Gå til hovedinnhold

En liten oppdatering

Jeg jobber, trener, leser, går på kino og planlegger reiser......

Har levert fire anmeldelser til Altaposten i løpet av den siste måneden som jeg bare går og venter på skal publiseres slik at jeg kan legge dem ut på bloggen:

Julian Barnes : Fornemmelsen for slutten
Arto Paasilinna : Volomari Volotines første kone og andre gamle ting
Téa Obreht : Tigerens kone
Kader Abdolah : Kongen

Disse bøkene planlegger jeg å lese og anmelde før sommeren:

Dina Rubina : På solsiden av gaten
Lois Leveen : Frihetens vinder
Kirstin Hammann : Se på meg
John Irving : I en og samme person
Alice Hoffman : Duevokterne

Og så skal jeg på ferie til Mallorca om noen dager. Vi hadde planlagt en gåferie, men etter at jeg jogget på asfalt med Pelle, den ene huskien våres er kneet mitt verre enn noensinne. Så da blir det strandferie. Liker å høre lydbok når jeg ligger på stranda, det er så 100 % avslappende å ligge på magen under en parasoll og høre en god lykbok. Jeg har ladda poden med:

Noen kjenner ditt navn av Lawrence Hill, lest av Kirsti Grundvig - det må jo bli en stor opplevelse, eller?
Sannhetens pris av John Grisham, lest av Ivar Nergaard

og så noen bøker....

Gifttreet av Barbarea Kingsolver og en annen pocketbok som sikkert står og venter på meg på Gardermoen.....

Det snør i Alta nå, og det har snødd i flere dager. Snøen legger seg ikke, og men det er snødunger overalt, i veikryss, på plener og vi har ikke satt bort skiene enda. Så jeg føler virkelig et stort behov for strand, sol og sommer.
Kommentarer

 1. Spent på å lese hva du synes om Barnes. Ellers får du ha det fint der oppe i snøen!

  SvarSlett
 2. Snør det enda?? Stakkars dere, men dere er vel kanskje vant til det?

  jeg gleder meg til å høre om hva du synes om Arto Paasilinna :-)

  SvarSlett
 3. knirk og groskro : jeg legger ut både barnes og paasillinna denne uken, så da får dere se :-).

  Siste oppdatering på snøen er at det ikke har kommet noe snø i dag - yippi - men det er iskaldt!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …