Andy Mulligan : Trash - Lydbok, 5 timer og 14 minutt


Fryktelig trist ungdomsbok

Dette er fortellingen om tre barn; Raphael, Gardo og Rat som bor på en enorm søppelhaug i utkanten av en storby. En dag finner Raphael en veske som inneholder noe penger og en nøkkel til en oppbevaringsboks. Politiet kommer til den store søppelplassen, de arrangerer en stor jakt etter en veske som er mistet, men Raphael vil ikke gi veska fra seg, og plutselig er han på flukt fra politiet. Med seg har han bestevennen Gardo og den lille gutten Rat.

Historien er spennende, og den forteller om en virkelighet som mange barn må forholde seg til. Det var grusomt å lese om den ti år gamle Rat. Han har ingen familie, og bor under søppelet, sammen med rottene. Han er underernært, og alle tennene hans er knekt - men finner du bedre venn en ham? 

Det er mange fortellerstemmer i denne historien - alle guttene får fortelle hvordan de opplever historien, og så får den gamle presten fortelle, og plutselig er det en kvinnelig hjelpearbeider som har lyst til å fortelle sin versjon. Det blir ikke rotete, men det krever at man følger nøye med. Anbefales!

Kommentarer