Carl-Johan Vallgren : Kunzelmann & Kunzelmann - Lydbok, 17 timer og 56 minuttKos opphøyd i andre!

Jeg liker Carl Johan Vallgren, svensk forfatter født 1964, og jeg elsket Den vidunderlige kjærlighetens histore, en roman han fikk Augustprisen for. Den vidunderlige kjærlighetens historie er en av utallige bøker jeg leste før jeg begynte å blogge, og jeg skulle ønske jeg hadde skrevet om boka da jeg leste den, for den gjorde et veldig sterkt inntrykk på meg. Og når jeg ikke skriver om boka sånn ca nøyaktig når jeg leste/hørte den, ja da glemmer jeg mye.
Men nå har jeg hørt Kunzelmann & Kunzelmann på lydbok, og det var strålende! Strålende fortelling og strålende lest av Kai Remlov.

Joakim Kunzelmann er en ganske patetisk fyr. Han bruker penger han ikke har på damer og dop og alkohol og regner med at alt ordner seg på en eller annen måte. Og så dør faren, den velrenomerte kunstsamleren og malerikonservatoren Viktor Kunzelmann, og dermed tror Joakim at alle hans økonomiske problemer er historie. Men så viser det seg at Viktor har ødelagt alle kunstverkene sine, og så rulles det opp en fantastisk og spennende historie som starter i Berlin før 2. verdenskrig. Parallelt med Viktors historie følger vi Joakim som roter seg bort i mye rart, blant annet pornofilminnspilling.

For den som elsker gode historier vil denne boka være et funn! Dessuten -  elsker du malekunst vil du mest sannsynlig sitte igjen med et smil som det kan ta ukevis å få bort. Sjekk dette:

”Jeg malte det på gammel tre” sa Viktor. ”Grundert med pipeleire og kasein. Eggeplomme blandet med saft av fikenskudd som bindemiddel. Som glansfarger lim og lut, mettet med voks. Mørkegrønn første grundering, og hele bildet er dekket med en karnasjon av blyhvitt og oker. Siden skyggene er dypest mot ytterkantene får grunderingen en gjennomskinnelig virkning, og bildet gir et tredimensjonalt inntrykk. Øyenbryn, pupiller, ansiktsrynker er lagt opp med caput mortuum i det øverste laget. Klesdrakten er malt før hudpartiet, for dybdens skyld. Jeg er spesielt fornøyd med cera collaen. Hjørnelæret er ekte sekstenkundretalls, akkurat som spikerne. Problemet med akkurat dette bildet er at det ikke kan selges som en Ehrenstrhal”.

Kos, kos, kos!


Andre som har lest boka er:

Ingalill
Rose-Marie

Kommentarer

 1. Heldigvis har jeg Kjærlighetsboka til gode, den ligger i bunken og når tiden kommer regner jeg den blir et sikkerstikk.

  Remlov var opplesergull både som Viktor og Joakim.

  SvarSlett
 2. Denne sto jeg og holdt i på Bokfestivalen og la den tilbake. Og nå tenker bare "Pokker også", men da skal jeg huske den neste gang jeg ser den.

  SvarSlett
 3. Ingalill: Remlov er toppen! Og kjærlighetsboka er fin å ha i reserve.

  Groskro: Yepp - du kommer sikkert også til å like den :-)

  SvarSlett
 4. Å, denne boken har stått uelst i bokhylla mi en stund nå. Den har blitt offer for heftig sniking i lesekøen... Takk for at du minte meg på den og ga meg lyst til å lese den. Jeg var litt usikker på om det var noe som kunne fenge, men det er det jo tydeligvis :)

  SvarSlett
 5. Da skal jeg finne fram boka fra bokhylla mi og lese den! :-)

  SvarSlett
 6. Morsomt at du likte denne boka! Jeg likte den også veldig godt, selv om jeg synes den tapte seg litt på slutten. ;-)

  SvarSlett
 7. Anbefaler å lese Valgren på svensk! Forstår ikke vitsen med å oversette danske og svenske bøker til norsk. Originalen er best, og så pass bør vi skandinaver klare:-)Valgren er knall!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar