I morgen da krigen kom / John Marsden - BokanmeldelseKritikerrost ungdomsroman

Denne hadde jeg gledet meg lenge til! Flere kollegaer har lest den, og rost den opp i skyene, og stor var den indre jubelen da jeg kunne ta boken med meg hjem. Men jubelen varte ikke lenge. Det er ikke det at boken er dårlig, den er bare ikke SÅ god.

Historien handler om den unge jenta Ellie og hennes venner som kommer hjem til husene sine etter en telttur og ser at husene står tomme, og at de fleste dyrene er døde. Hva er skjedd med familiene, og er det kun Ellie og vennene hennes som er i live i hele Australia?
Det er godt skrevet, og historen er spennende, men jeg holdt på å få skunk av oversettelsen. Hva er det med oversettere som føler at de skal forklare alt til oss lesere? Denne oversetteren har gjort en elendig jobb, det er helt unødvendig å forklare australias blomster og dyreliv i paranteser i teksten. Åååå, får som sagt skunk av det, og kjenner at tærne krøller seg av irritiasjon. Men rett skal være rett, jeg leste bok 2 også, og skal lese bok 3, så dårlig er den ikke. Vil gi den terningkast 4, og så husker vi alle at det er en ungdomsroman!

Kommentarer

 1. hva det er du som ikke forstår noen ting om boker , den boken fortjener en nobelpris

  SvarSlett
 2. Hei Batman!

  Ja, det kan hende jeg ikke skjønner noenting om bøker, men kan ikke du forklare hvorfor du syns boka fortjener en nobelpris. Kanskje du kan gi meg noen synsvinkler jeg ikke hadde tenkt på?

  SvarSlett
 3. Beste bøkene jeg har lest og har lest fra Harry Hole til Narnia og det gylne kompasset. er 15 år og disse bøkene anbefales til alle! skriver nå en bokrapport om dem som jeg skal fremføre på skolen bøkene fortjener 6'ere alle sammen og de blir bare mere spennende ettervært!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar