Håkan Nesser : Himmel over London – Lydbok, 15 timer og 33 minuttSånn passe

Dette var min første Håkan Nesserbok, og jeg er ikke skuffet, og heller ikke begeistret, det var en midt på treet opplevelse.

En gammel mann, Leonard Vermin har tatt med seg sin kone til London. Leonard skal snart dø, han har fått beskjed fra legen om at han bare har noen måneder igjen, og nå har han reist til London for å arrangere en avskjedsmiddag, en middag der han skal ta avskjed med livet.

Leonards kone har to barn fra et tidligere ekteskap, og disse barna er også invitert. De er voksen, og har store problemer – hver på sin måte. En har alkoholproblemer, ei har sterke tvangstanker om renslighet og hygiene. Og så er det en til aktør – en mann fra USA, som får et brev i posten med en invitasjon og en flybillett på første klasse til London – og han får bare vite at avsender er en person som kaller seg V.

Leonard har en fortid fra London, og det var der han traff sin store kjærlighet, og ble viklet inn i store og skremmende begivenheter – noe som vi som lesere/lyttere får innblikk i med ujevne mellomrom.

Plutselig dukker det opp en ny mann – en mann som er fortelleren i historien, han som dikter opp Leonard, kvinnen med tvangstankene og de andre – og nå begynner det å bli skikkelig rotete, for fortelleren og Leonard har vært forelsket i samme jente –men det var vel ikke helt den samme jenta?
  
Anders Ribu leser som vanlig godt, og jeg lyttet meg igjennom lydboka samtidig som jeg la puslespill fra Cinque Terre.

Andre bloggere som har hørt/lest boka er:
Kommentarer

 1. Synd at dette var din første Håkan Nesser. Han har ufattelig mye bra, og jeg synes denne er alene på jumboplass. Ser jeg fikk et par kommentarer på at de elsket den, så kanskje jeg må prøve igjen, men det får bli om lenge. Spent på kommentarene dine :)

  SvarSlett
 2. Takk for lenking til innlegget mitt! Eg ser at dette er ei bok som har fått blanda mottaking rundt omkring. Det er dei færraste som er så positiv som meg til denne litt spesielle boka, - men så er då Håkan Nesser ein av yndlingsforfattarane mine.

  SvarSlett
 3. Gi Nesser en sjanse til. Jeg er enig med Tine i at han har veldig mye bra. Akkurat denne har jeg faktisk ikke lest, men de 4-5 bøkene fra Nesser jeg har vært gjennom så syns jeg samtlige hadde noe for seg.

  SvarSlett
 4. Ok - skjønner av kommentarene at jeg ikke må dømme Håkan ut fra denne - så da skal jeg ikke gjøre det. Gyver snart ut på en annen Nesserbok, og da kommer jeg til å huske hva dere alle kommenterte.

  Ps: Plutselig syns jeg det virket som en trusset - det var ikke ment sånn :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar