Gå til hovedinnhold

Ferie i Trondheim
Etter to uker i lillehytta flyttet vi inn i storhuset og det var deilig! Hytteliv er koselig det, men det er nå noe eget med å kunne gå på toalettet uten å måtte kle på seg først. Nå er vi dyrepassere. Vi skal passe fisker, kaniner, en katt, tre høner og en hane. Hadde sett frem til å hente ferske egg, men så viser det seg at hønene er blitt klokk! Blitt klokk, har du noengang hørt noe så morsomt? Jeg går rundt og smaker på ordet hele tiden, og dukker det opp en anledning der jeg kan bruke ordet så vær sikker på at det blir tatt i bruk! Men det er ikke bare tamme dyr jeg kan kose meg med her på bygda i Sør-Trøndelag. Rett på yttersiden av vinduet mitt flyr et pilfinkpar frem og tilbake og forer ungene sine. Det ser ut som om det begynner å bli trangt i den lille fuglekassa, tror ungene er klare til å fly ut i verden snart. Og så er det elg her, og hjort og hønsehauk og flått! Vi sjekker hunden hver kveld, og har plukket vekk en som hadde bitt seg fast i lysken på han.

Har lest to bøker; en for anmeldelse i Altaposten; Brunonia Barry : Kniplingens hemmeliget, den andre er Drømmehjerte av Cecilia Samartin. Legger ut anmeldelsen senere. Har lest en del av Kristine Tofte sin Song for Eirabu; liker det jeg har lest til nå!

Kommentarer

 1. Det ser ordentlig koselig ut på ditt feriested, og så masse forskjellig dyr å holde styr på :-)

  Gleder meg til bokanmeldelsen din om Kniplingenes hemmelighet. Høres ut som en spennende bok.

  Fortsatt god ferie i hovedhuset

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å lese hva du syntes om Drømmehjerter. Vurderer å lese den.

  SvarSlett
 3. Vibeke: Takk for det, er fremdels i Trøndelag - men har planlagt avreise nordover om noen dager. Anmeldelsen av kniplingens hemmelighet kommer nok ikke i avisa før om ca. en måned :-)
  Knirk: Nå la jeg ut anmeldelsen av Drømmehjerte - men det har du nok allerede oppdaget. Var innom hos deg og la ut hele lista til Alice Hoffman, men det har du nok også oppdaget :-)

  SvarSlett
 4. Hei Solgunn
  Leste anmeldelsen din over Kniplingenes hemmelighet i Altaposten,- og skal kjøpe boka. Gleder meg enormt,- endelig noe spennende å lese igjen. Ser du også har en anmeldelse over en bok som heter Drømmehjerte. Den skal jeg også sjekke ut :))

  Laila

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…