Gå til hovedinnhold

Ferie i Trondheim
Etter to uker i lillehytta flyttet vi inn i storhuset og det var deilig! Hytteliv er koselig det, men det er nå noe eget med å kunne gå på toalettet uten å måtte kle på seg først. Nå er vi dyrepassere. Vi skal passe fisker, kaniner, en katt, tre høner og en hane. Hadde sett frem til å hente ferske egg, men så viser det seg at hønene er blitt klokk! Blitt klokk, har du noengang hørt noe så morsomt? Jeg går rundt og smaker på ordet hele tiden, og dukker det opp en anledning der jeg kan bruke ordet så vær sikker på at det blir tatt i bruk! Men det er ikke bare tamme dyr jeg kan kose meg med her på bygda i Sør-Trøndelag. Rett på yttersiden av vinduet mitt flyr et pilfinkpar frem og tilbake og forer ungene sine. Det ser ut som om det begynner å bli trangt i den lille fuglekassa, tror ungene er klare til å fly ut i verden snart. Og så er det elg her, og hjort og hønsehauk og flått! Vi sjekker hunden hver kveld, og har plukket vekk en som hadde bitt seg fast i lysken på han.

Har lest to bøker; en for anmeldelse i Altaposten; Brunonia Barry : Kniplingens hemmeliget, den andre er Drømmehjerte av Cecilia Samartin. Legger ut anmeldelsen senere. Har lest en del av Kristine Tofte sin Song for Eirabu; liker det jeg har lest til nå!

Kommentarer

 1. Det ser ordentlig koselig ut på ditt feriested, og så masse forskjellig dyr å holde styr på :-)

  Gleder meg til bokanmeldelsen din om Kniplingenes hemmelighet. Høres ut som en spennende bok.

  Fortsatt god ferie i hovedhuset

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å lese hva du syntes om Drømmehjerter. Vurderer å lese den.

  SvarSlett
 3. Vibeke: Takk for det, er fremdels i Trøndelag - men har planlagt avreise nordover om noen dager. Anmeldelsen av kniplingens hemmelighet kommer nok ikke i avisa før om ca. en måned :-)
  Knirk: Nå la jeg ut anmeldelsen av Drømmehjerte - men det har du nok allerede oppdaget. Var innom hos deg og la ut hele lista til Alice Hoffman, men det har du nok også oppdaget :-)

  SvarSlett
 4. Hei Solgunn
  Leste anmeldelsen din over Kniplingenes hemmelighet i Altaposten,- og skal kjøpe boka. Gleder meg enormt,- endelig noe spennende å lese igjen. Ser du også har en anmeldelse over en bok som heter Drømmehjerte. Den skal jeg også sjekke ut :))

  Laila

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …