Gå til hovedinnhold

Bobilferie

Her er bobilen - vi lånte den av foreldrene mine - takk takk :-) Bildet tok jeg i Mehamn.

Første stopp og overnatting; Trollholmsund i Porsangerfjorden.
Her er noen av trollene. Det nærmeste ser vel egentlig ut som en fallos.  Eller er det bare jeg som ser akkurat det?
Disse to reinbukkene passerte ganske nært oss, den største hadde et imponerende gevir, men det ser man jo nesten ikke for kameraet mitt er jo ikke så mye å skryte av hvis jeg skal være helt ærlig......

Fremdeles Trollholmsund. Det er så utrolig vakkert langs Porsangerfjorden!

Hund og bok (Det er jo tross alt en bokblogg) - nå er vi kommet til Torskefjorden - på tur mot Bekkarfjord, og Hopseidet.

Fremdeles Torskefjorden (eller kanskje det var Laksefjorden)....veien til Bekkarfjord er på andre siden av fjorden.

Kaia i Gamvik......140 fastboene og tusenvis av rein.


Ingen kommentar.....


Og sånn ser Kjøllefjord bibliotek ut fra utsiden. Ikke akkurat noe å være så veldig stolt over akkurat.

Og siden dette er en bokblogg kan jeg gi et terningkast på boka som er avbildet lenger oppe: 3

Kommentarer

 1. Så flotte bilder! For øvrig er jeg enig i din bedømmelse av aktuelle bok! ;-)

  SvarSlett
 2. Fine bilder!

  Vilde ber å hilse.

  martin

  SvarSlett
 3. Veldig fine bilder. Jeg har også lyst til å være på bobilferie. Det ser så fritt og bra ut. Har aldri bodd i bobil før jeg. Eller campingvogn....

  SvarSlett
 4. Takk alle sammen! Tar med meg kameraet nå og drar til Hammerfest, blir nok flere bilder av rein og øde natur :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…