Gå til hovedinnhold

Hvorfor? Hvorfor? Og atter hvorfor? - og ja, skjerp dere Gyldendal (denne gang)

Gyldendal er ute med Sammen til det siste av Anna McPartlin. Omslaget er så likt omslagene til Jojo Moyes bøker at jeg tror Gyldendal håper på mersalg av Sammen til det siste på grunn av at kunder tar feil av Moyes bøker og deres siste. Hvorfor skulle de ellers lage en forside som er så lik? Det kan selvfølgelig hende at omslagdesigneren kun har ett uttrykk - men det tviler jeg på. Dette var rett og slett lavmål Gyldendal - skjerp dere! 

Kommentarer

 1. Enig med deg, flott at du "skriker ut" :)

  SvarSlett
 2. Det er nok et bevisst valg! Jeg har lagt merke til bøker med omslag som er "merket" med utsagn a la: "Perfekt for alle som liker Jojo Moyes!" eller "Liker du Jojo Moyes, vil du elske denne!" I tillegg til anbefalinger fra selveste Moyes selv, som på Lisa Jewells "Dagen vi møttes", der står på omslaget: "Overbevisende, human, hjerteskjærende... Jeg kunne ikke legge den fra meg. Jojo Moyes."
  Jojo Moyes ser nå ut til å være målestokken eller merkelappen som skal få alle bokkjøpere til å åpne lommeboka, så det forundrer meg ikke at de lager omslag som er så like.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har nok rett. Elin, bokelskerinnen, kommenterte på facebooksiden min og skrev at Gyldendal brukte det samme omslaget som det engelske forlaget brukte. At Gyldendal velger å bruke det samme er nok fordi det fungerer, vi er lettlurte vi forbrukere.

   Slett
 3. Det skal bli interessant å se hva slags utslag dette gjør på boksalget. Kommer den til å toppe listene? Det er bare å håpe at lesere flest er så reflekterte at de undersøker litt før de kjøper boken i tro om at det er en ny Moyes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal bli interssant å følge med, helt enig! Jeg tror at kopiboka kommer til å suse opp på pocketlista - og at mye av bøkene blir solgt på grunn av feilkobling av typen: ligner litt på noe jeg har hørt om, tenkt på, vurdert å kjøpe - og derfor kjøper jeg denne. Kanskje supert for salget, men kjedelig!

   Slett
  2. Det er kanskje like stor sjanse for at "folk" ikke kommer til å kjøpe den fordi de trur de allerede har lest boka...

   Slett
  3. Ja, det er selvfølgelig en risiko :) Og siden Jojo Moyes har figurert på salgslistene i flere år er det mange som allerede har bøkene hennes.

   Slett
  4. Jeg tror det er mer sannsynlig at man kjøper, ikke at man tenker at denne har jeg lest før. Folket skal nok overbevises om å tenke serie, første Moyes hadde røde detaljer, den andre blå, nå kommer denne boken med gule detaljer. Det er neppe tilfeldig at valget landet på gult.

   Slett
 4. Rettferdigh harme. I like it.
  Du har selvfølgelig helt rett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hamret ned denne lille irritasjonen mens jeg så siste episode av Madam Secretary, og knasket solsikkekjerner med skall. Multitasking på høyt nivå med andre ord :)

   Slett
 5. For min del grupperes bøker med slike cover direkte i haugen "Blir Aldri Vurdert" - uansett innhold. Har du sett bøker skrevet av mannlige forfattere med samme cover? For iKke å snakke om - har du sett bøker rettet mot menn som målgruppe med samme typen cover? Neppe! Helt enig:

  FORLAG: SKJERP DERE!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje vi kan lage en fane vi kan gå bak neste 8. mars? Skjerp dere! :)

   Slett
  2. Det burde ikke vurderes en kampdag for litteraturen? ;) Jeg er sikker på at vi kunne kommet opp med plenty av kampsaker.

   Slett
  3. Å bruke "identisk" cover som bestselgere nærmer seg min fanesak nr 1 - nemlig det å tyne en kjent forfatters navn ut i det lengste med å bruke "gjesteforfattere" til å skrive bøkene. Det pøses f.eks på med Clive Cussler bøker. Tror det nå er 6-7 forfattere nå som sikkert betaler for å bruke hans navn som "heading" på boka, og med eget navn i miniatyrskrift nederst. Det samme mistenkes Wilbur Smith for å gjøre i hans tre siste bøker. Penger penger penger................

   Slett
  4. Det er mange kampsaker og mange faner jeg kunne stilt meg bak, Mari og Marianne :) Men jeg legger til en ekstra, nemlig plagiering av tekst! En skikkelig uting, og alt for vanlig i dag.

   Slett
 6. *Rekker opp hånda*

  Jeg trodde det var en ny Moyes-roman! Makan!

  (Pun intended)

  SvarSlett
 7. Påpekte dette såvidt når jeg skrev om "Sammen til det siste"boken i fjor, men godt at noen andre skriker enda høyere ut! Jeg er selvfølgelig enig med deg- de må skjerpe seg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Måtte inn på bloggen din for å lese hva du mente om boka - og skjønner at det er en skikkelig hulkebok. Hvis jeg bestemmer meg for å lese den er det med kleenexen innenfor rekkevidde og ikke på flyet.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Engelske lydbøker

De siste månedene har jeg fått helt dilla på engelske lydbøker, og jo lengre de er, jo bedre er det. Favoritten så langt er The Crimson Petal and the White av Michel Faber. Den er på litt under 42 timer, nydelig lest av Jill Tanner. Boka fikk strålende kritikker da den kom ut, og BBC lagde en miniserie. Cappelen Damm har gitt ut boka i sin stjerneserie, og jeg anbefaler den til alle som liker historiske romaner med sterke kvinner i hovedrollen. Det var Ingalill som satte meg på sporet av denne boka, og her er hennes omtale av boka. 
John Hart er en amerikansk forfatter jeg liker godt. Brødrene fra Iron House, Ved elven og Det siste barnet hørte jeg som norske lydbøker, mens jeg leste og anmeldte Syndenes forlatelse   Nå har jeg hørt The King of Lies, en bok som kom på norsk i 2006, men den var den eneste av John Hart sine utgivelser jeg ikke hadde lest. Helt tilfeldig oppdaget jeg at den lå på Storytel, og 13 timer gikk unna som et jessunavn, som vi sier her i Finnmark. Boka er godt les…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…