Chimamanda Ngozi Adichie med en ny novelle i The New Yorker

Jeg har fått meg en ny favorittforfatter - nigerianske Chimamanda Ngozi Adichie. Jeg håper jeg om noen uker får tid til å skrive litt mer om hvem hun er, og hva hun har produsert og hvorfor jeg liker henne så godt, men nå er jeg midt i eksamensjobbing og kan ikke prioritere blogging. Men jeg tok meg tid til å lese den siste novellen; Apollo og den er selvfølgelig så god at du også burde lese den.

Her er lenken til novellen i The New Yorker.

                                                    Chimamanda Ngozi Adichie

Kommentarer

 1. Takk for tips. Liker også Adichie utrolig godt. Kjente ikke til denne novellen...og den skal selvfølgelig leses -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mer trøst til deg, når det gjelder Alias Grace, regner med du fremdeles er utrøstelig. Jeg datt ned fra mine høye hest - og rett på strømgjerdet, igår - da Solgunn gjorde meg oppmerksom på at den beste boka jeg lest ifjor - Halvgulsol på Storytel - var forkortet med 11t. 11 TIMER.
   Livsløgndrap....

   Slett
  2. HVA? Ja det er jo ei solid bok, men forkortet med 11 timer uten at du reagerte? Da føler jeg meg (nesten) litt bedre når det gjelder Alias Grace! (Nesten ferdig med Oryx og Crake nå - for en fantasi, og intelligens - en helt annen dystopi enn Solo-serien (og godt er det)). Likte godt novellen til Adichie som Solgunn linket til. Anbefales. Naturlig forkortet -)

   Slett
 2. Jeg har lest to bøker av henne, En halv gul sol og Kvelningsfornemmelser..En flott forfatter! Leser gjerne mer av henne.

  SvarSlett
 3. Hear Hear!
  , selv om jeg nå blir nødt til å lese om den Halvgule sola igjen.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar