Gå til hovedinnhold

Ungdommens kritikerpris 2009


De nominerte er:

Jon Øystein Flink: Sex, død og ekteskap, (Cappelen Damm) roman
Nicolai Houm: Alle barn er laget av ild, (Tiden) noveller
Karl Ove Knausgård: Min kamp 1, (Oktober) roman
Arne Lygre: Min døde mann, (Aschehoug) roman
Gabriel M.V. Moro: Der lyset slipper inn, (Aschehoug) roman
Ingrid Storholmen: Tsjernobylfortellinger, (Aschehoug) fortellinger/kortprosa
Steinar Opstad: Avhymninger, (Kolon) dikt
Anne Oterholm: Toget fra Ajaccio, (Gyldendal) roman

På Alta videregående skole er det en klasse med elver fra musikk/drama som skal være med. Yippi!

HER kan du lese mer om prisen.

Kommentarer

 1. Alltid spennende å høre hvilken bok ungdommene velger. Og de fåt litt å bryne seg på!

  SvarSlett
 2. Ungdommene våre leser på spreng, og de har allerede kommet med kraftige uttalelser om enkelte bøker, men hva de mener kan jeg ikke fortelle. Her skal ingenting avsløres før en gang i mars :-)

  SvarSlett
 3. Dette blir spennende. Jeg bokbadet Gabriel M. V. Moro i går her i Sandefjord. Flott kveld. Skriver om det på bloggen min. Fikk fin kommentar av deg Solgunn vedr Carsten Jensen, klarte dessverre og slette den.

  SvarSlett
 4. Tror jeg må lese Der lyset slipper inn av Moro, virker spennende.

  SvarSlett
 5. Ja, veldig fin, også nå en debatt som foregår hvorvidt det er kunst eller kitch, rene Nerdrumdebatten.
  Ha en god dag.

  SvarSlett
 6. Etter tips fra Frøydis fikk jeg lest Der lyset slipper inn. Den er kjempefin. Historisk, spennende, mørk og med kjærlighet og sjalusi. Jeg har blogget om den på http://bfkleser.blogspot.com
  Jeg er sååå imponert over elevene deres som leser denne bunken med litteratur!

  SvarSlett
 7. Hei Siv Marit

  Leste bloggen deres nå, veldig spennende at en klasse skal blogge sammen med dere. Vi prøver å få enkelte elever til å blogge på leselystenbloggen vår, men de står ikke akkurat i kø!
  Jeg skjønner at jeg må skynde meg å lese Moro-boka, nesten bare gode anmeldelser av den.

  SvarSlett
 8. http://gjennomordene.blogspot.com/search/label/Gabriel%20Moro

  SvarSlett
 9. http://gjennomordene.blogspot.com/2009/11/lyset-slipper-inn-del-i.html

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Intervju med Roy Jacobsen - om Rigels øyne, om Russland, om spekulasi og veldig mye annet

Publisert i Altaposten 25. september Jeg er på jorda for å skrive romaner
Roy Jacobsen har hatt en eventyrlig suksess med de to første bøkene fra Barrøy, De usynlige og Hvitt hav. Den første boka havnet på kortlisten til Man Booker 2017, en av de mest prestisjetunge litterære prisene i verden. Nå er han aktuell med den tredje boka fra Barrøy, Rigels øyne.
De to første bøkene i serien nærmer seg en kvart million solgte eksemplarer, noe Jacobsen er stolt av.
-Nå er det full rulle fra forlaget med Rigels øyne og det er jeg kjempeglad for. Jeg liker å snakke om bøkene mine og jeg liker at det jeg har skrevet blir lest. Og du vet, man vil jo være vesentlig, man vil at folk skal lese bøkene man har skrevet. Alle forfattere vil det, men det er mangesom vil være litt dydig. Jeg deltar ikke på alt jeg blir invitert på, men å reise rundt å ha forelesninger og snakke om bøkene mine – det gjør jeg mer enn gjerne. Jacobsen er en samfunnsengasjert forfatter, og han er opptatt av de historiene som …

Sommer er lydboktid og jeg har hørt noen fantastiske lydbøker (og noen ikke fullt så fantastiske)

Sommer er lydboktid – eller vent, for meg er egentlig alle årstider lydboktid, men denne sommeren har jeg nok likevel satt en skikkelig personlig rekord i konsumering av lydbøker. Jeg hører lydbøker når jeg rydder i hagen, når jeg kvister og bærer bort, når jeg luker og når jeg går tur med hundene. Nå har vi fire store huskyer, og en liten innehund som trenger trim, så det blir en del muligheter for lydbokkos. Her har jeg skrevet om noen av lydbøkene jeg har hørt.
Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…