Jenta som lekte med ilden : Stieg Larsson - Lydbok
Etter å ha lyttet nærmere panisk gjennom bok 1, bestemte vi oss for å ta med oss bok to som lydbok når vi skulle kjøre 140 mil sørover på sommerferie.
Boka starter med prolog som handler om en ung jente som ligger fastspent i remmer, og som dagdrømmer om å helle bensin på et menneske som sitter i en bil, og deretter kaste en fyrstikk inn i bilen.

Lisbet Salander er blitt rik. Hun lever et anonymt liv langt vekk fra Sverige, og hun farter fra sted til sted og bor på luksushoteller. Hun har ingen fiender, men heller ingen venner, og etter ett års tid reiser hun tilbake til Sverige.
Mikael Blomkvist arbeider fortsatt i Millenium, han er fremdels damenes venn, og han savner Lisbet. Millenium får en ny medarbeider; Dag Svensson. Dag er en journalist som gjennom Millenium vil avsløre hvor utbredt trafficing er i Sverige, og med å avsløre dette vil mange maktmennesker som er involvert også bli avslørt.

Historien er kjempespennende, og Anders Ribu gjør en kjempejobb denne gangen også. Men når man hører lydbøker i bil er det litt irriterende når fortelleren får ”hviskestemme”. Kanskje har vi dårlig cd-spiller, jeg vet ikke, men selv om vi hadde lyden på så høyt som vi kunne, måtte vi noen ganger bare gjette hva som ble sagt, fordi fortelleren hvisket replikkene. Uansett, hviskestemme eller ikke, jeg vil virkelig anbefale å høre Milleniumtrilogien som lydbok. Bok to sluttet så spennende og egentlig midt i en fortelling, så vi hadde egentlig ikke annet valg enn å få tilsendt lydbok 3!

Kommentarer

 1. Det høres ut som en fin tur sørover med denne i eteren. Jeg har skumlest første bok i trilogien. Jeg har lyst å lese alle tre etterhverandre. Snart, snart. Så mange bøker jeg har lyst til å lese hele tiden -. :-)

  SvarSlett
 2. Via bloggen til Mettemor ser jeg innom bloggen din rett som det er, og denne boka er kjempespennende. Jeg leste den på en uke på ferie med Mettemor og hennes sønn. Og det var ikke kjedelig selskap altså, tvert imot, men boka var ikke til å legge fra seg :-) Tredje bok er også spennende, så gled deg!! :-)

  SvarSlett
 3. Nå er vi hjemme i Alta igjen og bok 3 er også hørt. Skallage en liten bloggpost når jeg kommer ut av feriemodusen. Hyggelig at du stakk innom Grosko, er stadig innom og tar en titt på bloggen din også :-)

  SvarSlett
 4. Første bok ble lest fra solsenga i ferien og må bare si at den innfridde alle forventinger. Nå er jeg midt i bok nr 2 og klarer nesten ikke slukke lyset om kvelden :) Gleder meg allerede til nr 3. Liker bloggen din Solgunn! Masse gode tips her!! Mette

  SvarSlett
 5. Tusen takk Mette SB, hyggelig med besøk på bloggen.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar