Gå til hovedinnhold

Slottsferie i Frankrike - LitteraTURTUR - men feil slott

I desember 20111 leste jeg Alle sjelers natt av Deborah Harkness. Eller leste og leste, jeg slukte boka hel - med hud og hår, og ga den et sterk terningkast 5. Her er det hekser og vampyrer og masse spenning og noe av handlingen foregår i vår tid, mens en ganske stor del av historien finner sted på 1500 - tallet. Matthew, vampyren, er fransk, og bor på det vakre slottet Sept Tours i Louredalen. Anita, en av mine reisende bloggvenner leste også Alle sjelers natt og hun oppdaget at Sept Tours var blitt hotell. Jeg måtte straks inn å sjekke hva det kostet, og oppdaget at prisen var helt overkommelig - ca 130 euro pr. natt. Og dermed hadde jeg et nytt reisemål. Jeg har alltid drømt om slottsferie, men det har virket så uoverkommelig dyrt at jeg ikke har giddet å undersøke det engang. Men når man kan overnatte på slottet til Matthew for litt over tusenlappen inkudert en god frokost var det ikke lenger noe tvil - her skulle det bestilles tur. SAS viste seg fra sitt mest gavmilde -  og jeg fikk flybillett fra Alta til Paris for den nette sum av 840 kroner. Frankrike here i come! 

Vi var først noen dager i Paris, så tok vi tog til Tours, hentet leiebil,  stilte GPSèn på Sept Tours, og 45 minutter etterpå var vi på det vakre, vakre, vakre slottet!

Alle bildene i bloggposten er det jeg som har knipset - oktober 2015


Sept Tours - oktober 2015




Stallen var omgjort til romslig og avslappende lunsjplass. Det oppdaget vi ikke første dagen, og vi kjørte på desperat matjakt. Jeg var så sulten! Men det var ikke mat å få tak i noen plasser, alt var stengt mellom 14 og 16, og selv om de franske småbyene er nydelige, så var mat første prioritert, og jeg ville aldri ha forlatt slottet på matjakt hvis jeg visste at det var lunsj i stallen. På selve slottet er det frokost, og den var god, og så er det middag fra ca. 19.00 - men mellom 10.00 og 19.00 er det ikke mat å få, og derfor kjørte vi lystig avgårde for både å se oss litt rundt i nærområdet, og for å spise. Men etter at vi var blitt vennlig avvist på alle kafeèr fordi vi kom for sent til lunsj, kjørte vi hjem til slottet vårt, og der skjønte vi jo at de serverte verdens beste lunsj! Og vin! Og GT - og alt var bare helt herlig igjen!

Stallen som hører til Sept Tours

Dette tror jeg må være verdens beste salat, eller kanskje jeg bare var så sulten, men nam, nam!

Det ble servert 3 retters middag hver kveld, og vi ble i 3 netter og spiste på Sept Tours hver kveld. Nydelig mat, og nydelig vin og stille og rolig og ganske så trivelig. Kan anbefales!


Trappa opp fra resepsjoen til rommet. 

Vindeltrapp - bratt og ikke noe for de som er dårlige til beins - ingen heis her!




Vi hadde helt vanlig dobbeltrom, og det var fint bad, dobbeltseng, et skrivebord, minibar og noen stoler og fin utsikt over distriktet. Veldig rolig selv om det var fullt på hotellet.



18 hulls golfbane på Sept Tours







Jeg er ingen golfspiller, men banen så veldig bra ut. Vi gikk hele runden (uten utstyr) og det var en nydelig tur, og jeg kunne godt tenkt meg å spille golf på Sept Tours. 

Etter 3 dager dro vi videre. Vi tok hurtigtog til Paris og så hurtigtoget til Barcelona. 

Mens vi var på Sept Torus sjekket jeg selvfølgelig om detaljene i bøkene til Deborah Harkness stemte med slottet, og jeg oppdaget ganske kjapt av mitt Sept Tour ikke var det samme som Deborah Harkness Sept Tour. Hun har skrevet bøkene med et helt annet slott i tankene - nemlig dette; 

Ville jeg anbefalt en tur til Sept Tours til alle? Tja - jeg ville selv gjerne ha dratt tilbake, men jeg liker at det er helt rooooolig og tror at mange av de jeg kjenner ville ha kjedet seg litt her. Så reis gjerne til Sept Tours, men husk å ta med noe godt lesestoff, for ekesmpel den første boka til Deborah Harkness!


Kommentarer

  1. Herlig, herlig-- så nydelige bilder, så vakkert. Så blodrødt og vampyraktig med det røde løvet..
    (gjorde det veldig mye at det ikke var helt det rette slottet? )

    SvarSlett
  2. Å nei du Anita :) Jeg er deg evig takknemlig for at du gjorde meg oppmerksom på slottet. Det ble virkelig en drømmetur, og jeg hørte alle tre bøkene på engelsk før vi sjekket inn, bonus :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Å, det var nu enda bra.:) Da kan jeg sove godt. Likte du siste boka? Den må jeg skaffe meg selv om den er på engelsk.

