Gå til hovedinnhold

Ungdommens kritikerpris 2009


De nominerte er:

Jon Øystein Flink: Sex, død og ekteskap, (Cappelen Damm) roman
Nicolai Houm: Alle barn er laget av ild, (Tiden) noveller
Karl Ove Knausgård: Min kamp 1, (Oktober) roman
Arne Lygre: Min døde mann, (Aschehoug) roman
Gabriel M.V. Moro: Der lyset slipper inn, (Aschehoug) roman
Ingrid Storholmen: Tsjernobylfortellinger, (Aschehoug) fortellinger/kortprosa
Steinar Opstad: Avhymninger, (Kolon) dikt
Anne Oterholm: Toget fra Ajaccio, (Gyldendal) roman

På Alta videregående skole er det en klasse med elver fra musikk/drama som skal være med. Yippi!

HER kan du lese mer om prisen.

Kommentarer

 1. Alltid spennende å høre hvilken bok ungdommene velger. Og de fåt litt å bryne seg på!

  SvarSlett
 2. Ungdommene våre leser på spreng, og de har allerede kommet med kraftige uttalelser om enkelte bøker, men hva de mener kan jeg ikke fortelle. Her skal ingenting avsløres før en gang i mars :-)

  SvarSlett
 3. Dette blir spennende. Jeg bokbadet Gabriel M. V. Moro i går her i Sandefjord. Flott kveld. Skriver om det på bloggen min. Fikk fin kommentar av deg Solgunn vedr Carsten Jensen, klarte dessverre og slette den.

  SvarSlett
 4. Tror jeg må lese Der lyset slipper inn av Moro, virker spennende.

  SvarSlett
 5. Ja, veldig fin, også nå en debatt som foregår hvorvidt det er kunst eller kitch, rene Nerdrumdebatten.
  Ha en god dag.

  SvarSlett
 6. Etter tips fra Frøydis fikk jeg lest Der lyset slipper inn. Den er kjempefin. Historisk, spennende, mørk og med kjærlighet og sjalusi. Jeg har blogget om den på http://bfkleser.blogspot.com
  Jeg er sååå imponert over elevene deres som leser denne bunken med litteratur!

  SvarSlett
 7. Hei Siv Marit

  Leste bloggen deres nå, veldig spennende at en klasse skal blogge sammen med dere. Vi prøver å få enkelte elever til å blogge på leselystenbloggen vår, men de står ikke akkurat i kø!
  Jeg skjønner at jeg må skynde meg å lese Moro-boka, nesten bare gode anmeldelser av den.

  SvarSlett
 8. http://gjennomordene.blogspot.com/search/label/Gabriel%20Moro

  SvarSlett
 9. http://gjennomordene.blogspot.com/2009/11/lyset-slipper-inn-del-i.html

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Engelske lydbøker

De siste månedene har jeg fått helt dilla på engelske lydbøker, og jo lengre de er, jo bedre er det. Favoritten så langt er The Crimson Petal and the White av Michel Faber. Den er på litt under 42 timer, nydelig lest av Jill Tanner. Boka fikk strålende kritikker da den kom ut, og BBC lagde en miniserie. Cappelen Damm har gitt ut boka i sin stjerneserie, og jeg anbefaler den til alle som liker historiske romaner med sterke kvinner i hovedrollen. Det var Ingalill som satte meg på sporet av denne boka, og her er hennes omtale av boka. 
John Hart er en amerikansk forfatter jeg liker godt. Brødrene fra Iron House, Ved elven og Det siste barnet hørte jeg som norske lydbøker, mens jeg leste og anmeldte Syndenes forlatelse   Nå har jeg hørt The King of Lies, en bok som kom på norsk i 2006, men den var den eneste av John Hart sine utgivelser jeg ikke hadde lest. Helt tilfeldig oppdaget jeg at den lå på Storytel, og 13 timer gikk unna som et jessunavn, som vi sier her i Finnmark. Boka er godt les…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…