Gå til hovedinnhold

Verdens bokdag

Nå er jeg akkurat kommet hjem fra Alta bibliotek sin lansering av book-crossing på Studenthuset City. Det var veldig fint. Jeg hadde jo gruet meg litt til å sto foran mange mennesker å snakke om bøker, men det var altså ingenting å grue seg for. Jeg valgte meg ut disse 4 bøkene:

Et hav av valmuer : Amitav Ghosh (anmeldelsen snart i avisa)
Balansekunst : Rohinton Mistry
Det uendelige kjærlighetens historie : Carl-Johan Vallgren
Fremmedordbok for kjærester : Xiaolu Guo (Anmeldelse av boka her på bloggen)

I morgen skal jeg gjøre ferdig to av anmeldelsene som har ligget litt for lenge på pcen min i påvente at at den store inspirasjonen skulle dukke opp. (Siden den ikke ser ut til å komme, må jeg nok tvinge den frem, det bruker å hjelpe)

Holder på å lese den siste til Anna Gavalda. Er bare kommet til side 170, og her går det tregt.....Har jo skjønt at den skal bli bedre, men egentlig tror jeg at hun mister mange lesere på en slik kjedelig start.

Har masse bøker jeg har lyst til å lese nå; Gert Nygårdshaug står øverst på lista mi. Og bokanmeldelsene har jeg jo egentlig ganske mange av nå, så det er kanskje på tide å hive seg over litteratur som ikke er helt fersk.

Kommentarer

 1. Hei, fin blogg du har. Jeg liker å lese hva andre syns om ulike bøker. Hva syns du om Jørgen Nordheims Adjutanten? Jeg like veldig godt Ingen er så trygg i fare som kom for en del år siden.

  SvarSlett
 2. Tusen takk Mettemor :-)

  Jeg har knapt rukket å åpne Adjutanten, men skal blogge om den så snart den er ferdig lest. Husker at den fikk kjempegode kritikker, så jeg gleder meg. Har ikke lest noe av Jørgen Nordheim før, så det skal bli spennende. Ser at du bor i Trondheim. Flott by!!!! Skal følge med på bloggen din, morsomt med nye bekjentskaper i bloggverdenen :-)

  SvarSlett
 3. Gøy gøy. Du, de fire bøkene - er det bøker du veldig anbefaler?

  SvarSlett
 4. Har forresten hørt mange si at den siste fra Gavalda er mye kjedeligere enn aleineboka. Jeg tror jeg skal stå over den.

  SvarSlett
 5. Hei Knirk :-) Av de fire bøkene er det balansekunst som er den helt store. Den er en av de beste bøkene jeg har lest. Den har alt! Absolutt! Den er nesten 800 sider, men det er for lite............ En stor leseopplevelse! Hvis du leser den har jeg veldig lyst til å høre hva du mener, selv om jeg er ganske sikker på at du vil elske boka. Og når det gjelder Gavalda; 170 sider er enda status. Klarer liksom ikke å komme igang med boka igjen. Men jeg må jo lese den, for jeg skal anmelde den :-)

  SvarSlett
 6. Høres ut som om du hadde en fin bokdag! Det å snakke foran mange mennesker syns jeg faktisk er bedre enn å snakke for noen få. Det blir plutselig litt mindre personlig og det er lettere å ta på seg en rolle (hvis du skjønner hva jeg mener?). Jeg skal faktisk holde bokmøte i Tromsø til høsten - langt fra Alta, jeg vet...
  Balansekunst er typisk en av de bøkene som blir stående i hylla. Den er så massiv at jeg innser at det blir et stor prosjekt. Den står der sammen med Vi, de druknede av Carsten Jensen. Jeg vet at begge bøkene sannsynligvis er typisk sånne som har potesial til å bli favorittbøker.
  Vallgren er dog en av mine favoritter - for en kjærlighetshistorie!

  SvarSlett
 7. OG: av de du har planer om å lese... Jeg ville prioritert vekk Grisham og Hildebrand. Les heller Alan Drew: Det som er på jorden - stor fortelling! Scarlet Thomas: Herr Y´s endelikt er også en interessant bok...

  SvarSlett
 8. Takk for tipset bokdama. Skal se nøyere på anmelderlista mi og fjerne noen. Og kanskje sette inn noen nye. Alan Drew har jeg aldri hørt om. Men skal sjekke det ut!Tromsø er bare en 25 minutters flytur unna :-) Eller 40 mil langs landeveien, ikke så veldig mye for oss her oppe i nord. Før var det helt vanlig at vi kjørte til Tromsø på helgetur, det er jeg helt slutta med!!!

  SvarSlett
 9. Og gratulerer med bookcrossing-sone i Alta :-) Hører rykter om at den er fin og det inspirerer oss til å jobbe for egen sone her i Hammerfest også! Hurra!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Vigdis Hjorth - resirkuleringens dronning!

Klassisk fortrengning?
Sist uke ble det kjent at Vigdis Hjorth fikk Bokhandlerprisen for Arv og Miljø, en bok som Vigdis Hjorth de siste tjue årene har skrevet mange versjoner av, med litt endring i kronologi og navn på persongalleri, men jeg vil hevde at rundt halvparten av Arv og Miljø finner du i Tredje person entall fra 2008, Hva er det med mor fra 2000 og med Hånden på hjertet fra 1989. Arv og miljø skiller seg ut fra Tredje person entall med at hovedpersonen sier høyt at det er begått overgrep, i de andre bøkene er dette mer vagt. Jeg gratulerer Vigdis Hjorth med prisen, hun skriver som alltid godt, men jeg la merke til at hun i anledning prisutdelingen igjen insisterer på at hun ikke skriver selvbiografisk og ikke forstår hvorfor noen kan tro noe slikt. Jeg finner det mer enn merkelig at Vigdis Hjorth ikke skjønner hvorfor noen ikke klarer å lese mange av bøkene hennes uten å lese selvbiografisk. Kunnskapen vi har om forfatteren Vigdis Hjorth har vi jo fra henne selv. Hun har i…

Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt forfatterskap med Arv og miljø?

Lekkasjer
Ingunn Øklands anmeldelse av Vigdis Hjorths siste bok, Arv og miljø (Hjorth, 2016)i Aftenposten 11. september og debatten Aftenposten initierte med sin ”etterforskning” av Vigdis Hjorths liv ble starten på høstens store virkelighetsdebatt. Økland avsluttet sin anmeldelse med denne konklusjonen:
«I mine øyne blir romanen stående og dirre i spenningsfeltet mellom dikt og liv og alle de etiske problemstillingene denne sammenblandingen fører med seg. Faktisk er dette en romanutgivelse som lettere lar seg forsvare jo virkeligere incesthistorien er. Skulle anklagen være oppdiktet, har både forfatter og forlag kastet et mistankens lys over en uskyldig person.» (Økland, 2016a)
I Arv og miljø er hovedpersonen den godt voksne Bergljot som for mange år siden brøt med familien. Romanen begynner med at det er fem måneder siden faren døde, og Bergljot ser tilbake på hendelsene som førte til bruddet med familien og hva som skjedde etter at to av søsknene fikk tilbud om å overta foreldrenes t…