Tom Kristensen : Dypet : Lydbok; 7 cder, 8 timer, 38 minutter

Interessant og spennende
Jeg har lest hver eneste bok Tom Kristensen har skrevet, og har likt de fleste veldig godt. Dette er første gang jeg har hørt en av hans bøker som lydbok.

Tord Stensen er hovedpersonen og den som bærer fortellingen. Tord var nordsjødykker i 1981, og han og hans kollegaer opplevde hele tiden at oppdragsgivere og staten utsatte dem for høy risiko. Både Tord og de andre dykkerne fikk store skader, psykisk og fysisk, og det var ikke mange som ble gamle i jobben. Likevel var dette et populært yrke, de tjente godt, hadde god fysikk og godt drag på damene. En stormfull aften (som det jo så ofte heter i litteraturen) går Tord og en annen dykker ned på 81 meter for å kutte wirer. Men noe går galt, Tord overlever såvidt, den andre dykkeren dør. I dagene og ukene etter ulykken får han problemer med å arbeide. Klaustrofobien får taket på han, og han må slutte som dykker. Familien hans skjønner ikke hva som skjer, og han får lite støtte. Plutselig er han en brikke i et spill han ikke visste han deltok i!

Konklusjon: Jeg likte boka godt, det gikk veldig fort å høre den, men noe mesterverk er det ikke. Men greit nok, og veldig lærerikt i forhold til hva Norge gjorde mot nordsjødykkerne våre.

Ivar Nergaard leser, det gjør han veldig bra.

Kommentarer