Gå til hovedinnhold

Lest, hørt og gjort i det siste.......

Nå er det travle dager, og jeg har ikke tid til å skrive skikkelige anmeldelser eller omtaler. Men fordi jeg bruker bloggen som huskeliste, skal jeg skrive kort om det jeg har lest og hørt de siste ukene:

Fredrik Skagen: Landskap med kulehull. Morten Martenskrim 6, tyveri av et kjent maleri....

Bente Sandberg: Gabriels hus  - Norsk romanserie fra Finnmark. Jeg skal intervjue en annen serieforfatter på biblioteket om 2 uker, så jeg er begynt med litt forberedelser.

Maren Uthaug: "Nei, jeg er ikke tyk - det er kjolen, der får min røv til at se stor ut". Snerten liten humorbok av forfatteren av Det er gøy å være same.

Gil Adamson: Enken: Lydbok. Det er Mary som er enken. Hun har skutt mannen sin og er nå på flukt gjennom Canadas villmark, hun har mannens tvillingbrødre i hælene og de kan ikke gi seg før hun er funnet og drept.

Og akkurat nå leser jeg: Baby Jane av Sofi Oksanen (utgitt for 1 uke siden) og Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai.

I helga arrangerte jeg og mine søsken 60 års dag for mamma. Vi lagde tapas til 60 personer og det ble nyyyydelig og i går etter at vi var ferdig å rydde var jeg helt utslitt! Planen var å slappe av, men det går jo ikke, for nå er det to oppgaver som skal inn. En i prosjektledelse den 18.mars og en i drama den 21. mars og så er det jo jobben......
Jeg ser frem til påskeferie i Italia! Rødvin og salat og sol og lydbok og deiligheter!!!!

Kommentarer

 1. Så godt å se et nytt innlegg hos deg igjen Solgunn!! :-) Men jeg skjønner du har hatt det travelt - og tapas til 60 stk?? Det høres ut som en stor, men morsom jobb.

  :-)

  SvarSlett
 2. Sannelig på tide!

  Enken har jeg store forhåpninger til, står som vanlig i kø, men tålmodighet er en dyd som gir lesetid, det er langt fra tomt i hylla.

  Guernsey er en forutsigelig kosebok og resten har jeg ikke hørt om, bortsett fra Italia og Påske, men misunnelsen blafret opp så jeg later som jeg ikke så det.

  Ikke glem å pust!

  SvarSlett
 3. Så hyggelige kommentarer Groskro og Ingalill! Kanskje jeg må begynne med innlegg en gang pr. uke!

  Neida, tuller bare, vil jo gjerne være litt mer aktiv, savner å kunne gå inn og lese og kommentere - men det får bli en gang i juni :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har gitt deg Beautiful Blogger Award!

  http://rosemariechr.blogspot.com/2011/03/beautiful-blogger-award.html

  SvarSlett
 5. Takker Rose-Marie, den må jeg sjekke ut nå!

  SvarSlett
 6. Jeg er forresten spent på hva du kommer til å mene om Oksanens "Baby Jane"! Er dette en bok man bare MÅ få med seg?

  SvarSlett
 7. Ja!!! Det er en fantastisk bok - men nådeløs og uten håp - men likevel, fantastisk!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…