Gå til hovedinnhold

Berlin - oktober 2010

5 dager i Berlin, med middag på verdens største mørke restaurant, med 5 timers sykkeltur der vakre Maria som jobbet for det flotte firmaet Fattirebiketours guidet oss gjennom de fleste "må se tingene", endesløs traving frem og tilbake mellom øst og vest, med oktoberfest på Alexanderplass og turistfeller som Tv-tårnet på Alexanderplass, som jeg selvfølgelig måtte opp i, selv om jeg syntes det var skummelt! Jeg tenker at hvis ikke terrorister gjør noe med den plassen er de jo helt amatør, for maken til å få tusenvis av mennesker servert på sølvfat har ihvertfall ikke jeg vært borti......
Serverer noen bilder, og vi starter med nedstigningen mot Berlin - overskyet!Her er minnesmerket over bokbrenningen i 1933.

Kommentarer

 1. Det ser ut til å ha vært en fin tur i en spennende by! Jeg har vært der kun en dag, men dit skal jeg tilbake. Særlig syntes jeg det var utrolig inne på Checkpoint Charlie - der kunne jeg ha gått i flere timer.

  Ha en fin helg - Gro :-)

  SvarSlett
 2. Elsker den byen. Må komme meg tilbake snart...

  SvarSlett
 3. Aldri vært i Berlin jeg...
  Fine bilder. Fin hund.
  Vi får en valp neste fredag. Hund nummer to. Vi gleder oss!

  SvarSlett
 4. Så fine bilder - så nesten småbykoselig ut.
  - har heller aldri vært i Berlin.
  - og ikke har jeg hund heller (sukk), (men med 5 katter er det kanskje like greit :-))

  SvarSlett
 5. Groskro: Vi hadde en kjempefin tur :-)

  Bokdama: Skjønner deg godt, jeg vil og tilbake, rakk altfor lite.

  knirk: Første gang for meg nå altså, og tenk at dere skal få dere en valp - yippi!! Det er så morsomt med valper, nå er Berner Sennenvalpen blitt 7 måneder, han veier 40 kg og er helt ukontrollert, jeg ler mye!

  Ingalill: De småkoselige bildene ble tatt helt på bygrensa, Hoppengarten, 17 km fra sentrum, vi bodde der, det var helt fint, da fikk vi tatt S-banen som om vi var innfødte :-) Jeg har forresten hund og 2 katter, det er klart du har plass til en hund selv om du har 5 - har du lyst har du lov - et av mine nye motto!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …