Gå til hovedinnhold

Mange fine opplevelser på en dag!

For det første:
Alta bibliotek hadde leid meg inn i dag for å presentere bøker under fanen : "Lesing åpner nye verdener". Det er noen uker siden jeg fikk forespørselen  men det  var først i går kveld jeg bestemte meg for hvilke bøker jeg skulle snakke om. Da hadde mange bøker vært til vurdering i bakhodet, noen var til og med tatt helt frem og bladd litt i, men forkastet. Det er utrolig hvordan tidens tann kan være med på å endre syn på bøker. Det var flere bøker jeg var 99 % sikker jeg ville snakke om, men etter å ha lest litt i dem så var de plutselig ikke så gode eller så spesielle lenger.

Mange hadde møtt opp til i det kjempefine amfiet på biblioteket og biblioteksjefen sto og tente stearinlys da jeg kom småstressende inn med bagen full av bøker.

Disse bøkene snakket jeg om:

Kjøss mæ! - en nøstologi: redigert av Kjell Olav Jensen
Det som er på jorden : Alan Drew
Skje din vilje : Jørgen Gunnerud (ikke lest enda, leste bare baksideteksten høyt - virker spennende!)
Juliet, Naked : Nich Hornby (anmeldelse ikke vært i avisa, men god bok)
T.S Spivets utvalgte verker : Reif Larsen
Utrenskning : Sofi Oksanen
Våtmarksområder : Charlotte Roche
Snakk til meg : Vigdis  Hjorth

For det andre:
Jeg sitter i styret på Høgskolen i Finnmark, og i dag hadde vi styremøte. Vi tok opp masse spennende og vanskelige saker, men vi avsluttet ihvertfall dagen med å ansette Knut Erik Jensen som professor. Det likte jeg!

For det tredje:
Da jeg var på tur hjem var det en dame som sa til meg at jeg hadde "en så nydelig kjole", og så kommenterte venninnen hennes at jeg bestandig var så flink med farger, og da ble jeg jo glad.

For det fjerde:
Det er nydelig høstvær i Alta i kveld og mannen og hunden og jeg har vært og spasert i skogen, kaldt mørkt og nydelig, og nå skal vi lage deilig sen middag og drikke pittelittegranne rødvin.


Kommentarer

 1. Etter en sånn flott dag fortjener dere en fin avslutning med god middag og vin på en onsdag...

  SvarSlett
 2. For en strålende dag, det passer i hvetfall å drikke litt rødvin etter en sådan dag!! :-)

  SvarSlett
 3. Så herlig at biblioteket tente stearinlys og lagde det koselig til du kom. Det hadde aldri skjedd her (av sikkerhetsmessige grunner....)

  SvarSlett
 4. Mhm...bra bra. Moro med ansettelsen, takk for link til avisen.

  SvarSlett
 5. Regner med du gjorde det strålende på biblioteket :)

  SvarSlett
 6. Fru Tunheim og Groskro: Rødvinen smakte fortreffelig :-)
  Kristin: Da går dere NY-beboere glipp av mye offentlig kos :-)
  knirk:Værsågod
  Beatelill: Takk for hjelpa :-), og strålende vil jeg ikke si,men det fløt greit, og noen ganger ble det latter, jeg er fornøyd!

  SvarSlett
 7. Å, jeg vil også leies inn for å snakke om bøker!

  SvarSlett
 8. Kathleen: Føler meg ganske priviligert, trur det er mange som har lyst til å bli leid inn for å snakke om bøker :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…