Gå til hovedinnhold

Berlin - oktober 2010

5 dager i Berlin, med middag på verdens største mørke restaurant, med 5 timers sykkeltur der vakre Maria som jobbet for det flotte firmaet Fattirebiketours guidet oss gjennom de fleste "må se tingene", endesløs traving frem og tilbake mellom øst og vest, med oktoberfest på Alexanderplass og turistfeller som Tv-tårnet på Alexanderplass, som jeg selvfølgelig måtte opp i, selv om jeg syntes det var skummelt! Jeg tenker at hvis ikke terrorister gjør noe med den plassen er de jo helt amatør, for maken til å få tusenvis av mennesker servert på sølvfat har ihvertfall ikke jeg vært borti......
Serverer noen bilder, og vi starter med nedstigningen mot Berlin - overskyet!Her er minnesmerket over bokbrenningen i 1933.

Kommentarer

 1. Det ser ut til å ha vært en fin tur i en spennende by! Jeg har vært der kun en dag, men dit skal jeg tilbake. Særlig syntes jeg det var utrolig inne på Checkpoint Charlie - der kunne jeg ha gått i flere timer.

  Ha en fin helg - Gro :-)

  SvarSlett
 2. Elsker den byen. Må komme meg tilbake snart...

  SvarSlett
 3. Aldri vært i Berlin jeg...
  Fine bilder. Fin hund.
  Vi får en valp neste fredag. Hund nummer to. Vi gleder oss!

  SvarSlett
 4. Så fine bilder - så nesten småbykoselig ut.
  - har heller aldri vært i Berlin.
  - og ikke har jeg hund heller (sukk), (men med 5 katter er det kanskje like greit :-))

  SvarSlett
 5. Groskro: Vi hadde en kjempefin tur :-)

  Bokdama: Skjønner deg godt, jeg vil og tilbake, rakk altfor lite.

  knirk: Første gang for meg nå altså, og tenk at dere skal få dere en valp - yippi!! Det er så morsomt med valper, nå er Berner Sennenvalpen blitt 7 måneder, han veier 40 kg og er helt ukontrollert, jeg ler mye!

  Ingalill: De småkoselige bildene ble tatt helt på bygrensa, Hoppengarten, 17 km fra sentrum, vi bodde der, det var helt fint, da fikk vi tatt S-banen som om vi var innfødte :-) Jeg har forresten hund og 2 katter, det er klart du har plass til en hund selv om du har 5 - har du lyst har du lov - et av mine nye motto!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…