Gå til hovedinnhold

Sååååå mange lydbøker - Del 1
Jeg elsker jo Storytel, Fabel og Audible - det vet alle som har lest bloggen min en stund, og nå skulle jeg prøve å lage en liten oppsummeringa av lydbøker jeg har hørt det siste året, men lista er så lang at det blir gørre kjedelig å lese, så jeg planlegger å lage flere innlegg med lydbøker hørt det siste året, og så skriver jeg bare pittelittegranne om hver bok, og hvis innleseren gjør det veldig bra/dårlig kommenterer jeg det, hvis det er helt på det jevne blir det ingen kommentarer.
Så- here we go!

Manhatten Beach av Jennifer Egan, lydboka er på 15 timer og 16 minutter og handler om Anna som jobber hardt for å bli dykker i Brooklyn. Historisk roman med tydelige tegnet karakterer, ganske spennende og selvfølgelig god - det er jo Jennifer Egan!

Ulvefellen av Aslak Nore, lydboka er på 10 timer og 9 minutter og bra lest inn av Ivar Nergaard. Handlingen er lagt til 2. verdenskrig og en ung tidligere frontkjemper er hovedpersonen. Han stoler på få, og nesten ingen stoler på ham - så spørsmålet er om han kan gjøre en innsats i kampen mot Hitler. Superspennende, thriller - anbefales!

Og så kom du av Kathleen MacMahan, lydboka er på 10 timer og 13 minutter og handler om to ensomme mennesker, Addie og Bruno som forelsker seg, og alt var veldig forutsigbart, ikke en bok jeg anbefaler.

Gruve 13 av Ørjan Nordhus Karlsson, lydboka er på 8 timer og er en spenningsroman fra de kalde sjøer i nord og Svalbard. Det lukter storpolitikk og sterke krefter, men det er norske helter som må redde situasjonen. Spennende bok, ja, men ikke nok til at jeg lasta ned neste bok. Dette var første bok i en serie.

Will Grayson, Will Grayson av John Green og David Levithan, lydboka er på 7 timer og 50 minutter og handler om to gutter som begge heter Will Grayson og som møtes, og så handler det om vennene deres, og om vennskap og kjærlighet, og homofili og masse annet flott. Og selvfølgelig anbefaler jeg den, John Green er min favorittungdomsbokforfatter!

Papperstäder av John Green, lydboka er på 10 timer og 24 minutter og handler om ei ganske fortvilt og forvirret jente som forsvinner fra hjemmet sitt, frivillig, og nabogutten som alltid har elsket henne begynner å lete etter spor og hint, og kanskje han finner henne en dag? Masse feelgood i denne triste boka, som jeg uten tvil anbefaler. Jeg hørte den på svensk, og på norsk heter den Papirbyer.

Det är något som inte stämmer av Martina Haag, lydboka er på 4 timer og 26 minutter og handler om Petra som har opplevd samlivsbrudd og utroskap og tar seg sommerjobb på en øde turisthytte langt opp i gokk, mer nøyaktig langt nord i Sverige, og der skriver hun på et manus samtidig som hun tenker tilbake på eksen, og får besøk av snodige mennesker som hun burde sørve som fjellstueoppsitter. Ikke all verden til bok - og fort glemt.

Sunburn av Laura Lippman, lydboka er på 9 timer og 8 minutter og handler om en ung vakker kvinne som tilsynelatende uten noen grunn forlater mann og barn og starter et helt nytt liv som barpike. Veldig spennende bok - jeg var begeistret og vil egentlig lese alt Laura Lippman har skrevet. Anbefales!

Kommentarer

 1. Elsker slike skippertak og håper du skriver noen ord om alle 50+.
  Noterer meg at Egan var god. Har ikke bestemt meg for format her. Har tenkt at lyd ikke passer, basert på Good Squad, for komplisert struktur, men hvis Manhatten er mer rett fram..?

  Lippman har ligget klar i storytelhylla lenge, ferdignedlastet.
  Blir så glad når bøker man har tenkt lese likevel blir glødende anbefalt. Tror faktisk jeg dropper all planlagt krim og går rett på Lippman (etter jeg er ferdig med Know)..

  Resten hopper jeg over. Litt Synd med Haga, som jeg også har vurdert. Tenkte det ville bli sus med utroskap, hevn og sånt, men nå haster det ikke.
  Keep'em coming..
  (Du må, bare MÅ høre Sarah Waters)

  Ellers

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenk at du driver med trusler, og du vet jo at jeg har hørt minst en Sara Watersbok - og snart skal høre en til. Lippman kommer du ganske sikkert til å like. Håper jeg. Nå skal jeg gå på årets første topptur - tar med med Emil - og håper det ikke er blitt natt før jeg er hjemme igjen. Skal prøve å få skrevet del to i lydbokoppsummeringen min snart. Vi får se.

   Slett
  2. Thats me. Tvang og trusler.
   Regner med toppturen gikk bra og at du nå er godt i gang med Sarah.
   Sarah på deg. Laura på meg. Førster til å bruke opp hele storytel.

   Slett
  3. Jupp, toppturen tok tre timer - hjemme like over midnatt, stiv og støl -men fint! Jeg gyver løs på Sarahbøkene - passer sikkert godt til raking og riving.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Sååååå mange lydbøker - Del 2

I den første delen av dette oppsummeringsprosjektet skrev jeg om åtte lydbøker, så for balansens skyld, blir det like mange i dette innlegget.

The Water Cure av Sophie Mackintosh, lydboka er på 7 timer og 10 minutter og handler om tre søstre som bor på en øde øy sammen med sine foreldre. Jentene er hjernevasket til å tro at resten av verden er vond. En dag forsvinner faren, og tre menn dukker opp. Er de der for å hjelpe, eller har de vonde hensikter? The Water Cure er spennende og litt overraskende - så den anbefales!

The Rules of Magic av Alice Hoffman, lydboka er på 11 timer. Alice Hoffman er en av de forfatterne jeg alltid er spent på, og jeg liker det aller meste av det hun skriver, og jeg likte denne boka også. Dette er en løs oppfølger til Magi i praksis, og det vil si at du gjerne kan lese denne, selv om du ikka har lest den første. Men uansett, det handler om tre søsken som plutselig skjønner at de har evner andre ikke har - og at de reglene de har satt for seg selv, og andre h…

Venus - Norske kvinner sett nedenfra av Frida Kahlisto og Eva Mohn

Intimkirurgi – unødvendig og ødeleggende
De siste årene har det stadig dukket opp nye kirurgiske trender som særlig kvinner kaster seg over. Kroppen du er født med er ikke god nok, og dermed skal det fylles på i lepper, i pupper og i rumper, og det skal suges vekk fra mage, hals, armer og lår. Rumpehull skal blekes, og nå tror mange unge jenter at det er noe feil med underlivet - de tror at de ser feil ut. Men det finnes ikke noe fasit på hvordan et underliv skal se ut, og hvis fasiten til disse jentene er retusjerte og opererte pornoskuespillere så er det veldig trist.
For dere som så første episode av Innafor med Emma Clarie Gabrielsen er temaet kjent, men for dere som ikke har sett episoden så ligger den ute på NRK sine nettsider. Episoden handler om intimkirurgi, og Emma har sett at mange veldig unge norske jenter ønsker å operere de indre kjønnsleppene sine. Hun bestiller time hos en intimkirurg for å få en vurdering om hun selv burde ta en slik operasjon, en tanke som da hun begyn…