Gå til hovedinnhold

Nå har jeg lest

Snakk til meg av Vigdis Hjorth og Bokbindersken av Belinda Starling. Jeg planlegger å begynne på Øya under havet av Isabel Allende, og så fortsette med Bernhard Hvals forsnakkelser av Lars Saabye Christensen. Skal ihvertfall anmelde Snakk til meg og Øya under havet for Altaposten, og så får vi se om det kun blir bloggomtaler på de to andre. Det er travle dager, og jeg har ikke prioritert lesing. Jeg er innom andre blogger, men har vært dårlig på å kommentere, det blir kanskje bedre utover høsten.

Sofabilde av Lihku

Kommentarer

 1. Jeg gleder meg ihvertfall til å lese omtalen din av Vigdis (og til å lese selve boka).
  Hurry, hurry!

  SvarSlett
 2. Jeg skjønner deg godt, en kan ikke rekke alt hele tiden :-) Og når jeg har det travelt så tenker jeg bare at jeg har ett liv :-)

  Ha en fin søndag - Gro :-)

  SvarSlett
 3. Jeg bare lurer på en ting og det er hvordan du får lest alle disse bøkene på så kort tid? Er det sånn at du leser i arbeidstiden siden du anmelder bøker?

  Ellers så har jeg nå lest Mot nordavinden som du anmelte og det var en bok etter min smak...

  Ha en flott kveld.

  SvarSlett
 4. Ingalill : Jada jada :-)

  Groskro : Nei, man kan jo ikke det :-)

  Fru Tunheim: Jeg har ikke full stilling, så derfor kan jeg ta meg noen dager der jeg kun leser, og siden jeg anmelder bøker og tjener penger på det kan jeg jo forsvare det økonomisk også :-). Men som bibliotekar kan jeg ikke lese i arbeidstiden (synd, men sant).

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…