Gå til hovedinnhold

Litterær lunsj - bøker jeg presenterte

I dag har jeg hatt litterær lunsj - og jeg er så fornøyd for det var hele 16 stykker som kom og hørte på! Det er jeg veldig glad for!!!

Her er bøkene jeg snakket om:

Joyce Maynard : Sensommerdager
Nydelig bok om en mor, en sønn og en helt spesiell mann. En bok jeg leste med hjertet.

John Irving : I en og samme person
En bok om Bill, Billy, William – og hans liv fra ung gutt til gammel mann. Vi får et sterkt innblikk i hvordan det kan ha vært å leve som biseksuell i New York på 1960 og 1970 tallet, og hvordan det var å miste sine nærmeste i aidsepidemien.

Lucy Christoper : Stjålet
Gemma på 16 blir bortført fra en flyplass i Bangkok – både hun og leseren får Stockholmsyndromet – en crossoverbok – beregnet på moden ungdom og voksne.

Bonnie Jo Campell : En elv en gang
Sterkt om en 16 år gammel jente og hennes liv. USA i dag – hun reiser nedover en elv, bor i forlatte hytter og blir utsatt for mye – men blir aldri et offer. Vakre naturbeskrivelser, spennende - boka ble kåret til en av de fem beste bøkene i USA i 2011.

Vanessa Diffenbaugh : Blomstenes hemmelige språk
Kriblende lesefryd og en vakker fortelling om Victoria som 10 år gammel hadde vært i 50 ulike fosterhjem – ingen tåreperse (før på slutten, men da må du ha kleenexen klar)

Alice Hoffman : Duevokterne
Basert på historiske fakta. Klippen Masada som Herodes bygde boliger på, dyrket frukthager og laget vannreserver blir tilfluktsstedet for 1000 jøder. De må flykte fra Jerusalem i år 70 e.Kr. og vi får 4 kvinners historie. Sterkt – men godt!

Kathleen Winters : Annabel
Wayne blir født som hermafroditt. Moren og faren er uenige i hva slags kjønn barnet deres skal ha – mor vi ha jente, far vil ha gutt. Far får viljen sin og dermed blir Wayne oppdratt som gutt. Men når man er like mye jente som gutt og ikke vet hvorfor selv – hva skjer da?

Lori Lansens: Matmonstret
Mary Gooch er tykk. Veldig tykk. Hun elsker mannen sin. Og han elsker henne. Eller? Hva skjer når han vinner masse penger? Lettlest og ganske så fornøyelig. Kosebok!


Her er min kollega Sonja-Kristin på tur ut i biblioteket med første brett med vafler. Vi hadde gratis bøker, litterær lunsj og vafler!


Kommentarer

 1. Hmm, måtte man betale for vaflene? Jeg liker best gratisvafler og på mitt lokale koster dvaske plater hele 25kr. Engang hadde kafeen ungguttvikar og han laget de herligste sprø plater, men det må ha gått utover smørbudsjettet for neste dag var de like dvaske.

  Skulle gjerne ha hørt det legge ut om disse bøkene, spesielt siden jeg ikke har lest noen av dem - bortsett fra 20s i Sensommerdager, og de kortene holdes fremdeles tett til brystet.
  , og så minte du meg på at jeg skal lese den Campbellboka om 16-åringen og elva - man har jo kindle.

  SvarSlett
 2. Dette hørtes koselig ut! Har lest "Sensommerdager" Og "Blomstenes hemmelige språk" og er helt betatt av begge disse bøkene. Må kanskje prøve meg på "duevokterne" Håper bibliotket i Lakselv lar seg inspirere. Dessuten elsker jeg vafler!
  Karin:)

  SvarSlett
 3. Ingalill : Gratis vafler! Med rømme, jordbærsyltetøy, smør og brunost + kaffe, te, rød saft og vann..... alt gratis!!

  Ok, med sensommerdager og å holde kortene tett, men jeg holder pusten.

  Karin: Det var veldig koselig, og etter å ha holdt litterære lunsjer i flere år er det ikke så skummelt lenger heller. Og vafler er jo godt!

  SvarSlett
 4. Hei, nå har jeg lest Sensommerdager - likte den veldig godt, kanskje ikke fullt så begeistret som deg, men allikevel, fin bok :-)

  SvarSlett
 5. Så artig - skal se om du har skrevet omtale nå :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…

Hild Haaheim : Nordnorsk julesalme : Orkana – 198 sider

Publisert i Altaposten 20. april 2016

Sterkt og aldeles nydelig
Forfatter Hild Haaheim var totalt uforberedt på sin egen reaksjon da koret hun nylig var begynt i skulle øve på Nordnorsk julesalme. Hun kjente at hun ble trang i halsen og at det svei bak øyenlokkene, og selv etter mange øvinger og gjennomganger av ulike artisters versjoner var det vanskelig for henne å komme gjennom sangen uten skjelvende stemme. Plutselig skjønte hun at det var minnet om mormora og hennes historie som blandet seg med sentimentaliteten og slitet i sangen. Og med dette som utgangspunkt tar Haaheim leserne med på en imponerende velskrevet tidsreise der vi blir kjent med hennes forfedre. Vi starter på Ekkerøy midt på 1880- tallet og følger familien hennes på både moren og farens side helt frem til våre dager.
Jeg har lest store deler av romanen høyt – til den eller de som var i nærheten, jeg har ledd, grått og blitt kraftig berørt. Kan ikke huske at jeg noen gang har vært så imponert over en debutant, og je…

Mona Tau Isaksen : Rothuldra : Slektskrønike fra Tverrelvdalen : 399 sider

Publisert i Altaposten 23. mars 2017 


Dramatikk og begjær i Tverrelvdalen
Det er ikke hverdagskost at det kommer bøker der all handling er lagt til Tverrelvdalen og områdene rundt, så naturlig nok fikk jeg lyst til å lese denne boka. Mona Tau Isaksen jobber til daglig som lærer i naturfag og matematikk ved Alta videregående skole og med Rothuldra debuterer hun som forfatter.
Mesteparten av handlingen finner sted på slutten av 1800 – tallet og det er den vakre Jenne fra gården Bekkevoll som er hovedperson. Romanen starter i nåtid med en ung jente som finner et skrin som er gjemt i Isberget. I skrinet ligger en fortelling som Jenne har skrevet ned, og det er denne historien vi blir kjent med. Etterkommerne etter de som kom nordover for å jobbe i gruva i Kåfjord var staute og vakre mennesker, selv om enkelte ikke alltid klarte å oppføre seg skikkelig når spriten fikk overtaket. Jennes bestemor var samisk, og kjent for å ha egenskaper som sjaman, noe som kom godt med flere ganger. Det er en …