Gå til hovedinnhold

Verdens bokdag

Nå er jeg akkurat kommet hjem fra Alta bibliotek sin lansering av book-crossing på Studenthuset City. Det var veldig fint. Jeg hadde jo gruet meg litt til å sto foran mange mennesker å snakke om bøker, men det var altså ingenting å grue seg for. Jeg valgte meg ut disse 4 bøkene:

Et hav av valmuer : Amitav Ghosh (anmeldelsen snart i avisa)
Balansekunst : Rohinton Mistry
Det uendelige kjærlighetens historie : Carl-Johan Vallgren
Fremmedordbok for kjærester : Xiaolu Guo (Anmeldelse av boka her på bloggen)

I morgen skal jeg gjøre ferdig to av anmeldelsene som har ligget litt for lenge på pcen min i påvente at at den store inspirasjonen skulle dukke opp. (Siden den ikke ser ut til å komme, må jeg nok tvinge den frem, det bruker å hjelpe)

Holder på å lese den siste til Anna Gavalda. Er bare kommet til side 170, og her går det tregt.....Har jo skjønt at den skal bli bedre, men egentlig tror jeg at hun mister mange lesere på en slik kjedelig start.

Har masse bøker jeg har lyst til å lese nå; Gert Nygårdshaug står øverst på lista mi. Og bokanmeldelsene har jeg jo egentlig ganske mange av nå, så det er kanskje på tide å hive seg over litteratur som ikke er helt fersk.

Kommentarer

 1. Hei, fin blogg du har. Jeg liker å lese hva andre syns om ulike bøker. Hva syns du om Jørgen Nordheims Adjutanten? Jeg like veldig godt Ingen er så trygg i fare som kom for en del år siden.

  SvarSlett
 2. Tusen takk Mettemor :-)

  Jeg har knapt rukket å åpne Adjutanten, men skal blogge om den så snart den er ferdig lest. Husker at den fikk kjempegode kritikker, så jeg gleder meg. Har ikke lest noe av Jørgen Nordheim før, så det skal bli spennende. Ser at du bor i Trondheim. Flott by!!!! Skal følge med på bloggen din, morsomt med nye bekjentskaper i bloggverdenen :-)

  SvarSlett
 3. Gøy gøy. Du, de fire bøkene - er det bøker du veldig anbefaler?

  SvarSlett
 4. Har forresten hørt mange si at den siste fra Gavalda er mye kjedeligere enn aleineboka. Jeg tror jeg skal stå over den.

  SvarSlett
 5. Hei Knirk :-) Av de fire bøkene er det balansekunst som er den helt store. Den er en av de beste bøkene jeg har lest. Den har alt! Absolutt! Den er nesten 800 sider, men det er for lite............ En stor leseopplevelse! Hvis du leser den har jeg veldig lyst til å høre hva du mener, selv om jeg er ganske sikker på at du vil elske boka. Og når det gjelder Gavalda; 170 sider er enda status. Klarer liksom ikke å komme igang med boka igjen. Men jeg må jo lese den, for jeg skal anmelde den :-)

  SvarSlett
 6. Høres ut som om du hadde en fin bokdag! Det å snakke foran mange mennesker syns jeg faktisk er bedre enn å snakke for noen få. Det blir plutselig litt mindre personlig og det er lettere å ta på seg en rolle (hvis du skjønner hva jeg mener?). Jeg skal faktisk holde bokmøte i Tromsø til høsten - langt fra Alta, jeg vet...
  Balansekunst er typisk en av de bøkene som blir stående i hylla. Den er så massiv at jeg innser at det blir et stor prosjekt. Den står der sammen med Vi, de druknede av Carsten Jensen. Jeg vet at begge bøkene sannsynligvis er typisk sånne som har potesial til å bli favorittbøker.
  Vallgren er dog en av mine favoritter - for en kjærlighetshistorie!

  SvarSlett
 7. OG: av de du har planer om å lese... Jeg ville prioritert vekk Grisham og Hildebrand. Les heller Alan Drew: Det som er på jorden - stor fortelling! Scarlet Thomas: Herr Y´s endelikt er også en interessant bok...

  SvarSlett
 8. Takk for tipset bokdama. Skal se nøyere på anmelderlista mi og fjerne noen. Og kanskje sette inn noen nye. Alan Drew har jeg aldri hørt om. Men skal sjekke det ut!Tromsø er bare en 25 minutters flytur unna :-) Eller 40 mil langs landeveien, ikke så veldig mye for oss her oppe i nord. Før var det helt vanlig at vi kjørte til Tromsø på helgetur, det er jeg helt slutta med!!!

  SvarSlett
 9. Og gratulerer med bookcrossing-sone i Alta :-) Hører rykter om at den er fin og det inspirerer oss til å jobbe for egen sone her i Hammerfest også! Hurra!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Bokbloggertreff og Kapittel i Stavanger - Stor grad av gledings!

Årets bokbloggertreff er lagt til Stavanger i forbindelse med litteraturfestivalen Kapittel, og det gir meg en glimrende anledning til å besøke Stavanger for første gang. Jeg gleder meg stort, og flybilletter og hotellrom er bestilt for mange måneder siden. 


Når man leser hundrevis av bøker i året og ELSKER å snakke om leseopplevelsene det gir, sier det seg selv at å treffe andre likesinnede byr på mange positive opplevelser, noe erfaringer fra tidligere bokbloggertreff og litteraturfestivaler bekrefter. Det at bokbloggtreffet er lagt til Kapittelfestivalen gjør at forventingene blir enda høyere, og hver gang jeg leser programmet krysser jeg av nye spennende programposter. I sted oppdaget jeg for eksempel arrangementet: Danmark i krig og Sameland i opprør -  torsdag klokka 16.30  med  Kaspar Colling Nielsen og Tharaniga Raja. Dit skal jeg! Heldigvis kolliderer det verken med Janne Stigen Drangsholt og Winterkrigen som starter klokka 15, eller skrivekurset med Ivo de Figueiredo som sta…