Gå til hovedinnhold

Sååååå mange lydbøker - Del 1
Jeg elsker jo Storytel, Fabel og Audible - det vet alle som har lest bloggen min en stund, og nå skulle jeg prøve å lage en liten oppsummeringa av lydbøker jeg har hørt det siste året, men lista er så lang at det blir gørre kjedelig å lese, så jeg planlegger å lage flere innlegg med lydbøker hørt det siste året, og så skriver jeg bare pittelittegranne om hver bok, og hvis innleseren gjør det veldig bra/dårlig kommenterer jeg det, hvis det er helt på det jevne blir det ingen kommentarer.
Så- here we go!

Manhatten Beach av Jennifer Egan, lydboka er på 15 timer og 16 minutter og handler om Anna som jobber hardt for å bli dykker i Brooklyn. Historisk roman med tydelige tegnet karakterer, ganske spennende og selvfølgelig god - det er jo Jennifer Egan!

Ulvefellen av Aslak Nore, lydboka er på 10 timer og 9 minutter og bra lest inn av Ivar Nergaard. Handlingen er lagt til 2. verdenskrig og en ung tidligere frontkjemper er hovedpersonen. Han stoler på få, og nesten ingen stoler på ham - så spørsmålet er om han kan gjøre en innsats i kampen mot Hitler. Superspennende, thriller - anbefales!

Og så kom du av Kathleen MacMahan, lydboka er på 10 timer og 13 minutter og handler om to ensomme mennesker, Addie og Bruno som forelsker seg, og alt var veldig forutsigbart, ikke en bok jeg anbefaler.

Gruve 13 av Ørjan Nordhus Karlsson, lydboka er på 8 timer og er en spenningsroman fra de kalde sjøer i nord og Svalbard. Det lukter storpolitikk og sterke krefter, men det er norske helter som må redde situasjonen. Spennende bok, ja, men ikke nok til at jeg lasta ned neste bok. Dette var første bok i en serie.

Will Grayson, Will Grayson av John Green og David Levithan, lydboka er på 7 timer og 50 minutter og handler om to gutter som begge heter Will Grayson og som møtes, og så handler det om vennene deres, og om vennskap og kjærlighet, og homofili og masse annet flott. Og selvfølgelig anbefaler jeg den, John Green er min favorittungdomsbokforfatter!

Papperstäder av John Green, lydboka er på 10 timer og 24 minutter og handler om ei ganske fortvilt og forvirret jente som forsvinner fra hjemmet sitt, frivillig, og nabogutten som alltid har elsket henne begynner å lete etter spor og hint, og kanskje han finner henne en dag? Masse feelgood i denne triste boka, som jeg uten tvil anbefaler. Jeg hørte den på svensk, og på norsk heter den Papirbyer.

Det är något som inte stämmer av Martina Haag, lydboka er på 4 timer og 26 minutter og handler om Petra som har opplevd samlivsbrudd og utroskap og tar seg sommerjobb på en øde turisthytte langt opp i gokk, mer nøyaktig langt nord i Sverige, og der skriver hun på et manus samtidig som hun tenker tilbake på eksen, og får besøk av snodige mennesker som hun burde sørve som fjellstueoppsitter. Ikke all verden til bok - og fort glemt.

Sunburn av Laura Lippman, lydboka er på 9 timer og 8 minutter og handler om en ung vakker kvinne som tilsynelatende uten noen grunn forlater mann og barn og starter et helt nytt liv som barpike. Veldig spennende bok - jeg var begeistret og vil egentlig lese alt Laura Lippman har skrevet. Anbefales!

Kommentarer

 1. Elsker slike skippertak og håper du skriver noen ord om alle 50+.
  Noterer meg at Egan var god. Har ikke bestemt meg for format her. Har tenkt at lyd ikke passer, basert på Good Squad, for komplisert struktur, men hvis Manhatten er mer rett fram..?

  Lippman har ligget klar i storytelhylla lenge, ferdignedlastet.
  Blir så glad når bøker man har tenkt lese likevel blir glødende anbefalt. Tror faktisk jeg dropper all planlagt krim og går rett på Lippman (etter jeg er ferdig med Know)..

  Resten hopper jeg over. Litt Synd med Haga, som jeg også har vurdert. Tenkte det ville bli sus med utroskap, hevn og sånt, men nå haster det ikke.
  Keep'em coming..
  (Du må, bare MÅ høre Sarah Waters)

  Ellers

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenk at du driver med trusler, og du vet jo at jeg har hørt minst en Sara Watersbok - og snart skal høre en til. Lippman kommer du ganske sikkert til å like. Håper jeg. Nå skal jeg gå på årets første topptur - tar med med Emil - og håper det ikke er blitt natt før jeg er hjemme igjen. Skal prøve å få skrevet del to i lydbokoppsummeringen min snart. Vi får se.

   Slett
  2. Thats me. Tvang og trusler.
   Regner med toppturen gikk bra og at du nå er godt i gang med Sarah.
   Sarah på deg. Laura på meg. Førster til å bruke opp hele storytel.

   Slett
  3. Jupp, toppturen tok tre timer - hjemme like over midnatt, stiv og støl -men fint! Jeg gyver løs på Sarahbøkene - passer sikkert godt til raking og riving.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…