Gå til hovedinnhold

Søndagskveld

Nå er det søndagskveld og det virker som ALLE skal se Himmelblå. Men jeg har ikke sett en eneste episode og har ikke tenkt å begynne nå. Jeg har tenkt å skrive ferdig anmeldelse av Sameland av Magne Hovden, og så skal jeg se programmet med Lars Monsen som begynner klokka 21.

Ellers er det bare noen dager igjen til Finnmark internasjonale litteraturfestival starter. Jeg gleder meg!

Bildet har min datter tatt på Altas fantastiske ishotell. Regner med at det dukker opp flere motiv fra hotellet i løpet av vinteren!

Kommentarer

 1. Jeg har heller ikke sett en eneste Himmelblå episode og tenker jeg holder det der :-)

  SvarSlett
 2. Vi er flere! Selv om jeg i lunsjpauser føles som den eneste. Jeg gleder meg også til Lars Monsen programmet og BBC-serien etterpå.

  SvarSlett
 3. Nå er Lars Monsen programmet sett, og at det er mulig! De er så utrolig tøffe, og jeg skal huske på hvor tøffe de er neste gang jeg kjenner meg bittelittegranne sliten når jeg går på tur!

  SvarSlett
 4. Hehe, nei jeg har heller ikke sett en eneste episode av "Himmelblå", og ikke har jeg planer om å starte heller. Det ble dvd på mannen min og meg i dag; "Fringe" en dødsbra serie!

  SvarSlett
 5. Ferdig med anmeldelsen av Sameland! Yippi yeah, og hadde jeg sett på Himmelblå hadde jeg sikkert ikke vært i nærheten. Det er så fint at det er flere der ute i verden som ikke er Himmelblåfrelst - føles mindre ensomt!

  SvarSlett
 6. Eg har bare sett ein episode og det var meir enn nok for min del.

  SvarSlett
 7. Da må jeg bare bekjenne at jeg ser på Himmelblå - helgelending som sitter midt i Oslo og er urban og liksom-lengter hjem ;-)

  SvarSlett
 8. Liksom-lengter hjem :-), det var en fin måte å si det på!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…