Rabih Alameddine : Hakawati - historiefortelleren - Lydbok, 22 timer og 35 minuttMin første lydbok med Cathrin Gram som oppleser og hun leser veldig bra! At det ikke er pauser mellom kapitlene kan nok ikke hun lastes for, men det forringer høreopplevelsen, spesielt fordi denne boka er full av fortellinger som blandes i hverandre, og uten pauser blir alt så mye vanskeligere, som leseren av denne lange setningen sikker kan sette sitt navnetrekk under, eller?

Det som gjorde at jeg aldri vil glemme denne lydboka er at selv om enkelte av fortellingene hendte for tusenvis av år siden så var krigene og kampene ofte i og rundt Aleppo. Ja - og når man hører nyhetene i dag, i går og i forrige uke, så har det vært kamper og det er kamper i og rundt Aleppo.

Hva handler boka om lurer du kanskje på? Her er det som står på forlagets side:


En hakawati er en historieforteller. Osamas bestefar var en av de beste, og han var viden kjent for sine fortellinger om Libanon, den tyrkiske krigen og hvordan han fikk tilnavnet al-Kharrat, skrønemakeren. Nå er Osama vendt tilbake til Beirut fra USA. Hans far ligger for døden. Familien samles rundt sykesengen og gjenoppdager det som har betydd mye for dem; sladder, latter og – nettopp – fortellingene. 
Også det libanesiske folket og deres kamp for overlevelse skildres med stor innlevelse. Rabih Alameddine viser at han er en ekte hakawati og veksler mellom samtidfortelling, fabler og gamle legender. 
Boken er på en og samme tid en gripende og sterk familiekrønike og vår tids Tusen og en natt.

Kommentarer

 1. Vet ikke om det er noe til trøst, men for den som leste boka i papirform var det heller ikke lett å holde styr på alt og alle som dukket opp her...

  SvarSlett
 2. hmm, jeg har hørt ei eneste bok med Gram og det var den nest siste Vigdis, synes å huske jeg synes hun var bra, men det kan hende det var vigdiseffekten. Ihvertfall gikk det i forrykende fart, så kanskje hun KAN lastes for mangel på pauser -)

  SvarSlett
 3. Berit: Ja, det var til stor trøst!

  Ingalill : Den Vigdis, den Vigdis. Nå er det bare uker før neste bok er ute.
  Ja, når det gjelder lesehastighet, og pause så må jeg høre en til bok med Gram. Er det lesing uten tydelige pauser så er det hennes skyld og hun må få vite det. Vi må rope ut......

  SvarSlett

Legg inn en kommentar