Gå til hovedinnhold

Litteraturfestival er skikkelig digg!


Nå er det litteraturfestival i Alta, og det er så vellykket! Ihvertfall syns jeg at dette er bra. For min del begynte festivalen med fagforumsmøte for bibliotekarer, og en 3 timers fortellerkurs med Hilde Eskild. Fortellekurstet var jeg ikke så fornøyd med, Hilde Eskild var flink, men hun gjorde lite for at vi skulle bli flinkere. Så litt surmaget kritikk må jeg bare få ut. Jeg husker at jeg var på et fortellerkurs i fjor, og da var det så lærerikt og utfordrende at disse timene med Eskild nesten bare ble irriterende i sammenligning. I lunsjen var jeg på Alfa & Omega og spiste lunsj, og da traff jeg bloggeren Elin IRL for første gang. Vi bare så på hverandre, og så skjønte vi hvem den andre var - morsomt!



Onsdag var det først en time med kritikerelevene på Alta videregående skole som intervjuet Johan Harstad. Det var veldig vellykket, med mye energi og driv fra alle involverte.  I den korte pausen før neste innslag, kom bloggeren Irene og hilste på, også dette for første gang IRL. Veldig fint! Timen etterpå var det Hans Olav Brenner som skulle samtale med Kjartan Fløgstad. Dette var ikke like vellykket som Johan Harstad sitt møte med kritikerelevene. Det ble rett og slett for tamt! Men morsomt å være med på var det jo likevel. Etter at alle disse samtalene var ferdig sprang jeg bort på ARK Alta for å treffe Bokdama IRL for første gang. Det var kjempekoselig, og vi hadde jo allerede bestemt oss for at vi skulle delta på nightspot med Johan Harstad senere på kvelden. Vi møttes en stund før, og  bokdama presenterte meg for en hyggelig kollega. Vi hadde det så koselig at det var nesten sånn at vi glemte hele Johan Harstad. Men bare nesten.

Johan Harstad hadde hatt en lang dag, men mye undervisning (6 timer på Alta vgs) + den tidligere nevnte samtalen, men det kunne vi ikke merke på ham. Han fortalte om de forskjellige bøkene sine, og viste et stort engasjement i forhold til Rwanda. Jeg må lese bøkene han har skrevet, må med skam melde at det har jeg ikke gjort. Huff.


Torsdagen møtte jeg bokdama og kollegaen igjen, og det var som å treffe gamle kjente. Veldig rart det der. De hadde bokpresentasjon på Alta Rica hotell og heldige meg fikk jeg selvfølgelig nyte godt av overskuddsmaterialet. Etterpå deltok jeg på et foredrag der Marit Bjerkeng og forfatteren Mikhail Sjisjkin hadde en samtale om russisk litteratur i dag, og Sjiskins bok Venushår som kommer ut om 2 uker. Sendte akkurat melding til Oktober forlag der jeg ba om et anmeldereksemplar, for denne boka skal jeg lese! I kveld har jeg tenkt meg på nightspot og høre Jørgen Gunnerud og Monica Kristensen prate om kriminallitteratur, og så vurderer jeg å dra på litterær frokost med Nordisk råds nominerte Tomas Espedal i morgen klokka 10, men har en avtale hos dyrlegen klokka 08.30, så det spørs om jeg rekker det. Men dette er skikkelig morsomt, og neste år  under festivalen håper jeg å treffe knirk IRL, hvis jeg ikke allerede har gjort det! Beate, en annen blogger som jeg har mye kontakt med i bloggverden, regner jeg med å treffe lenge før det :-)


Alle bildene er fra Ishotellet i Alta, det ligger i Sorrisniva og er kjempefint! Torunn har tatt alle bildene.

Kommentarer

  1. Skjønner at det er i Alta det skjer når det gjelder både blogging og litteratur :-)
    (misunnelsen en under kontroll .-:

    SvarSlett
  2. Så fint du/dere har det, fint å lese om også!

    SvarSlett
  3. Ishotellet ser veldig fint (og kaldt ut) :-) Og jeg skjønner at litteraturfestivalen har vært topp. Så moro å treffe bloggere IRL da! :-)

    SvarSlett
  4. Å, der skulle jeg ha vært sammen med deg og Bokdama! Jeg har videreformidlet skrytsnakket om kurset i fjor til rette vedkommende. :o)

    SvarSlett
  5. Ååå, det høres ut som du har storkosa deg! Morsomt også at du har truffet flere andre bloggere. Er bare litt misunnelig :) Jeg har forresten tenkt meg en tur til Alta i neste uke, fra tirsdag til torsdag. Har du kanskje lyst til å møtes på tirsdagen?

    SvarSlett
  6. Litteratur er topp, litteraturfestival må være himmel! Jeg har lyst jeg også. :-)

    SvarSlett
  7. Kanskje vi kan arrangere et litteraturbloggtreff under neste års litteraturfestival, så kan vi treffes alle sammen, tenk hvor arti!

    Dette med å treffe bloggere i virkeligheten er veldig fint, har lyst til å treffe dere ALLE!

    Knirk: Fint at du videreformidlet, for det var virkelig kvalitetsforskjell.

    Beatelill: Tar kontakt via mail :-)

    SvarSlett
  8. Heia Finnmark! FOR en flott festival dere har klart å få til.Og hyggelig å få hilst på deg, Solgunn.
    Er ankommet Tromsø igjen full av inntrykk. Kommer nok til å blogge om det etterhvert, men først hvile litt.

    HIlsen Irene :-)

    SvarSlett
  9. Det var VELDIG kjekt! Jeg storkoste meg virkelig. Snodig å møte deg for første gang og føle at vi hadde kjent hverandre lenge!

    Hvis vi skulle få til et litteraturbloggtreff vil jeg foreslå at vi legger det til Lillehammer. Festivalen der er fantastisk og det er (beklager Solgunn!) enklere for mange å komme seg dit;-).

    Men jeg må vel prøve å komme til Alta neste år også, hvis det lar seg gjøre.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i Alta og Bodø ordner

Gro Dahle : Hvem som helst, hvor som helst : Cappelen Damm, 154 sider

  Lekent og spenstig - Publisert i Altaposten 14. desember 2009 Gro Dahle er kanskje mest kjent for barnbøkene hun har gitt ut sammen med ektemannen Svein Nyhus, men hun har skrevet nær 50 bøker, deriblant flere diktsamlinger, prosabøker og novellesamlinger. Hvem som helst, hvor som helst inneholder 19 noveller, der 6 er delvis bearbeidede utgaver av tidligere publiserte noveller. Å lese tekster som Gro Dahle har skrevet gjør meg rett og slett glad. Slik var det også denne gangen. Språket er nydelig og temaene er allmenngyldige og viktige. Utdraget under er hentet fra novellen ”Du kan kalle meg hva du vil”, som tar for seg et vanskelig mor – datter forhold. ”Jeg så henne aldri når hun ikke hadde ansiktet på seg. Jo, én gang. Da hadde hun sittet i stuen fullstendig oppløst i tanker. Da var hun så naken i ansiktet at jeg så rett inn gjennom panseret av muskler og hud og skinn. ” Dahle har en skrivestil som til tider grenser til det naive, samtidig som bildene og temaene repeteres.

Steffen tar sin del av ansvaret / Christian Valeur

Christian Valeur : Steffen tar sin del av ansvare t ; Aschehoug, 261 s./ Publisert i Altaposten Seig samtidsroman Det er mulig underbevisstheten min tenkte følgende da jeg valgte ut denne boken: Nå har jeg lest så mange gode utenlandske bøker at det er på tide med en middelmådig norsk roman. Forfatteren er en ung debutant, 23 år gamle Christian Valeur. Han tar for seg det temaet som har vært mest beskrevet i den norske skjønnlitteraturen de siste årene. Nemlig en ung umoden halvstudert mann på jakt etter meningen med livet. Valeur har sine egne kreative metoder for å gjøre stoffet til sitt eget, men når boken er ferdig lest er jeg langt fra fornøyd. Hovedpersonen er Steffen Schiøtz, han er også 23 år gammel og sliter med de fleste aspekter i voksenlivet. Han blir veldig opptatt av miljøet, og stiller de underligste spørsmålene til seg selv og andre. Hva er det mest miljøvennlige alternativet når man skal tørke hendene, papir eller lufttørker? Redder man miljøet når man spiser opp gam