Brobyggerne - Jan Guillou - Lydbok, 21 timer og 45 minuttJeg er glad jeg ikke leste Cathrine Krøgers anmeldelse av Brobyggerne i Dagbladet 12.09.2011, for da hadde jeg kanskje ikke hørt lydboka, og dermed hadde jeg gått glipp av en fin lytteopplevelse. I nesten 22 timer varer seansen, og i nesten 22 timer har jeg kost meg!

Rundt 1880 starter historien, og vi er på Osterøy på yttersiden av Bergen. Tre brødre har akkurat blitt farløse, sjøen tok både både faren og onkelen, og tilbake på Osterøya satt mora med lite penger. Guttene ble sendt til Bergen for å jobbe, men det viste seg fort at alle guttene var usedvanlig teknisk begavet, og de fikk en unik mulighet. Stiftelsen Den gode hensikt sendte brødrene til Tyskland for å ta utdannelse og bli diplomingeniører, og til gjengjeld skulle de hjelpe til med å bygge jernbanen mellom Bergen og Oslo.

Men så skjer det ting på kjærlighetsfronten som gjør at en gutt reiser til Tysk Øst Afrika, en reiser til london, og det faller på den eldste sønnen Lauritz å berge familiens ære - altså bygge bergensbanen!
Alt Cathrine Krøger fant kjedelig fant jeg spennende! Jeg elsket å høre om Lauritz kamp mot naturkreftene oppe på vidda de lange vintrene, og jeg var nesten sitrende av spenning mens jeg hørte på.

Jeg oppdget helt tilfeldig at dette ikke er en enkeltstående bok, med første del av en trilogi. Åååå - hvor glad jeg ble! Christoffer Staib leste fabelaktig!

Kommentarer

  1. Det er pr dags dato 4 bøker i denne flotte serien kalt "Det store århundret"

    SvarSlett

Legg inn en kommentar