Gå til hovedinnhold

Tyrkia august/september 2012

I juni fikk jeg en epost fra magasinet reiselyst der de kunne fortelle at jeg var blitt valgt ut som testreiser til Tyrkia. Jeg ble overrasket, hadde glemt at jeg hadde meldt meg på, men jeg ble ikke bare overrasket, jeg ble jublende glad. Etter konferering på arbeidsplassen (har jo reist så mye at nevøen min trur at jeg er blitt pensjonist) takket jeg ja til turen og inviterte Pål med. Pål fikk også fri, takk og lov for at han ikke arbeider som lærer fremdeles, da måtte jeg ha tatt med noen andre. (Greit nok det altså, men koselig(st) å ha med gubben).

Det vi måtte gjøre for å "betale"for denne turen var å levere ca. 10 setninger med 3 til 4 bilder hver dag. Dette skulle legges ut på magasinet reiselyst sine nettsider. Resultatet kan du se HER. I tillegg måtte vi levere en artikkel til magasinet. Pål og jeg ble enig om at jeg kunne skrive de små innleggene og så kunne han skrive artikkelen etter at vi kom hjem.

                               Alle bildene er tatt i Alanya - august/september 2012 - iphonekamera

Nydelig båt, elsker å ta båtbilder, og har ganske mange som ser nesten identisk ut - men likevel tatt i forskjellige land.


Dette så ut som en sjørøverskute!


Vi klatret opp til borgen som ligger midt i Alanya. Her er jeg på toppen. Svett og sliten? JA - vi brukte 2 tima opp og startet 09.00 - skikkelig amatørvirksomhet i 35 varmegrader!

Dette er jo en bokblogg. Altså kan jeg fortelle at jeg leste tyrkisk i Tyrkia. Men jeg måtte legge Pamuk bort, det var for varmt. Så jeg leste heller ut Sensommerdager, Stjålet og Bølle på døra. MEN - jeg skal lese Uskyldighetens museum! - Snart...

Storveis hotell - der alt var rent og pent (sant og visst, og maten var alt for god, og ølet var helt vidunderlig) - men vi kommer nok ikke til å prioritere all inclusive hvis vi må betale selv - det er jo finest å kunne velge selv hvor/hva/ og når du skal spise.
Kommentarer

 1. Å så kjekt da! Heldige deg :-)

  SvarSlett
 2. Heisann! Ja, det var veldig kjekt, og jeg følte og føler meg veldig heldig!

  SvarSlett
 3. Så skikkelig herlig ut:) Heldig dere er!:)

  SvarSlett
 4. Så flotte bilder!

  Jeg har også vært oppe på borgen i Alanya - for litt mer enn 10 år siden. Den gangen lå det et ca. 10 cm lag med sigarettsneiper over hele området, noe jeg fant lite sjarmerende. Det var for øvrig ca. 50 grader da jeg var der. ;-)

  I likhet med deg elsker jeg båtbilder! Å, de er så vakre med alle de knallsterke fargene!

  SvarSlett
 5. Gråbekka: Som jeg sa; føler meg heldig :-)

  Rose-Marie: Takk takk, og jeg så ikke noen sigarettsneiper, men jeg var så sliten etter trimminga at jeg knapt klarte å puste, så det kan hende det fremdeles var et teppe av sneiper der oppe.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…