Også Stavanger, då. Trur de kjem til å få det heilt fantastisk.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…