HERREJEMINI FOR EN OPPLEVELSE!


Carsten Jensen : Vi, de druknede

687 sider eller 25 timer og 5 minutter (lydbok)

Denne må du lese (eller høre slik jeg har gjort)!


Det er den lille sjøfartsbyen Marsdal, på øya Ærø i Dannmark som er ankeret i denne sjøfartsromanen som starter med krigsutbruddet i 1848 og som slutter med frigjøringsdagen i 1945. I nærmere 100 år følger vi menneskene fra Marsal. Og for en reise vi får være med på! De siste to CDene har jeg hørt gråtende. Ikke fordi det er trist, men fordi det er så ubeskrivelig vakkert skrevet, og fordi alle brikkene faller på plass. Jeg har følt meg som en deltaker i en slik menighet man kan se på amerikansk film, der alle sitter og nikker og sier ja ja ja, og slik har jeg følt det de siste timene. Jeg har nikket, grått, sagt ja ja ja, og trykket på pauseknappen fordi jeg måtte hente mer kleenex.
Det er Jan Erik Madsen som leser, det gjør han helt greit, hvis man klarer å se bort fra at han har et aldri så liten talefeil, hvert ord som begynner på sl får en merkelig zzsssll – uttale, og til å begynne med var det slitsomt, for det er mange slik, slagsmål, og slag i teksten, men etter hvert som historien utviklet seg brydde jeg meg overhodet ikke om zzssllike bagateller, og kan bare konkludere med at denne boken er en av de beste jeg har lest (hørt) noen gang!

Terningkast 6

Kommentarer

 1. Hm...jeg har hørt så mye bra om denne boka, at jeg rett og slett må lese den en gang tror jeg. Må nok notere ned alle de bøkene jeg har lyst til å lese etterhvert, for det er en del :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har jo hatt denne i bokhylla etter mammutsalget i vinter, så nå får jammen prøve å lokke den ned derfra i løpet av høsten. Fikk veldig lyst til å lese med en gang! :)

  SvarSlett
 3. Solgunn, jeg er helt enig, dette var et eventyr av en bok. En fin blanding av realistisk historie og absurde elementer - en lesefest! Jeg har anskaffet meg Siste reise av samme Jensen, og håper at den kan by på noe av det samme.

  SvarSlett
 4. Nå har jeg reservert Siste reise på folkebibloteket, takk for tipset Mettemor, gleder meg allerede :-)
  Og dere andre; gled dere :-)

  SvarSlett
 5. Oi,oi - denne må jeg nok gjøre et forsøk på å få lest! Har stått med boka i handa flere ganger, og så satt den tilbake på hylla? - men no skal jeg låne den med meg hjem!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar