Gå til hovedinnhold

Rolig påske

Jeg har kun lest to bøker i påska; Den ganske gode fortellingen om Pippa Lee, og den deprimerende fortellingen til Bård Torgersen. Jeg har heller ikke arbeidet med bokanmeldelser, ikke skrevet i bloggen, ikke lest andres blogger. Rett og slett ferie!

Kommentarer

  1. Hei Solgunn.
    Jeg har også lest om Pippa Lee i påsken, og likte den ganske godt. Blogginnlegg følger. Og husk å bare blogge hvis du har lyst da. Men jeg liker å lese det du skriver.

    SvarSlett
  2. Tusen takk, jeg er jo en stor tilhenger av din blogg også :-) Gratulere så mye med den kulturelle skolesekken! Sikkert veldig morsomt! Skal se om jeg får skrevet et lite blogginnlegg om Spikerskrift i kveld. Kommer det mer om Pippa Lee fra deg? Jeg er snart ferdig med min anmeldelse, sitter og vurderer om det blir terningkast 4 eller 5. Det er skikkelig vanskelig å vurdere litteratur på denne måten, men tvinger meg til å være ganske streng egentlig!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…