Gå til hovedinnhold

Lest, hørt og gjort i det siste.......

Nå er det travle dager, og jeg har ikke tid til å skrive skikkelige anmeldelser eller omtaler. Men fordi jeg bruker bloggen som huskeliste, skal jeg skrive kort om det jeg har lest og hørt de siste ukene:

Fredrik Skagen: Landskap med kulehull. Morten Martenskrim 6, tyveri av et kjent maleri....

Bente Sandberg: Gabriels hus  - Norsk romanserie fra Finnmark. Jeg skal intervjue en annen serieforfatter på biblioteket om 2 uker, så jeg er begynt med litt forberedelser.

Maren Uthaug: "Nei, jeg er ikke tyk - det er kjolen, der får min røv til at se stor ut". Snerten liten humorbok av forfatteren av Det er gøy å være same.

Gil Adamson: Enken: Lydbok. Det er Mary som er enken. Hun har skutt mannen sin og er nå på flukt gjennom Canadas villmark, hun har mannens tvillingbrødre i hælene og de kan ikke gi seg før hun er funnet og drept.

Og akkurat nå leser jeg: Baby Jane av Sofi Oksanen (utgitt for 1 uke siden) og Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai.

I helga arrangerte jeg og mine søsken 60 års dag for mamma. Vi lagde tapas til 60 personer og det ble nyyyydelig og i går etter at vi var ferdig å rydde var jeg helt utslitt! Planen var å slappe av, men det går jo ikke, for nå er det to oppgaver som skal inn. En i prosjektledelse den 18.mars og en i drama den 21. mars og så er det jo jobben......
Jeg ser frem til påskeferie i Italia! Rødvin og salat og sol og lydbok og deiligheter!!!!

Kommentarer

 1. Så godt å se et nytt innlegg hos deg igjen Solgunn!! :-) Men jeg skjønner du har hatt det travelt - og tapas til 60 stk?? Det høres ut som en stor, men morsom jobb.

  :-)

  SvarSlett
 2. Sannelig på tide!

  Enken har jeg store forhåpninger til, står som vanlig i kø, men tålmodighet er en dyd som gir lesetid, det er langt fra tomt i hylla.

  Guernsey er en forutsigelig kosebok og resten har jeg ikke hørt om, bortsett fra Italia og Påske, men misunnelsen blafret opp så jeg later som jeg ikke så det.

  Ikke glem å pust!

  SvarSlett
 3. Så hyggelige kommentarer Groskro og Ingalill! Kanskje jeg må begynne med innlegg en gang pr. uke!

  Neida, tuller bare, vil jo gjerne være litt mer aktiv, savner å kunne gå inn og lese og kommentere - men det får bli en gang i juni :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har gitt deg Beautiful Blogger Award!

  http://rosemariechr.blogspot.com/2011/03/beautiful-blogger-award.html

  SvarSlett
 5. Takker Rose-Marie, den må jeg sjekke ut nå!

  SvarSlett
 6. Jeg er forresten spent på hva du kommer til å mene om Oksanens "Baby Jane"! Er dette en bok man bare MÅ få med seg?

  SvarSlett
 7. Ja!!! Det er en fantastisk bok - men nådeløs og uten håp - men likevel, fantastisk!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …