Gå til hovedinnhold

En stridsvogn hos naboenI pinsen leste jeg Miraklet ved Litza - Hitlers første nederlag på Østfronten. Boka er knallgod og jeg har vært ganske så inne i fortellingen. I går ettermiddag ville Lihku så gjerne gå seg en liten tur rundt kvartalet, så jeg la boka fra meg på bordet, men jeg la den kanskje ikke helt fra meg i hodet. For etter å ha gått tredve meter kjente jeg et skikkelig støkk i magen. Det sto en stridsvogn i hagen til naboen!
Ja, ok da - så var det en BÅT, med noen planker oppå! Og i følge Pål hadde den stått der i flere år, med en grønn presenning over. Men det ser ut som en tanks ikke sant?

Kommentarer

 1. Hahaha, livet er bare så spennende som ens eget twisty hodet gjør det til.
  I dette tilfelle dog er det bedre med kjedelig båt-virkelighet enn krig og tanks i Alta.
  Er det første gang jeg har sett deg legge ut snøfri bilder? (Bortsett fra fjelltoppene).?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg legger ut flest bilder med snø - det er så eksotisk for dokker søringa, eller midtveisfra.

   Slett
 2. Ha ha! Det så virkelig ut som en tanks. Hvertfall når det er sånne bilder du har i hodet fra før av :-) Det er nesten ekkelt hvordan en kan oppfatte ting anderledes på runn av en bok. Jeg hadde uheldigvis den opplevelsen etter en Casino-grøsser og en vaskemaskin i en kjeller :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff - grøsser og vaskerom i en kjeller høres veldig skummelt ut. Grøss og gru.

   Slett
 3. Fantasien vår kan fre oss ut på viddene en gang i blant. Men godt at vi har evnen til å fantasere, sjøl om det kan være skummelt noen ganger. Det viser kreativitet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror jeg må være veldig kreativ :-)

   Slett
 4. Hehe... ingenting å si på den livlige fantasien din, ..sa jeg - og får fremdeles flashbacks av glans på bordet...!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ferie skjønner du Marianne - og da får jeg tid til å fylle hodet med tøys og tull. Som jo er litl alvorlig likevel.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…