Gå til hovedinnhold

Kurs i skapende skriving i AltaVi har startet et kurs i skapende skriving for barn og ungdom i Alta, og det er skikkelig morsomt! 

Skapende skriving er et nytt fag i kulturskolen og har blant annet som mål at deltakerne skal: 

-       Utvikle skriveglede og leselyst gjennom lek og undervisning
-       Utvikle skrivekompetanse 
-       Få trening i å uttrykke egne følelser, meninger og erfaringer gjennom skrift

Liker du å skrive, eller dikte, eller å skape helt nye univers i tankene dine – eller har du bare lyst til å leke med ord og språk er du hjertelig velkommen til å bli med på kurs i skapende skriving. 

Vi skal utforske skriveprosessen med lek og oppgaver, og målet er å inspirere til skriveglede og økt kreativitet. Det vil bli oppfordret til at vi deler tekstene vi skriver med deltakerne i gruppa, og vi vil øve oss på å formidle og å fremføre de tekstene vi skriver. Men alt er frivillig, og ingen blir presset til å gjøre noe de ikke vil. Dette skal være gøy! 

Vi hadde første kurskveld tirsdag 11. september, og selv om det var nesten fulltegnet er det enda plass til nye elever! 

Det er jeg som er lærer, og hvis du er interessert i å være med så ta kontakt med kulturskolen på www.altakulturskole.no. Dette kurset er et samarbeid mellom Alta kulturskole og Alta bibliotek. 

Ps. Det har vært noen voksne som har tatt kontakt med meg og ønsket et kurs for voksne også, og da har jeg oppfordret dem til å ta kontakt med kulturskolen for å melde interesse. Hvis det er ønskelig så lager vi et helgekurs for voksne også! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…