Gå til hovedinnhold

Dette har jeg lest i sommer!Egentlig er jeg veldig glad i bøkene til Carl Hiaasen, denne gangen ble jeg skuffet. Persongalleriet er for stort, og handlingen blir fryktelig rotete. Ikke blant forfatterens beste.Jeg har lest mange bøker som Maeve Binchy har skrevet, men da på engelsk. På tur til Trondheim, på flyplassen i Tromsø virket denne boka veldig fristende. Veldig ferielitteraturaktig. Jeg kjøpte, leste og koste meg. Lettlest underholdning, krevde ingen tankevirksomhet og helt greit. 
Jeg har lest bloggen til Børge Skråmestø jevnlig, og jeg liker stilen hans. Har hørt mange godord om debuten hans som skjønnlitterær forfatter, og jeg ble ikke skuffet. Boka var godt skrevet, lettlest, humoristisk og også litt spennende. En fin leseopplevelse.
Guro Sibeko debuterte med denne boka som har en av de beste åpningene jeg har lest på lenge. Jeg er ikke så glad i å lese om ungdommer som har det vanskelig - spesielt ikke når jeg har ferie, så derfor må jeg innrømme at deler av boka ble skumlest. Men åpningen står i en klasse for seg - mener nå jeg!

Historisk roman som tar utgangspunkt i de australske jentene som giftet seg med britiske menn under 2. verdenskrig, og hvordan de ble transportert fra Australia til England etter at krigen var over. Lettlest, underholdende og litt lærerikt, men ikke så veldig utviklende. 

Som dere ser; det har vært mye lettlest underholdning her, hvis man ser bort fra boka til Guro Sibeko. Det å lese slik litteratur var et bevisst valg, jeg leser så utrolig mye i løpet av et år, og vanligvis laster jeg på med ekstra tunge bøker om sommeren. Egentlig var det litt deilig å ha lettlestsommer. Og mens jeg satt på en uterestaurant i Trondheim helt alene en lørdagettermiddag kom det et eldre ektepar bort til meg og sa: "Vi har sett på deg og snakket om hvor utrolig deilig og avslappende det ser ut å bare sitte alene ved et bort og lese og kose seg. Ingen av oss har noengang gjort akkurat det, men det skal vi ta oss tid til,  en gang". Så da ble det ekstra deilig å lese, boka jeg hygget meg med akkurat da var Et bort på Quentins.   

Kommentarer

  1. Så hyggeleg kommentar å få! Eg er einig med det eldre paret. For meg er det å sitte aleine på kafe å lese bok, definisjonen på å slappe av. Det er sjeldan eg tek med tid til det, men når eg gjer det er det veldig godt.

    Og lett underhaldning er nødvendig innimellom. Eg trur det er viktig å ikkje alltid bare lese verk som kjem til å få plass i litteraturhistoria. Eg er nesten utålmodig etter å bli ferdig med ei god, men ikkje så lett bok nå. Etterpå skal eg begynne på ein skikkeleg fengande pageturnar.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Alle mot 1 - et program som dyrker og viser frem menn

Lørdagsunderholdning 
Alle mot 1, storsatsningen til NRK samler et stort antall nordmenn foran skjermene, og i kveld, etter å ha sett på programmet flere lørdagskvelder begynte jeg å undres over den underlige kjønnsbalansen for de som utfører konkurransene. Etter å ha foretatt en opptelling syns jeg at resultatet er skremmende. Program 7 er sesongens lavmål med 0 kvinnelige utøvere. Lysten til å se hvordan kjønnsbalansen har vært i de tidligere sendte programmene ble så påtrengende at jeg bare måtte ta en kjapp gjennomgang.

Jeg har tatt vekk eksperimenter der det er mange utøvere, og der det er f.eks to utøvere,  men der begge kjønn er representert. 
Program 1; Knut Johan med kanonball, Thea i kickboxing, Fredric i drifting, Eirik i trommesolo, to franske menn som er paragliderpiloter: Resultat; 5 menn og 1 kvinne.
Program 2; Sigrid i spydkast, Stian i turning, Øystein bilkjører: 2 menn, 1 kvinne. 
Program 3; basespillspillerne Martinius og Ryan, Shuffleboard Ylva, tennisspiller Marle…

Tina Lisø : Bare en tanke : 76 sider

Nydelige dikt om hverdagen og kjærligheten som gjør deg bevisst kraften av å være NÅ!
Det er ikke sånn at jeg kjenner Tina kjempegodt, men jeg kjenner henne litt, og alt det jeg vet fra møtene med henne, og fra det folk forteller om møtene med henne gjør at jeg kan si at den boka som hun nå gir ut er en typisk Tinabok.
Tina er altså ganske nydelig, og hun sprer varme og glede både personlig og nå gjennom egen poesi. Jeg har fulgt henne på Instagram i flere år, og da hun begynte å legge ut dikt ble jeg litt forbauset over at hun ikke nevnte forfatteren til diktene! Kanskje hun ikke visste at det var ansett som lite heldig å publisere dikt uten å kreditere den som hadde skrevet verket? Tenke jeg. Men der tok jeg jo gruelig feil, for diktene var det jo Tina selv som hadde skrevet. Jeg deler tre dikt fra samlingen, og jeg kan jo ikke anmelde denne siden jeg kjenner Tina, men jeg kan fortelle om den og jeg kan si at jeg syns at boka er helt nydelig!


Trenger bare noen minutter
Trekker meg ba…

Intervju med Tharaniga Rajah og anmeldelse av debutromanen Det er lenge til skumring

Publisert i Altaposten 31.10. 2018


Debuterer med bok om krig mellom samer og nordmenn
Det var i midten av september jeg første gang så navnet Tharaniga Rajah. Hun var en norsk debutant som skulle delta på litteraturfestivalen Kapittel i Stavanger i en programpost som het Danmark i krig og Sameland i opprør. Jeg skjønte at jeg måtte få vite mer om denne forfatteren, og da passet det jo godt at jeg hadde planlagt en stavangertur akkurat den helga. 
Tharaniga Rajah er født i 1984 i Moi i Rogaland, og hun sier at hun har dobbel identitet, hun er en tamilsk rogalending. Hun debuterer i slutten av oktober med Det er lenge til skumring, en skjønnlitterær utgivelse som i følge forlaget er lagt til en alternativ norsk virkelighet. Norge har utsatt samene for utrenskning og den skandinaviske krigen er over. En mor og en datter flytter til Karasjok for å prøve å bli en del av fellesskapet i den nye samiske staten.Samer fra hele verden reiser til Finnmark for å skape seg et nytt liv der, men den nye…