      Slett
    2. Bok tre var grei nok - men veldig forutsigbar. Men fint å få med seg slutten på historien.

      Slett
  3. Herlig! Jeg har til og med golfspillende mann, (som har akseptert min mangel på golfinteresse), så her kunne jeg lest i fred, dager i strekk. Men fjorårsferieinnlegg? Hva med årets?

    SvarSlett
    Svar
    1. Årets reiser har jo stort sett vært innad i fylket - i storm og uvær og kulde og blæst, kommer sikkert et innlegg om snøstormen i Vardø/Vadsø. Jeg kommer sikkert til å finne det passende å skrive det en gang i juli. Vil jeg anta. Nei - seriøst. Dette innlegget om Sept Tours har ramlet litt under radaren, vært skrevet, men ikke publisert, skulle flikke, men giddet ikke :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Krigens modigste menn - Komsa Forlag - 103 sider : Forfatter Solgunn Solli

Operasjon Source 22. september 1943 klarte  mannskapet på tre miniubåter å ta seg inn i Kåfjord. De var tolv menn, fire i hver miniubåt, kun seks av dem kom levende fra operasjon Source.  Men hva skjedde i dagene og timene før, og hvordan var det egentlig å være gast ombord på Tirpitz?  Med utgangspunkt i sakprosabøker, opptak fra NRK, og reportasjer i aviser har jeg skrevet en bok om krigens modigste menn. Mitt mål har vært å gjøre boka så tilgjengelig som mulig, slik at alle som har lyst til å lese om heltene fra 1943 kan gjøre det. Her finner du ikke avansert marineteknologi, eller mange detaljer om våpen og torpedoer. Men du finner spenning, fortellinger om vennskap, om savn og om mot og vilje som overgår det meste av hva som kan forventes av noe menneske.  Boka er på vei fra trykkeriet og forventes å komme til Bodø og Alta i løpet av en ukes tid. Da håper jeg at nettbutikken min er helt ferdig slik at jeg kan begynne å selge boka. Den vil koste 349 kroner og i Alta og Bodø ordner

Gro Dahle : Hvem som helst, hvor som helst : Cappelen Damm, 154 sider

  Lekent og spenstig - Publisert i Altaposten 14. desember 2009 Gro Dahle er kanskje mest kjent for barnbøkene hun har gitt ut sammen med ektemannen Svein Nyhus, men hun har skrevet nær 50 bøker, deriblant flere diktsamlinger, prosabøker og novellesamlinger. Hvem som helst, hvor som helst inneholder 19 noveller, der 6 er delvis bearbeidede utgaver av tidligere publiserte noveller. Å lese tekster som Gro Dahle har skrevet gjør meg rett og slett glad. Slik var det også denne gangen. Språket er nydelig og temaene er allmenngyldige og viktige. Utdraget under er hentet fra novellen ”Du kan kalle meg hva du vil”, som tar for seg et vanskelig mor – datter forhold. ”Jeg så henne aldri når hun ikke hadde ansiktet på seg. Jo, én gang. Da hadde hun sittet i stuen fullstendig oppløst i tanker. Da var hun så naken i ansiktet at jeg så rett inn gjennom panseret av muskler og hud og skinn. ” Dahle har en skrivestil som til tider grenser til det naive, samtidig som bildene og temaene repeteres.

Steffen tar sin del av ansvaret / Christian Valeur

Christian Valeur : Steffen tar sin del av ansvare t ; Aschehoug, 261 s./ Publisert i Altaposten Seig samtidsroman Det er mulig underbevisstheten min tenkte følgende da jeg valgte ut denne boken: Nå har jeg lest så mange gode utenlandske bøker at det er på tide med en middelmådig norsk roman. Forfatteren er en ung debutant, 23 år gamle Christian Valeur. Han tar for seg det temaet som har vært mest beskrevet i den norske skjønnlitteraturen de siste årene. Nemlig en ung umoden halvstudert mann på jakt etter meningen med livet. Valeur har sine egne kreative metoder for å gjøre stoffet til sitt eget, men når boken er ferdig lest er jeg langt fra fornøyd. Hovedpersonen er Steffen Schiøtz, han er også 23 år gammel og sliter med de fleste aspekter i voksenlivet. Han blir veldig opptatt av miljøet, og stiller de underligste spørsmålene til seg selv og andre. Hva er det mest miljøvennlige alternativet når man skal tørke hendene, papir eller lufttørker? Redder man miljøet når man spiser opp gam