Litterær lunsj - bøker jeg presenterte

I dag har jeg hatt litterær lunsj - og jeg er så fornøyd for det var hele 16 stykker som kom og hørte på! Det er jeg veldig glad for!!!

Her er bøkene jeg snakket om:

Joyce Maynard : Sensommerdager
Nydelig bok om en mor, en sønn og en helt spesiell mann. En bok jeg leste med hjertet.

John Irving : I en og samme person
En bok om Bill, Billy, William – og hans liv fra ung gutt til gammel mann. Vi får et sterkt innblikk i hvordan det kan ha vært å leve som biseksuell i New York på 1960 og 1970 tallet, og hvordan det var å miste sine nærmeste i aidsepidemien.

Lucy Christoper : Stjålet
Gemma på 16 blir bortført fra en flyplass i Bangkok – både hun og leseren får Stockholmsyndromet – en crossoverbok – beregnet på moden ungdom og voksne.

Bonnie Jo Campell : En elv en gang
Sterkt om en 16 år gammel jente og hennes liv. USA i dag – hun reiser nedover en elv, bor i forlatte hytter og blir utsatt for mye – men blir aldri et offer. Vakre naturbeskrivelser, spennende - boka ble kåret til en av de fem beste bøkene i USA i 2011.

Vanessa Diffenbaugh : Blomstenes hemmelige språk
Kriblende lesefryd og en vakker fortelling om Victoria som 10 år gammel hadde vært i 50 ulike fosterhjem – ingen tåreperse (før på slutten, men da må du ha kleenexen klar)

Alice Hoffman : Duevokterne
Basert på historiske fakta. Klippen Masada som Herodes bygde boliger på, dyrket frukthager og laget vannreserver blir tilfluktsstedet for 1000 jøder. De må flykte fra Jerusalem i år 70 e.Kr. og vi får 4 kvinners historie. Sterkt – men godt!

Kathleen Winters : Annabel
Wayne blir født som hermafroditt. Moren og faren er uenige i hva slags kjønn barnet deres skal ha – mor vi ha jente, far vil ha gutt. Far får viljen sin og dermed blir Wayne oppdratt som gutt. Men når man er like mye jente som gutt og ikke vet hvorfor selv – hva skjer da?

Lori Lansens: Matmonstret
Mary Gooch er tykk. Veldig tykk. Hun elsker mannen sin. Og han elsker henne. Eller? Hva skjer når han vinner masse penger? Lettlest og ganske så fornøyelig. Kosebok!


Her er min kollega Sonja-Kristin på tur ut i biblioteket med første brett med vafler. Vi hadde gratis bøker, litterær lunsj og vafler!


Kommentarer

 1. Hmm, måtte man betale for vaflene? Jeg liker best gratisvafler og på mitt lokale koster dvaske plater hele 25kr. Engang hadde kafeen ungguttvikar og han laget de herligste sprø plater, men det må ha gått utover smørbudsjettet for neste dag var de like dvaske.

  Skulle gjerne ha hørt det legge ut om disse bøkene, spesielt siden jeg ikke har lest noen av dem - bortsett fra 20s i Sensommerdager, og de kortene holdes fremdeles tett til brystet.
  , og så minte du meg på at jeg skal lese den Campbellboka om 16-åringen og elva - man har jo kindle.

  SvarSlett
 2. Dette hørtes koselig ut! Har lest "Sensommerdager" Og "Blomstenes hemmelige språk" og er helt betatt av begge disse bøkene. Må kanskje prøve meg på "duevokterne" Håper bibliotket i Lakselv lar seg inspirere. Dessuten elsker jeg vafler!
  Karin:)

  SvarSlett
 3. Ingalill : Gratis vafler! Med rømme, jordbærsyltetøy, smør og brunost + kaffe, te, rød saft og vann..... alt gratis!!

  Ok, med sensommerdager og å holde kortene tett, men jeg holder pusten.

  Karin: Det var veldig koselig, og etter å ha holdt litterære lunsjer i flere år er det ikke så skummelt lenger heller. Og vafler er jo godt!

  SvarSlett
 4. Hei, nå har jeg lest Sensommerdager - likte den veldig godt, kanskje ikke fullt så begeistret som deg, men allikevel, fin bok :-)

  SvarSlett
 5. Så artig - skal se om du har skrevet omtale nå :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar