Alan Bennett : En uvanlig leser / Bokanmeldelse


Greit nok

En kollega stakk denne boka i hånda på meg, og jeg bestemte meg for å gi den en sjanse. Uansett, boka er på skarve 117 siden, det er jo bare en ettermiddag hvis den er god nok. Boka handler om dronning Elisabeth II som en dag hun er ute og lufter hundene sine på yttersidena av slottet oppdager en bokbuss. Ved en tilfeldighet går hun inn i bussen, og hun låner med seg en bok. Dette tilfeldige møtet mellom en bokbuss og en dronning fører til at dronningen blir mer og mer interessert i bøkenes verden, og hun strekker det så langt at det blir et problem for hoffet. Hun får ansatt en som tidligere arbeidet på bokbussen, og disse to utvikler seg litterært i hverandres selskap.
Jeg klarte ikke å lese denne boka på en ettermiddag, brukte anstendige 2 uker på den, og da måtte jeg lese andre bøker i mellomtiden. Handlingen er grei nok, og jeg er jo en stor tilhenger av bibliotek, (bibliotekene blir gitt stor respekt i boka), så egentlig skulle jeg jo ha elsket denne. Men det blir litt stillestående, og litt for kjedelig.

Kommentarer

  1. Oi, her fant jeg en spennende blogg! Denne skal jeg linke til på bloggen min.
    Du skjønner, jeg har en drøm om å bli forfatter når jeg blir stor! Elsker å skrive, så på denne siden kan jeg jo lære litt ser jeg. Du gir veldig god og konstruktiv kritikk, og det liker jeg.
    Skal på Danvik fhs til høsten for å gå forfatterstudiet og utforske egen skriving! :)

    SvarSlett
  2. Takk for det Iben :-) Alltid hyggelig å få positive kommentarer på det jeg skriver!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar