Om å lete etter ømhetaHar lest Mona Høvrings siste bok; Camilla lange netter - en bok som er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2014. Høvring har skrevet en kort og intens roman basert på Camilla Colletts erindringsverk I de lange nætter. Det er smart og elegant utført - og her er et lite eksempel på hvor fint det kan gjøres:

La tendresse
I bøkene til George Sand gjenkjenner jeg figurene fra min egen barndom, disse folka som både skremte og underholdt meg. I slottet der farmora til George Sand budde, gikk en ung mann rundt med ei lykt. Han leita etter ømheta. Side 28

Kommentarer

 1. Første gang jeg hørte om Høvring var da hun ble nominert, så god kontroll har altså jeg. Så spør jeg da - min guru - er den for meg?

  SvarSlett
  Svar
  1. Guruen din har fått prestasjonsangst og derfor vært forhindret fra å svare. Men nå er det tenkt, og svaret kommer her: Les Venterommet i Atlanteren - den som kom i fjor, 118 sider med vakre setninger. Den vil du like - denne her er mer som lørdagsgodt å regne, er mange små fortellinger slik som på eksemplet mitt, som er en fortelling. Fint det også :-) Men det var Venterommet som gjorde at jeg begynte å like Mona Høvring.

   Slett
 2. Hun er også helt ukjent for meg. Hadde bestemt meg for å ikke henge meg opp i sånne priser, men det frister litt å lese denne. Takk for tipset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Værsågod :-) Er sikker på at du også vil ha likt Venterommet i Atlanteren godt. Var en av mine favoritter i 2012, veldig vakkert språk.

   Slett
 3. Jeg likte "Camillas lange netter" veldig godt; så godt at jeg måtte lese den sakte for å få den til å vare...

  Har ikke lest "Venterommet i Atlanteren", men skal gjøre det :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner hva du mener med at du måtte lese sakte. Jeg gjorde også det, og er blitt en stor Høvringfan. Jeg heier på henne!

   Slett

Legg inn en kommentar