Cathrine Louise Finstad og Elise Sofie Østby : Norske hemmeligheter: Cappelen Damm, 208 sider


Spennende om hemmeligheter - Publisert i Altaposten 19. oktober 2011

Vi har dem alle. Hemmelighetene vi syns er for slemme, ekle eller barnslige for å deles med andre. Knausgård har hatt stor suksess med sine bøker der han vrenger sjela og deler sine innerste tanker med leserne.

I 2009 opprettet to jenter en blogg som de ga navnet norskehemmeligheter.no. Her inviterte de alle i Norge til å dele sin hemmelighet, helt anonymt selvfølgelig. Og hemmeligheter har det blitt mange av, så mange at det er blitt bok av prosjektet. Forfatterne har valgt ut 200 innsendte bidrag som de har laget collager til. Resultatet er blitt usedvanlig stilig og jeg ramlet helt pladask for ideen. Her er noen eksempler på hemmeligheter som noen i landet vårt har delt på nettstedet:

 -Jeg er besatt av å være brun. Jeg synes det er ekkelt å være bleik.

-Jeg prøver å gjøre alle lykkelige alltid, når det egentlig er meg som trenger det mest.

-Jeg gikk fra festen i går, i håp om at noen skulle merke det. Jeg håpte at noen skulle spør hvor jeg ble av, dagen etter. Ingen gjorde det.

Skrivefeilene skal være der, alle bidragene er trykket slik de er mottatt, og det er en del av sjarmen. Bildene som følger betroelsene er humoristiske, fantasifulle og overraskende og det er lett å se at forfatterne har utdannelse som illustratører. Bildene og betroelsene utfyller hverandre og danner en enhet som er unik. Nettstedet er fremdeles åpent, og forfatterne ønsker bidrag fra flere. Kanskje har du en hemmelighet du vil dele?

Terningkast 5

Kommentarer

 1. Spennende!, men de hemmelighetene høres skrekkelig triste ut. Fikk nesten tårer i øynene av å tenke på all ensomheten og han/hun som gikk hjem fra festen.

  Håper de har noen skandaløse og/eller glade også. - jeg fant en million men fortalte det ikke til noen, eller
  - jeg lå med rørlegger'n - og snekker'n.
  osv osv.

  SvarSlett
 2. Det var noen fine hemmeligheter der også :-)

  SvarSlett
 3. Så hyggelig å lese anmeldelsen din. Ha en fin høst og kos deg videre med boka =) Hilsen Cathrine

  SvarSlett
 4. For ett morsomt prosjekt... hemmeligheter har vi alle, jeg har ihvertfall noen jeg ikke kan dele:)

  SvarSlett
 5. Desillustrert : Tusen takk :-)

  Kristin H: Vi har dem alle!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar