Gå til hovedinnhold

Verdens bokdag

På torsdag skal vi feire verdens bokdag. Og jeg skal prate om bøker på studenthuset .....Og jeg gruer meg littebittegranne til det. Men har bestemt meg for at jeg skal snakke om to av de beste bøkene jeg vet om, og det er:

Balansekunst

Spikerskrift (Anmeldelse lenger ned på bloggen)

Og så kan jeg kanskje ta med meg noen av de siste bøkene jeg har lest, men som jeg ikke har fått anmeldt ennå. Et hav av valmuer er virkelig noe å snakke om, og kanskje Lykka er ein sjeldan fugl (hvis jeg blir ferdig med å lese den da).
Vi får se, men det er ganske spennende, for det er nesten ti år siden sist jeg sto foran en gruppe ukjente mennesker og pratet høyt og lenge. Det kiler litt i magen, og jeg har en mistanke om at jeg kommer til å snakke for fort. Kanskje jeg må lage meg en liten stikkordsliste? Og der kan det stå - snakk rolig, snakk rolig, snakk rolig :-))

Kommentarer

 1. Du som har vært på fortellerkurs og greier - jeg er sikker på at dette går superbra!

  SvarSlett
 2. Ja, og der lærte jeg meg noen fine fortellinger :-) Skal tenke på damene og hvordan de pratet. De var nemlig veldig flinke!

  SvarSlett
 3. Det går nok fint. Du er flink å anmelde bøker og det er interessante bøker du leser =)

  Lykke til og ha en fin bokdag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…