Bernard Beckett : Genesis - Cappelen Damm, 135 sider
Jeg er med på bokbloggturneén til Cappelen Damm, og denne gangen er det Genisis vi har fått tilsendt. DETTE er linken til bloggen som skrev om Genesis i går, og DETTE er linken til bloggen som skal skrive om Genesis i morgen.

Jeg må bare begynne med å si at dette er en type bok jeg ikke ville ha valgt å lese selv. Ikke i det hele tatt. Dessuten ødelegger baksideteksten mye av spenningen i boka. Jeg hadde i hvert fall ikke noen problemer med å forstå hva som var den store overraskelsen. Men ok, over til selve anmeldelsen:

Vi er i framtiden, og Anaximander skal gjennomgå en grundig eksaminasjon. Emnet hun har valgt er Adam Fordes liv og levnet, 2058-2077. Det er tre eksaminatorer i rommet, og Anaximander må svare på de spørsmålene de stiller henne. På denne måten får vi vite en del om kriger, sandstormer og pester som forandret verden i det 21. Århundre. Adam Forde var en ung mann som tok drastiske valg som forandret hele samfunnet, og gjennom en del filosofiske spørsmål og tanker omkring dise spørsmålene resonnerer Anaximander omkring temaer som individualitet, etikk, og moralfilosofi. Adam redder en jente som het Eva, og de store tenkerne som det nye samfunnet har bygget sine idealer rundt heter Platon og Aristoteles. Og Anaximander sin veileder heter Perikles.

Jeg slet en del med å komme med å komme meg gjennom historien. Det var ikke akkurat kjedelig, men science fiction er ikke min greie. Boka er lettlest, historien interessant, men jeg kommer ikke til å merke meg forfatteren til videre lesning av eventuelt nye utgivelser.

Kommentarer